stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Beginletter van beroep in Top 10 Beroepen opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/ofb-wesuwe/tellingen.php

In de Top 10 van Beroepen worden alle beroepen met 'n kleine beginletter getoond, ook Duitse beroepen, terwijl in het Duits beroep 'n zelfstandig naamwoord is en dus met 'n hoofdletter gescreven wordt. Vertalen vind ik niet mooi, dan verlies je subtiele verschillen tussen de agrarische beroepen. M'n bevolkinsreconstructie gaat over 'n Duitse grensplaats met veel nakomelingen in Nederland en daarom voor GenealogieOnline interessant. Dus, kunnen beroepen a.j.b. in het overzicht getoond worden zoals aangeleverd in de GEDCOM? 

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens Wesuwe - 12 okt 2021 - 15:15

We gaan er naar kijken, wordt vervolgd. 

Yolanda Lippens - 13 okt 2021 - 10:57

De beroepen werden inderdaad naar kleine letters omgezet. Dit is nu verwijderd, het beroep zoals dat voorkomt in het GEDCOM bestand wordt nu gebruikt voor de tellingen en als zodanig getoond.

Ben het ermee eens dat dit een betere weergave is. Wel kan het zo zijn dat als iemand soms Boer schrijft in z'n stamboom programma en soms boer die apart geteld worden.

Bob Coret - 17 nov 2021 - 16:25


Let wel: voor reeds bestaande publicaties is dit niet aangepast. Als er opnieuw worden gemaakt (door update van de GEDCOM) dan wordt deze nieuwe "werkwijze" gehanteerd. @Pauline, jouw publicatie heb ik opnieuw aangemaakt (om te testen).

Bob Coret - 17 nov 2021 - 16:27







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu