stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Adrianus geeft ook Adriaan opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Open Archieven (via Edge browser)

Hallo Bob of medewerker,

Ik heb nog iets vreemds ontdekt op Open Archieven. Als ik de naam Adrianus intyp, met of zonder aanhalingstekens, dan krijg ik ook alle records met Adriaan. Niet Adriana of een andere naam die erop lijkt. Typ maar eens de naam van mijn (voor)vader Adrianus van der Ent in. Ik heb de proef genomen met Frederikus en Hendrikus, maar daarbij heb je het probleem niet.

Met vriendelijke groet,

J.A. van der Ent 

Uitgeschreven lid - 15 nov 2021 - 09:48

We gaan er naar kijken

Yolanda Lippens - 15 nov 2021 - 11:26

Er is in de zoekindex gedefinieerd dat Adrianus, Adriaan en Adriaen synoniemen zijn. Dit zijn ook direct de enige synoniemen die ik heb opgevoerd, puur om te testen.

Uit de test kwam: het werkt! Maar dat er ook synoniemen voor voornamen worden gebruikt moet wel gemeld worden anders snap je dit niet als zoeker. Ook moet er dan een mogelijkheid zijn om niet te zoeken met synoniemen. Hiermee ga ik aan de slag.

Tevens moet de lijst met voornaam synoniemen nog gemaakt worden, Yolanda gaat daar nu mee aan de slag.

Bob Coret - 17 nov 2021 - 17:09

Ik ben bezig geweest met de synoniemen voor voornamen. Het bleek  alleen dat alle voornamen die beginnen met de A al meer dan 5000 regels waren. Het bestand bestond dan ook uit tienduizenden regels. Het is een ondoenlijke klus om hier structuur in aan te brengen. 

We gaan kijken of er een andere oplossing is. 

Yolanda Lippens - 10 dec 2021 - 13:27


Er is voor een andere oplossing gekozen. Op basis van een "synoniemen"-lijst worden er nu suggesties gegeven voor zowel voornamen als achternamen:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Het is dus aan de gebruiker om deze suggesties te bekijken. 

Bob Coret - 10 dec 2021 - 14:03







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu