stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Plaatsen weg op de statistieken wereldkaart opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/tellingen.php

Ik mis heel veel plaatsen op de GO wereldkaart bij statistieken. Van een hele reeks plaatsen in Australië worden er nu nog 2 getoond. Mogelijk is een oorzaak daarvan al aangestipt in de laatste 4 berichten van het item Weergave Mülheim an der Ruhr in een GenealogieOnline stamboom.

Ik ben er niet zeker van of Bob Coret de laatste 3 berichten daar - na zijn eigen bijdrage -  gelezen heeft. Het ontbreken van een PLACETABLE in de Gedcom van GensDataPro versie 3 is misschien de oorzaak. Die PLACETABLE is er niet meer vanwege de overgang van Gedcom 5.5 naar 5.5.1 bij GDP versie 3. De PLACETABLE kan eenvoudig opgebouwd worden uit de PLACE statements met MAP coördinaten bij het eerste verschijnen van een plaatsnaam.

P.S. De standaard GDP Gedocm in UTF-8 heeft (nog) geen BOM, in tegenstelling van wat Bob constateerde.

Toevoeging:  Voor een samenvatting van mijn conclusies tot nu toe verwijs ik naar mijn bijdrage aan dit item van 21 april 2022 17:17

Gerrit Scholl - 10 feb 2022 - 18:29 (laatst bijgewerkt 21 apr 2022 — 17:21 door auteur)

We gaan er naar kijken.

Yolanda Lippens - 11 feb 2022 - 10:28

Heeft dat kijken al iets opgeleverd ?

Gerrit Scholl - 27 mar 2022 - 14:40

Meneer Scholl,

Ik denk niet dat dit te maken heeft met PLACETABLE die niet meer door GDP wordt gemaakt. Dit is immers GDP specifiek en ook van GEDCOM's van andere stamboomprogramma's kan er een kaartje getoond worden omdat er plaatsinformatie aanwezig is.

Weet dat het wereldkaart kijkt naar de plaats waar gebeurtenissen hebben plaatsgevonden (als geboorte, huwelijk, overlijden, enz.) die betrekking hebben op openbare personen. Het lijkt erop dat in uw bestand wel vaker Australië voorkomt, maar dat informatie over deze personen niet wordt gepubliceerd (omdat zij mogelijkerwijs nog in leven zijn).

Bob Coret - 15 apr 2022 - 15:52

Ik denk niet dat dit de oorzaak is, want er zijn daar meer personen overleden. Verder zou het zo moeten zijn dat ik alles zie als ik ingelogd ben als beheerder van de stamboom, als ik het goed begrepen heb. Dat is niet het geval. Ingelogd of niet, ik zie maar twee plaatsen in Australië, Noble Park, en Yackandandah. Dit heeft inderdaad te maken met 2 overleden personen, nr. 405, en 996. Persoon 405 is echter overleden in Berwick en die wordt niet getoond. Andere overleden personen zijn 401 en 984 (beide Morwell en Traralgon) en 1328 (Berwick), en ik denk nog meer voorbeelden.

Ook weet ik zeker dat ik in het verleden bij GOnline wel heel veel plaatsen op de kaart heb gezien.

Gerrit Scholl - 15 apr 2022 - 17:18

Hallo Gerrit,

GO gebruikt Geonames om plaatsen te definiëren en op 'n Google Map te zetten. Bij Morwell hoort bijv. nog regioaanduidling Latrobe, dus

Morwell, Latrobe, Victoria, Australia.

http://www.geonames.org/2156825/morwell.html

Morwell is de plaats waar Johannes Gerhardus "Johan, John" Jansen overleed, zie

https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I401.php

Je schreef: 

"Ook weet ik zeker dat ik in het verleden bij GOnline wel heel veel plaatsen op de kaart heb gezien."

Kun je 'n GEDCOM uit die tijd uploaden naar GO zodat we je bewering kunnen checken?

Pauline Berens EBBI - 17 apr 2022 - 09:38

Dag Pauline

Alle plaatsnamen hebben GPS coördinaten in de Gedcom als ze voor het eerst genoemd worden. Dus heeft GO geen Geonames nodig om ze op de kaart te tonen. Ik blijf wat mijn plaatsnaam aanduiding betreft zo dicht mogelijk bij de originele bron waar ik ze vind. Er zijn plaatsen die niet in Geonames staan, of zelfs helemaal niet meer bestaan.

Op dit moment teruggrijpen op een oude Gedcom lijkt mij niet zo'n goed idee, want die heeft ook een eerdere Gedcom en GensDataPro versie, etc. Het lijkt mij nuttiger om te kijken waarom de 2 plaatsen "Noble Park (Aus)" en "Yackandandah (Aus)" als enige in Australië wel getoond worden, want die hebben ook geen verdere toevoegingen zoals Latrobe voor Morwell zoals jij suggereerde.

Wat me verder bij Yackandandah  opvalt is dat als ik er met mijn muis op sta gemeld wordt dat er 1 gebeurtenis is. Er is daar maar één begrafenis, maar veel meer andere gebeurtenissen zoals geboortes en een huwelijk. Maar er zijn dus ook plaatsen die niet getoond worden met een overlijden of crematie zoals Morwell en Traralgon. Van die beide plaatsen bestaat er overigens maar één in Australië, ook volgens Geonames.

Ik ga er nog steeds van uit dat als ik ingelogd ben als beheerder van de stamboom het ook bij de wereldkaart niet uit mag maken of mensen wel of niet in leven zijn of dat hun gegevens om een andere reden afgeschermd zijn. Dit zou graag horen of dat inderdaad klopt. Dan kan ik daar in mijn verdere reacties rekening mee houden.

Gerrit Scholl - 17 apr 2022 - 14:19

Dag Gerrit,

Je schreef: 

"Dus heeft GO geen Geonames nodig om ze op de kaart te tonen."

Dat kan wel zo zijn, maar zo werkt GO niet:-) Je moet je aanpassen aan hoe GO je plaatsnamen aangeleverd wil zien als jij je plaatsnamen op 'n Google Map wilt zien. Dat kun je lezen in andere discussies op dit forum. Af en toe synchroniseert GO 'n plaatsnamentabel met Geonames. Unieke identificatie is belangrijk, waardoor soms wel extra regioaanduidingen nodig zijn en soms niet. En dan nog zijn er uitzonderingen waarvoor deze redenering niet opgaat, zie allerlei openstaande items op dit forum, wel uniek, toch niet herkend etc.

Een verouderde GEDCOM met meer hits op de Google Map raadde ik aan als tijdelijk iets, alleen om te checken of er daadwerkelijk meer plaatsnamen op de kaart getoond worden. Na 'n schermafdruk van de Google Map kun je weer 'n nieuwere GEDCOM uploaden wat mij betreft. 

Noble Park is de plaats waar Bernardus Wilhelmus "Ben" Jansen trouwde, zie

https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I405.php

Noble Park is uniek binnen Victoria, Australië, daarom struikelt GO misschien niet over het weglaten van Greater Dandenong. Waarom GO niet struikelt over (aus) snap ik niet. 

http://www.geonames.org/search.html?q=Noble+Park&country=

Dan Yackandandah; 1 gebeurtenis volgens de Google Map, terwijl Magret "Margret" Heeren daar getrouwd is voor de kerk (1) en begraven (2), beide onderstreept dus herkend, maar slechts 1 er van op de Google Map weergegeven.

https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I996.php

1 Yackandandah (Aus), Victoria, Australië

2 Yackandandah (Aus), Victoria, Australië

Beide plaatsaanduidingen zien er identiek uit. Tellen huwelijken voor de kerk wel mee voor de Google Map? Begrafenissen wel, onder de Google Map staan selectievakjes die je aan/uit kunt vinken.

Yackandandah volgens Geonames levert 3x Yackandandah in Victoria op, soms met nog 'n extra woord er achter zoals Creek. Misschien dat dat nog e.e.a. in de war schopt. 

http://www.geonames.org/search.html?q=Yackandandah&country=

Je schreef:

"Ik ga er nog steeds van uit dat als ik ingelogd ben als beheerder van de stamboom het ook bij de wereldkaart niet uit mag maken of mensen wel of niet in leven zijn of dat hun gegevens om een andere reden afgeschermd zijn."

Volgens mij staan er evenveel markers op je Google Map als je ingelogd bent of niet. Zogauw 'n persoon 'n webpagina heeft binnen jouw publicatie telt ie mee voor de Google Map. Je kunt dan ook doorklikken vanuit de marker naar die betreffende webpagina. Data van mensen die volgens GO misschien nog in leven zijn worden niet gepubliceerd, tenzij jij expliciet aangeeft in het beheerscherm dat ze niet meer leven en de publicatie en daarmee ook de Google Map laat bijwerken. Is dit voldoende antwoord op je vraag? 

Pauline Berens EBBI - 17 apr 2022 - 15:36

Pauline schreef: Dat kan wel zo zijn, maar zo werkt GO niet:-) 

Dat is dan jammer. De basis van mijn stamboom is GensDataPro en ik ga de plaatsnamen daar niet aanpassen omdat GO dat zo graag wil. Wat is anders nog de zin van het meeleveren van GPS coördinaten, als GO die aan kan passen omdat het iets anders in Geonames staat?

Het aanleveren van de oude Gedcom kan ik uitproberen, maar het is mij ondertussen duidelijk dat sinds ik al die plaatsen op de  GO wereldkaart wel heb gezien er heel veel aan GO zelf verandert is wat dat betreft, dus als ik ze met die oude Gedcom wel zie, heb ik daar nu nog niets aan.

Verder: Ik weet precies welke gebeurtenissen waar plaatsvinden in mijn stamboom en: Yackandandah Creek is geen plaatsnaam.

Ik heb ook vele voorbeelden van plaatsen die wel goed weergegeven worden op de GO kaart en toch niet letterlijk zo in Geonames staan. twee voorbeelden staan als volgt in mijn Gedcom:

2 PLAC De Heurne (Dinxperlo),GE,NLD
3 MAP
4 LATI N51.891667
4 LONG E6.491667

en:

2 PLAC Heurne (Aalten),GE,NLD
3 MAP
4 LATI N51.900278
4 LONG E6.572500

Sinds de laatste gemeentelijke herindelingen vallen ze nu beide onder de gemeente Aalten, dus ook bij Geonames. Toch worden ze goed weergegeven door GO. Volgens mij het bewijs dat GO Geonames helemaal niet nodig heeft.

Je antwoord op mijn laatste vraag helpt mij niet verder. Je schrijft: Zogauw 'n persoon 'n webpagina heeft ...

Er zijn personen die een webpagina hebben als in ingelogd ben en geen pagina als ik uitgelogd ben. 

Gerrit Scholl - 17 apr 2022 - 19:09

Dag Gerrit,

Om niet in herhaling te vallen over hoe GO markers op de Google Map zet hier 'n verwijzing naar eerdere discussies over Geonames en Google Maps:

https://www.stamboomforum.nl/zoek/?q=geonames

https://www.stamboomforum.nl/zoek/?q=maps&forumid=4

Heb je deze waarschuwing gezien? Dit zegt GO over personen die je ziet als je wel/niet ingelogd bent.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 18 apr 2022 - 08:34 (laatst bijgewerkt 18 apr 2022 — 16:56 door auteur)

Zeker heb ik die waarschuwing gezien. Daar staat alleen niets over de wereldkaart en ik meen uit de bijdrage van Bob Coret van 15 april op te maken dat het bij de wereldkaart op een andere manier een rol speelt. Maar ook als alleen de plaatsen met gebeurtenissen van overleden personen getoond worden, ook als je ingelogd ben, vind ik acceptabel. Dat is nu niet het geval.

Ik heb een oude Gedcom van eind november 2020 geüpload. Het resultaat is dat er dan nog maar één plaats is in Australie, Noble Park (Aus) over blijft.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Wel verklaarbaar want een persoon uit Yackandandah is daarna overleden. De verandering zit dus in de manier hoe GOnline de kaart samenstelt, dat gebeurt nu op een andere manier dan toen, want toen zag ik alle plaatsen in Australië, ook die met alleen gebeurtenissen van personen die nog in leven zijn.

Heb mijn huidige Gedcom opnieuw geüpload en nu zijn het weer twee plaatsen. Wacht nu de verdere reactie van Bob Coret maar weer af.

Gerrit Scholl - 18 apr 2022 - 18:14

Dag Gerrit, in afwachting van 'n reactie van Bob Coret hier nog 'n poging van mij om mee te denken. Je vermoedt:

"De verandering zit dus in de manier hoe GOnline de kaart samenstelt, dat gebeurt nu op een andere manier dan toen, want toen zag ik alle plaatsen in Australië, ook die met alleen gebeurtenissen van personen die nog in leven zijn."

Om dat te bewijzen lukt 't je helaas niet om 'n oude GEDCOM te uploaden. Op https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/ lees ik

"Vanwege privacy zijn 115 personen niet zichtbaar gemaakt."

  1. Van hoeveel mensen heb je in het beheerscherm aangegeven dat ze inmiddels overleden zijn?
  2. Hoe vaak komt Australië voor in je GEDCOM?
  3. Hoe luidt de exacte plaatsaanduiding van gebeurtenissen in Australië in jouw GEDCOM die niet met 'n marker worden getoond op de kaart en wel horen bij personen die voorkomen in de publicatie?
  4. Kun je die plaatsnamen wel in andere GO publicaties op de kaart vinden?
  5. Kloppen de plaatsnamen met de aanduiding van Geonames?

Als je deze vragen beantwoordt vergroot je volgens mij je begrip van hoe GO werkt en daarmee de kans op meer markers en hogere aantallen gebeurtenissen per marker op je Google Map. Hoop wel dat GensDataPro 'n zoek-en-vervangfunctie kent anders is het geen doen plaatsnamen systematisch te uniformeren:-)

Pauline Berens EBBI - 19 apr 2022 - 10:15

Dag Pauline

Je schreef: Om dat te bewijzen lukt 't je helaas niet om 'n oude GEDCOM te uploaden

Ik zou mijn laatste bijdrage nog eens lezen. Het lukte wel degelijk, maar gaf hetzelfde resultaat als de huidige gedcom.

Op dit moment kijk ik even nog alleen naar events van overleden personen. Op basis daarvan zouden de volgende plaatsen op de kaart moeten staan:    Noble Park, Yackandandah, Melbourne, Morwell, Traralgon, Berwick en Wodonga.

Allemaal hebben ze de toevoeging " (Aus),VI,AUS. Dat is blijkbaar geen probleem, want de twee plaatsen die getoond worden staan op de GO statistieken kaart als "Noble Park (Aus)" en "Yackandandah"(Aus)".

Het eerste experiment dat ik daartoe gedaan heb is de toeveging " (Aus)" verwijderen bij Melbourne, Morwell en Berwick. Dat heeft geen effect, nog steeds maar 2 plaatsen op de kaart.

Toen ben ik eens gaan kijken naar de vinkjes onder de kaart. Het enige vinkje dat iets uitmaakt is die voor huwelijk. Als ik die uitvink verdwijnen Noble Park en Yackandandah. Voor de eerste klopt dat, maar bij Yackandandah is dat vreemd want de overleden persoon waar het om gaat is daar getrouwd, maar ook begraven, zie  https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I996.php. Ze is overleden in Wodonga.

Ook bij de persoon die getrouwd is in Noble Park iets dergelijks, zie https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I405.php. Hij is overleden in Berwick, maar als ik naar zijn persoonspagina kijk zie ik dat "Berwick (Aus)" geen klikbare plaatsnaam is. Dat is wel het geval bij Woodonga en Yackandandah bij de eerste persoon.

Het lijkt dus een soort loterij, welke events wel en welke niet meegeteld worden.

Gerrit Scholl - 19 apr 2022 - 13:18

Eerst even 'n misverstand ophelderen, ik bedoelde dat je 'n oude GEDCOM zou uploaden waarvan jij dacht dat er veel extra plaatsen op de kaart getoond zouden worden. Ik geloof 'n bewering dat er veel meer plaatsen getoond worden alleen als ik dat kan checken:-)

Verder doe je je eigen experimenten die ik ook niet kan checken i.p.v. dat je antwoord geeft op mijn vragen. Daarom neem ik me voor niet meer te reageren, kost teveel tijd zo:-) 

Pauline Berens EBBI - 19 apr 2022 - 13:36

Pauline, jammer dat je nu afhaakt, terwijl ik het lek nu voor een groot deel boven heb.

Wat dat misverstand betreft is het zo dat je van mij het onmogelijke vraagt. De oude gedcom die ik geüpload heb is van eind nov 2020. Toen was het zo dat GO ook plaatsen van nog levende personen liet zien op de wereldkaart. Dat is nu niet meer zo, dus kan ik je, ook met een oude gedcom nu onmogelijk meer laten zien wat ik toen zag. Ik kan de software van GO niet terugdraaien naar die tijd. Maar ik heb een zuster in Sunbury en een broer in Wangaratta wonen en ik weet zeker dat ik die plaatsen - en nog veel meer- gezien heb bij GO, want er wonen ook nog 3 ooms van mij.

Sterker nog, ik kan je veel van die plaatsen laten zien met mijn laatste experiment, waarvan hier de screendump, vandaag gemaakt.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Het enige dat ik gedaan heb is twee testpersonen toegevoegd met geb/doop/huw/scheiding/ovl/begr/crem plaatsen. Daarbij heb ik alleen plaatsen ingevuld die al ergens anders bij levende personen in mijn stamboom staan. Door met de vinkjes te spelen kun je plaatsen laten verdwijnen of juist laten zien.

Belangrijk is om te melden dat ik geen letter aan die plaatsnamen heb verandert, ze zijn nog steeds zo als ze altijd al waren en er zijn geen nieuwe bijgekomen. Dus GeoNames speelt geen rol. Het lijkt er juist op dat events met plaatscoordinaten in de gedcom genegeerd worden.

De enige die hier verder iets mee kan is Bob Coret, en dit geeft misschien een zoekrichting aan.

Pauline, ik weet niet of je dit nog leest, maar ik wil mijn test gedcom nog wel een keer uploaden zodat je zelf met de vinkjes kunt spelen om te zien wat er gebeurt. We moeten dan wel ongeveer tegelijk online zijn en dat is misschien moeilijk te realiseren.

De reden dat ik de test weer uitgezet heb is dat het voor Bob Coret verwarring geeft als er ineens wel allerlei plaatsen op de kaart te zien zijn die er normaal niet zijn.

Dat uitzetten van de test heb ik overigens gedaan door de ovl/begr en crematie gegevens van de testpersonen weg te halen zodat ze nu als "nog in leven" te boek staan en hun events niet meer op de kaart staan.

zie: https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I4397.php

en: https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I4398.php

Alle plaatsen genoemd bij deze personen en hun huwelijk/scheiding verschijnen op de kaart als ik de ovelijdensgegevens weer invul.

Conclusie:

1) Een groot deel van mijn probleem wordt veroorzaakt doordat GO nu alleen de events van overleden personen meetelt, ook als je als beheerder ingelogd bent. Dat had ik niet verwacht omdat je anders altijd alles ziet als je ingelogd bent.

2) Wat blijft is dat een flink aantal events van overleden personen niet mee lijken te tellen, waardoor er maar nog steeds maar 2 plaatsen getoond worden terwijl het er naar mijn oordeel ongeveer 7 zouden moeten zijn.

Gerrit Scholl - 19 apr 2022 - 22:35

samenvating: Ik mis in mijn publicatie plaatsen in Australie op de GOnline statistieken wereldkaart. Plaatsen die ik een poos geleden nog wel zag. Dit wordt veroorzaakt door:

1) Het feit dat op enig moment - ik weet niet wanneer - bij GOnline belsoten is dat - zelfs voor de ingelogde beheerder van de stamboom - plaatsen op de kaart met alleen events van personen die nog in level zijn of anderszins afgeschermd, niet langer zichtbaar zijn. Ik zou dan ook graag zien dat daarvoor gewaarschuwd wordt bij de "Let op: ..." tekst die getoond wordt als je als beheerder inlogt. Ook heeft het instellen van een toegangspoort dus geen zin voor wat betreft de wereldkaart (en misschien nog meer statistieken)

2) Ondanks dat mis ik nog plaatsen van mensen die wel overleden zijn. Ik zie maar 2 plaatsen en het zouden er 7 moeten zijn.

Die 2 plaatsen zijn Noble Park (Aus) en Yackandandah (Aus). Als je kijkt naar de events daarbij blijkt dat het in beide gevallen om een huwelijk gaat, want als ik het huwelijks vinkje onder de kaart uit zet verdwijnen de twee plaatsen. Voor Noble Park is dat begrijpelijk, want Ben Jansen is daar getrouwd, maar verder zijn er geen events. Voor Yackandandah is het wel vreemd, want Magret Heeren, die daar getrouwd is is er ook begraven. Bovendien is Magret overleden in Wodonga (Aus), en die plaats wordt niet getoond. Ook Ben Jansen heeft nog een event, n.l. een overlijden in Berwick (Aus). Die plaats zou dus ook getoond moeten worden.

Er zijn nog meer personen die overleden zijn in Australie, maar ik stel voor eerst naar deze 2 personen te kijken. Als dat opgelost is, verschijnen daardoor de andere plaatsen die ik mis mogelijk ook weer op de kaart. Ik geef wel vast de gegevens zodat de events dan ook geverifieerd kunnen worden. Rob Jansen is ook overleden in Berwick (Aus). Het echtpaar Johan Jansen en Edith Schardetzki zijn beide - op dezelfde dag - overleden in Morwell (Aus) en daarna gecremeert in Traralgon (Aus). Hun zoon John Jansen is overleden in Melbourne (Aus). Hierdoor worden dus nog 3 plaatsen toegevoegd.

NB: De plaatsnamen zelf zijn ok, dus geen GeoNames, issues o.i.d. De toevoeging " (Aus)" bij elke naam ga ik mogelijk in de toekomst wel verwijderen, maar speelt hier geen rol. Om dat te bewijzen heb ik 2 testpersonen gecreëerd (Testman en Testvrouw). Die hebben allemaal events in Australië, ook in hierboven genoemde plaatsen die ik mis op de kaart. Die testpersonen zijn nu niet openbaar, maar als ik die verhuis van 'niet openbaar' naar 'openbaar' krijg ik na "Publicatie bijwerken" de volgende wereldkaart:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Dus de plaatsen die ik mis zijn dan gewoon zichtbaar. Heb de testpersonen nu weer "niet openbaar" gemaakt, dus nu weer 2 plaatsen zichtbaar.

Voor Bob Coret hoop ik hiermee een richting aan te geven waar het probleem opgelost zou kunnen worden. Sommige events in mijn Gedcom worden dus niet goed verwerkt. Of zit er een fout in de gedcom zelf ?

Ik wacht nu verder maar weer af.

Mvg, Gerit Scholl

Gerrit Scholl - 21 apr 2022 - 17:17 (laatst bijgewerkt 22 apr 2022 — 15:20 door auteur)

Meneer Schol,

> 1) Het feit dat op enig moment - ik weet niet wanneer - bij GOnline belsoten is dat - zelfs voor de ingelogde beheerder van de stamboom - plaatsen op de kaart met alleen events van personen die nog in level zijn of anderszins afgeschermd, niet langer zichtbaar zijn. Ik zou dan ook graag zien dat daarvoor gewaarschuwd wordt bij de "Let op: ..." tekst die getoond wordt als je als beheerder inlogt. Ook heeft het instellen van een toegangspoort dus geen zin voor wat betreft de wereldkaart (en misschien nog meer statistieken)

Ik ben nog even de code ingedoken omdat ik toch ging twijfelen, maar de grafieken en kaart op de statistieken pagina is altijd al beperkt geweest tot (gebeurtenissen van) overleden personen.

De gebeurtenissen in een plaats worden alleen meegeteld als de persoon is overleden.

Overigens, de breedte/lengtegraad uit uw GEDCOM worden overigens wel gebruikt. Echter alle plaatsnamen worden nog steeds "tegen" Geonames aangehouden. Want als u bij bijv. een geboorte als plaatsnaam "Heikant" heeft staan, dan is dit nog steeds voor u zelf en de lezer te onduidelijk. Toevoegen van provincie en land (zoals u doet) zorgt er voor dat plaatsen uniek worden herkend op Geonames.

Bob Coret - 6 mei 2022 - 17:07

Dan laat mijn geheugen mij erg in de steek.

Ik heb n.l. een zus in Sunbury en een broer in Wangaratta wonen en er is daar niemand overleden. Toch weet ik zeker dat ik die plaatsen op de kaart gezien heb. Dat moet dan niet bij GO, maar binnen GensDataPro geweest zijn.

Mijn excuses dat ik u op het verkeerde been gezet heb.

Blijft nu nog de ontbrekende plaatsen met events van wel overleden personen.

Gerrit Scholl - 6 mei 2022 - 18:11

Geachte heer Coret.

Dank voor uw reactie op punt 1) van mijn samenvatting van 21 april. Nogmaals sorry dat ik u wat dat betreft op het verkeerde been heb gezet.

Verder ga ik er van uit dat als een plaatsnaam vergezeld gaat met GPS coördinaten het "tegen Geonames aangehouden van alle plaatsnamen" niet als consequenties heeft dat een plaats niet op de statistieken kaart getoond wordt.

Doordat u met het onderwerp bezig was had ik gehoopt dat er ook spoedig een antwoord op punt 2) zou komen. Ik ga er van uit dat ik voldoende aangetoond heb dat het ontbreken van 5 plaatsen ook niets met Geonames te maken heeft, maar met het afhandelen van de events uit de gedcom, of de gedcom zelf.

Om u niet in de wielen te rijden heb ik mijn stamboom bij GO lange tijd niet ververst. Het lijkt me niet prettig dat die Gedcom "onder je handen, steeds verandert".

Daarmee stagneert mijn geneologische voortgang nogal. Ik heb dit onderwerp gestart op 10 februari. Daarom heb ik nu (18 mei 15:50) toch één keer de Gedcom ververst. Ik zal de vorige gedcom bewaren zodat ik indien nodig terug kan.

Ik heb al gezien dat er wat de wereldkaart in Australië betreft niets verandert is.

21 mei 15:50: Gedcom update. Weer niets verandert op statistieken wereldkaart Australië.

Gerrit Scholl - 18 mei 2022 - 16:01 (laatst bijgewerkt 21 mei 2022 — 15:54 door auteur)


Meneer Scholl,

In de nieuwe GEDCOM zie ik dat u ook twee testpersonen hebt toegevoegd die zijn geboren/gedoopt in Australië. Echter, beide personen zijn geboren/gedoopt in 1950 en hebben geen datum van overlijden/begraven/crematie en beschouwd Genealogie Online dus als levend persoon en wordt niet mee genomen in de statistieken.

Bob Coret - 27 mei 2022 - 16:40De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu