stamboomforum

Forum logoHelpdesk » De lijst Publicaties in het Zonnetje opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/stambomen.php

Wat zijn de criteria om opgenomen te worden in de lijst Publicaties in het Zonnetje?

Pauline Berens EBBI - 28 nov 2021 - 13:44

Goede vraag, weet ik niet. Kom ik op terug. 

Yolanda Lippens - 28 nov 2021 - 14:37

Vandaag valt me op dat de lijst compleet gewijzigd is, door de opvallende publicatie "Kwartierstaat Gerard van het Reve". Misschien is dat dus het criterium, dagelijks willekeurig 18 andere publicaties tonen. Voorstel: Je zou deze lijst ook kunnen gebruiken om publicaties te tonen die aan 'n kwaliteitskeurmerk voldoen:-) 

Pauline Berens Rutenbrock - 29 nov 2021 - 15:12 (laatst bijgewerkt 29 nov 2021 — 15:14 door auteur)


Pauline,

De lijst met Publicaties in het zonnetje wordt nu als als volgt opgebouwd: neem een willekeurige selectie van 18 (openbare) publicaties van auteurs met een Genealogie Online Plus abonnement. Deze lijst wordt elke 4 uur opnieuw gemaakt (vooral omdat database willekeurige selecties moeilijk vinden).

Je suggestie om het kwaliteitskeurmerk hier te betrekken is technisch goed te doen. Uiteraard ligt dit kwaliteitskeurmerk (thans op basis van personen met minimaal 1 bronvermelding) op zich gevoelig, maar is wel aardig signaal. Ik heb het criterium van deze lijst nu aangepast naar publicaties waarvan minimaal 80% van de personen in de publicatie minimaal 1 bronvermelding hebben (kwalificatie goed). Het Plus abonnement criterium is vervallen. Ik zit nog te twijfelen of ik ook afbeeldingen als criterium moet betrekken, is ook leuk.

Bob Coret - 8 dec 2021 - 16:05De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu