stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Plaatsen weg op de statistieken wereldkaartProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/tellingen.php

samenvating: Ik mis in mijn publicatie plaatsen in Australie op de GOnline statistieken wereldkaart. Plaatsen die ik een poos geleden nog wel zag. Dit wordt veroorzaakt door:

1) Het feit dat op enig moment - ik weet niet wanneer - bij GOnline belsoten is dat - zelfs voor de ingelogde beheerder van de stamboom - plaatsen op de kaart met alleen events van personen die nog in level zijn of anderszins afgeschermd, niet langer zichtbaar zijn. Ik zou dan ook graag zien dat daarvoor gewaarschuwd wordt bij de "Let op: ..." tekst die getoond wordt als je als beheerder inlogt. Ook heeft het instellen van een toegangspoort dus geen zin voor wat betreft de wereldkaart (en misschien nog meer statistieken)

2) Ondanks dat mis ik nog plaatsen van mensen die wel overleden zijn. Ik zie maar 2 plaatsen en het zouden er 7 moeten zijn.

Die 2 plaatsen zijn Noble Park (Aus) en Yackandandah (Aus). Als je kijkt naar de events daarbij blijkt dat het in beide gevallen om een huwelijk gaat, want als ik het huwelijks vinkje onder de kaart uit zet verdwijnen de twee plaatsen. Voor Noble Park is dat begrijpelijk, want Ben Jansen is daar getrouwd, maar verder zijn er geen events. Voor Yackandandah is het wel vreemd, want Magret Heeren, die daar getrouwd is is er ook begraven. Bovendien is Magret overleden in Wodonga (Aus), en die plaats wordt niet getoond. Ook Ben Jansen heeft nog een event, n.l. een overlijden in Berwick (Aus). Die plaats zou dus ook getoond moeten worden.

Er zijn nog meer personen die overleden zijn in Australie, maar ik stel voor eerst naar deze 2 personen te kijken. Als dat opgelost is, verschijnen daardoor de andere plaatsen die ik mis mogelijk ook weer op de kaart. Ik geef wel vast de gegevens zodat de events dan ook geverifieerd kunnen worden. Rob Jansen is ook overleden in Berwick (Aus). Het echtpaar Johan Jansen en Edith Schardetzki zijn beide - op dezelfde dag - overleden in Morwell (Aus) en daarna gecremeert in Traralgon (Aus). Hun zoon John Jansen is overleden in Melbourne (Aus). Hierdoor worden dus nog 3 plaatsen toegevoegd.

NB: De plaatsnamen zelf zijn ok, dus geen GeoNames, issues o.i.d. De toevoeging " (Aus)" bij elke naam ga ik mogelijk in de toekomst wel verwijderen, maar speelt hier geen rol. Om dat te bewijzen heb ik 2 testpersonen gecreëerd (Testman en Testvrouw). Die hebben allemaal events in Australië, ook in hierboven genoemde plaatsen die ik mis op de kaart. Die testpersonen zijn nu niet openbaar, maar als ik die verhuis van 'niet openbaar' naar 'openbaar' krijg ik na "Publicatie bijwerken" de volgende wereldkaart:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Dus de plaatsen die ik mis zijn dan gewoon zichtbaar. Heb de testpersonen nu weer "niet openbaar" gemaakt, dus nu weer 2 plaatsen zichtbaar.

Voor Bob Coret hoop ik hiermee een richting aan te geven waar het probleem opgelost zou kunnen worden. Sommige events in mijn Gedcom worden dus niet goed verwerkt. Of zit er een fout in de gedcom zelf ?

Ik wacht nu verder maar weer af.

Mvg, Gerit Scholl

Gerrit Scholl - 21 apr 2022 - 17:17 (laatst bijgewerkt 22 apr 2022 — 15:20 door auteur)

Meneer Schol,

> 1) Het feit dat op enig moment - ik weet niet wanneer - bij GOnline belsoten is dat - zelfs voor de ingelogde beheerder van de stamboom - plaatsen op de kaart met alleen events van personen die nog in level zijn of anderszins afgeschermd, niet langer zichtbaar zijn. Ik zou dan ook graag zien dat daarvoor gewaarschuwd wordt bij de "Let op: ..." tekst die getoond wordt als je als beheerder inlogt. Ook heeft het instellen van een toegangspoort dus geen zin voor wat betreft de wereldkaart (en misschien nog meer statistieken)

Ik ben nog even de code ingedoken omdat ik toch ging twijfelen, maar de grafieken en kaart op de statistieken pagina is altijd al beperkt geweest tot (gebeurtenissen van) overleden personen.

De gebeurtenissen in een plaats worden alleen meegeteld als de persoon is overleden.

Overigens, de breedte/lengtegraad uit uw GEDCOM worden overigens wel gebruikt. Echter alle plaatsnamen worden nog steeds "tegen" Geonames aangehouden. Want als u bij bijv. een geboorte als plaatsnaam "Heikant" heeft staan, dan is dit nog steeds voor u zelf en de lezer te onduidelijk. Toevoegen van provincie en land (zoals u doet) zorgt er voor dat plaatsen uniek worden herkend op Geonames.

Bob Coret - 6 mei 2022 - 17:07


Dan laat mijn geheugen mij erg in de steek.

Ik heb n.l. een zus in Sunbury en een broer in Wangaratta wonen en er is daar niemand overleden. Toch weet ik zeker dat ik die plaatsen op de kaart gezien heb. Dat moet dan niet bij GO, maar binnen GensDataPro geweest zijn.

Mijn excuses dat ik u op het verkeerde been gezet heb.

Blijft nu nog de ontbrekende plaatsen met events van wel overleden personen.

Gerrit Scholl - 6 mei 2022 - 18:11Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu