stamboomforum

Forum logoHelpdesk » inconsistentiemelding: Fout overleden voor geboorte opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser)

Een van de belangrijkste functies op genealogieonline is voor mij de inconsistentiecheck, daarna alle fouten corrigeren en opnieuw 'n GEDCOM uploaden. Echter, dat werkt alleen als getoond wordt welke persoon het betreft en dat is nu niet altijd het geval, zie schermafdruk "Fout: overleden voor geboorte". Hetzelfde geldt voor "Fout: overleden voor gedoopt". Het gaat wel goed vandaag bij "Fout: gedoopt voor geboren (2x)". M'n project is bijna afgerond, dus ik hoop wel dat hier snel naar gekeken kan worden. Het zou kunnen dat die melding ten onrechte getoond wordt.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Inmiddels ook naar de inconsistentiemeldingen van 'n andere publicatie van me gekeken en daar treedt hetzelfde probleem niet op, d.w.z. het is duidelijk dat het Maria Angela Baans betreft, die in beide publicaties voorkomt, zie link en schermafdruk. De vraag wordt dus anders al vervalt de urgentie: Hoe kan 't dat in de ene publicatie 'n inconsistentiemelding wel wordt gesignaleerd maar de betreffende persoon niet getoond wordt en in de andere wel?

https://www.genealogieonline.nl/ofb-wesuwe/I53416.php

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum


  

Pauline Berens Wesuwe - 27 dec 2021 - 17:49 (laatst bijgewerkt 30 dec 2021 — 13:48 door auteur)

Als ik op het linkje klik krijg ik een pagina te zien waar als overlijdensdatum 7 maart 1901 staat, dan is er geen inconsistentie.

Twee publicaties met verschillende overlijdensdata?

Reinoud van Wijk - 28 dec 2021 - 08:01

Hallo Reinoud, ik had ook 'n schermafdruk bijgevoegd waaruit de fout blijkt, daarna m'n publicaties geupdated, project moet wel af hè. Dus het klopt dat de link inmiddels de fout niet meer toont:-)

Pauline Berens Wesuwe - 28 dec 2021 - 09:08

> Hoe kan 't dat in de ene publicatie 'n inconsistentiemelding wel wordt gesignaleerd maar de betreffende persoon niet getoond wordt en in de andere wel?

Ik neem aan dat de melding niet (on)bewust is weggegooid (in de prullenbak)? Maar, als dat wel het geval was zou het aantal in de uitklaplijst ook bijgewerkt worden.

Ik kan eigenlijk geen reden verzinnen waarom er bij de selectie geen personen getoond worden. Is er op dit moment nog zo'n geval (publicatie/type fout) waar ik kan induiken?

Bob Coret - 18 jan 2022 - 16:02

Nee, fout niet bewust weggegooid in de prullenbak. 

En nee, ik zie niet nog zo'n fout. Dus, ik zet 't probleem op Opgelost. Bedankt voor 't meedenken.

Pauline Berens EBBI - 18 jan 2022 - 16:21

Vandaag kan ik de fout Overleden voor Gedoopt wel reproduceren, d.w.z. de melding komt voor in de keuzelijst met alle inconsistentiemeldingen, maar welke persoon het betreft ontbreekt, zie schermafdruk 1 en 3. Herhaaldelijk Shift-Refresh gedaan, dus volgens mij geen cache-probleem.

https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/checks/

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 Ook probeerde ik de betreffende inconsistentie op te sporen via Alle Inconsistenties en daar gaat ook iets fout, op pagina 4 zouden 61-80 van totaal 186 inconsistenties getoond moeten worden, maar die pagina is leeg, zie schermafdruk. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens Wesuwe - 27 jan 2022 - 10:58


Oeps, zojuist nog 'ns gekeken, nadat ik 2 andere publicaties had geupdated en opeens is het probleem opgelost, d.w.z. de persoon overleden voor gedoopt wordt wel getoond?!

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 29 jan 2022 - 12:33







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu