stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Publicatie niet (meer) openbaar opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/acties.php?id=16662

Enkele malen per jaar is mijn publicatie na een update plotseling enige tijd "nog niet openbaar", terwijl de publicatie vóór de update wél gewoon openbaar was. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Tot nu toe kwam dit na enige tijd (een halve tot één dag) wel weer goed. Toch wil ik graag weten wat de oorzaak is van dit vreemde verschijnsel en wat ik kan doen om dit onhandige gedoe te vermijden.

Jan Verkade - 25 dec 2021 - 11:02

Ik mag aannnemen dat personen ouder dan 110 jaar niet meer onder ons zijn. Desondanks is het steeds lastiger om gegevens boven tafel te krijgen. Documenten die een jaar geleden nog openbaar en online opvraagbar waren, zijn dat nu ineens niet meer, tenzij je weer zoals vroeger de archieven bezoekt. Naar mijn mening worden de privacyregels steeds meer gebruikt om niet te veel te hoeven doen. Toch jammer.

Gerrit Bleumink - 28 dec 2021 - 22:52

Beste Jan,

De melding "Uw publicatie is nog niet openbaar, dus niet opgenomen in de index en vindbaar door anderen." wordt getoond als Genealogie Online je toestemming voor publicatie niet kan vinden. De wijze waarop ik dit controle had gemaakt was niet handig en kon inderdaad voor een tijdje een verkeerde waarde aangeven. Ik heb de controle nu zo aangepast dat er gewoon in de database wordt gekeken naar de toestemming.

Bob Coret - 23 jan 2022 - 16:13

Hallo Bob,

Bederf ik de vreugde door te melden dat het probleem juist vandaag rond half twaalf opnieuw is opgetreden bij mijn publicatie Henglias?
Of dateert de oplossing van later vandaag (zondag 23 jan)?

Jan Verkade - 23 jan 2022 - 18:36 (laatst bijgewerkt 24 jan 2022 — 13:55 door auteur)

Jan,

Ik heb kan geen verklaring geven waarom je die melding zag.

Op de "activiteiten" pagina is duidelijk zichtbaar van wanneer de publicatie is en wanneer er gegevens zijn ververst. Bij het verversen van de gegeven wordt de toestemming niet "aangeraakt". Is het na de 23e januari nogmaals voorgekomen? Ik kijk er ook extra aandachtig naar omdat je juist met deze publicatie problemen hebt met de aanknopingspunten.

Bob Coret - 2 mar 2022 - 15:02

Na 23 januari is het niet opnieuw gebeurd; ik houd je op de hoogte.

Jan Verkade - 3 mar 2022 - 06:44


Hi Jan, mag deze op opgelost?

Yolanda Lippens - 7 mar 2022 - 16:38De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu