stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Pasfoto's op persoonspagina opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/familie-leijten-van-bussel/

In mijn publicatie "Familie Leijten-van Bussel" op GenealogieOnline heb ik 400 afbeeldingen opgenomen (pasfoto's, groepsfoto's en bidprentjes). Tot voor kort werden op de persoonspagina's de pasfoto's (nagenoeg) zonder problemen getoond. Circa 2 weken geleden heb ik een nieuwe gedcom geupload en ook een nieuw bestand met afbeeldingen. Vanaf dat moment zijn er helemaal geen pasfoto's meer zichtbaar op de persoonspagina's. Ik heb verschillende dingen geprobeerd om dit probleem op te lossen (alle afbeeldingen verwijderd en opnieuw uploaden, alle afbeeldingen verwijderd en eerst de pasfoto's uploaden, de hele publicatie vernieuwd), maar dit alles heeft het probleem niet opgelost. Kan iemand mij aangeven wat de oorzaak van dit probleem is en hoe ik dat kan oplossen? 

Jan Leijten - 18 feb 2022 - 00:48 (laatst bijgewerkt 18 feb 2022 — 01:03 door auteur)

Ik zie 400 afbeeldingen in de Afbeeldingengalerij en ook afbeeldingen bij de diverse personen, zoals bijv. bij Johannes Leonardus "Jan" Leijten.
Of bedoelt u dat niet?
Heeft u al geprobeerd met cookies verwijderen en cache legen ?
 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Karen - 18 feb 2022 - 06:56

Hallo Karin,

Dit is niet wat ik bedoel. Alle afbeeldingen worden bij de juiste persoon weergegeven onder het kopje "Afbeeldingen van ...."; dit werkt goed.
Wat ontbreekt zijn de pasfoto's die opgenomen zijn in het stamboomschema onder het kopje : "Voorouders (en nakomelingen) van ....". Deze pasfoto's staan wel in de afbeeldingen galerij, maar worden niet getoond in het schema onder "Voorouders (en nakomelingen) van ..."

Bijgevoegde print (uit een andere publicatie van mij) geeft aan hoe het zou moeten. De pasfoto's zitten bij de ge-uploade afbeeldingen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Leijten - 18 feb 2022 - 12:35

Hallo Jan, je schreef: 

" Circa 2 weken geleden heb ik een nieuwe gedcom geupload en ook een nieuw bestand met afbeeldingen."

Vertel, wat doe je sinds 2 weken anders? Hoe verwees je gewoonlijk naar pasfoto's en sinds 2 weken neit meer? Als je zou weten waardoor pasfoto's wel worden getoond in je ene publicatie Genealogie Leijten (en Naamvarianten) weet je wat te doen in je andere publicatie Familie Leijten-van Bussel, althans, dat hoop ik:-) Daar gaat ie: Op 
https://www.genealogieonline.nl/genealogie-leijten/I3.php

staat o.a. Gezina Boerland (1934-2016) met pasfoto, die doorlinkt naar 
https://www.genealogieonline.nl/genealogie-leijten/I115.php

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

In de broncode van de webpagina staat  de pasfoto van Gezina Boerland zo aangegeven
https:// static.genealogieonline.nl/img/go/14673/thumbs/P0051.jpg

De spatie na https:// is nodig om te voorkomen dat de pasfoto wordt getoond in deze editor i.p.v. het webadres. Aan jou de vraag, kun je zorgen dat in publicatie Familie Leijten-van Bussel ook zo verwezen wordt naar de pasfoto van Gezina Boerland? Kijk welke mappen en nummers gebruikt worden in je afbeeldingenbeheerscherm. 

Andere methode:

Check in de GEDCOM van publicatie Genealogie Leijten (en Naamvarianten) hoe verwezen wordt naar de pasfoto van Gezina Boerland in het record van Johannes Leonardus Leijten (1926-2000) id 3, eventueel indirect via haar id 115.

Check in dezelfde GEDCOM of de pasfoto van Gezina Boerland wel bij de los van de GEDCOM te uploaden afbeeldingen staat. Kortom de afbeelding moet opgegeven zijn in de GEDCOM EN gekoppeld aan de juiste persoon, in dit geval Gezina Boerland.

Benieuwd of je zo verder komt.

Trouwens, Boerland in de gemeente Emmen komt ook 19x in mijn publicatie voor, zie

https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/personen.php?familienaam=Boerland

Zie je 'n aanknopingspunt?

Pauline Berens EBBI - 27 feb 2022 - 10:23

Hallo Pauline,

Bedankt voor jouw uitvoerige reactie. Als leek op het gebied van programmeertaal op websites had ik wel even tijd nodig om dit verhaal te begrijpen, maar ik denk nu te snappen wat je hebt geschreven.

  1. Volgens mij heb ik bij deze upload niets anders gedaan als de keren daarvoor (althans niet dat ik weet).
  2. De broncode van de webpagina heb ik bekeken, en daar kan ik bij de afbeeldingen geen rare dingen ontdekken. Klopt ook wel, want alle afbeeldingen behorend bij de persoon worden getoond onder het kopje "Afbeeldingen" op de persoonspagina. Onder het kopje "Voorouders (en nakomelingen) van ...." worden echter geen pasfoto's bij de opgenomen personen getoond, terwijl die wel bij de afbeeldingen zitten. Hier kan ik de broncode niet bekijken, want de pasfoto's (en dus ook de broncode) ontbreken. 
  3. Het controleren van de gedcom lijkt me overbodig. Het uploaden van een nieuwe gedcom en afbeeldingen gaat goed; na het uploaden worden alle afbeeldingen bij de juiste persoon getoond onder het kopje "Afbeelding(en).." op de persoonspagina. Eventuele pasfoto's worden hier ook getoond, maar ze worden echter niet getoond in het stamboomschema onder het kopje "Voorouders (en nakomelingen) van...". 
  4. Ik kom tot de conclusie dat het uploaden van gegevens en afbeeldingen goed verloopt, maar dat hierna het automatisch selecteren van pasfoto's door de software van Genealogie Online niet goed (meer) functioneert.

Tenslotte heb ik ook jouw publicatie met Boerland bekeken. Voor mij levert dit geen aanknopingspunten op. In mijn publicatie "Familie Leijten-van Bussel" kun jij echter nog wel wat ontbrekende gegevens en materiaal vinden.

Jan Leijten - 28 feb 2022 - 03:07

Hallo Jan, bedankt voor je reactie. Je conclusie lijkt me te voorbarig zolang je niet je GEDCOM gecheckt hebt. Aangezien ik zelf niet met foto's werk op GO weet ik niet hoe pasfoto's verschillen van andere foto's in de GEDCOM. Toch maar wachten op Yolanda Lippens en Bob Coret stel ik voor.

Wat Gezina/Ine Boerland betreft, hier is haar overlijden op Mensenlinq:

https://mensenlinq.nl/overlijdensberichten/ine-leijten-boerland-6887106/

Om haar geboorte en ouders te vinden is 1934 te recent om haar op Wiewaswie te vinden.

Pauline Berens EBBI - 28 feb 2022 - 09:08

Hallo Pauline,

Pasfoto's zijn gewone afbeeldingen; je hoeft ze niet apart te identificeren of te behandelen. Pas na het uploaden wordt door software bij GO bepaald of een afbeelding een pasfoto is (een of andere vorm van gezichtsherkenning). Op een enkele uitzondering na werkte deze selectie door GO goed. Hiermee kom je tot de kern van mijn probleem: het uploaden van afbeeldingen werkt uitstekend (alle afbeeldingen worden getoond bij de juiste persoon, ook de afbeeldingen die ik wil gebruiken als pasfoto), maar het selecteren van pasfoto's door GO werkt niet meer (en er worden dus geen pasfoto's meer getoond worden in het stamboomschema op de persoonspagina's).

M.b.t. gegevens over Gezina/Ine Boerland: alle noodzakelijke gegevens van haar heb ik al. Na het overlijden van mijn moeder is mijn vader namelijk met haar getrouwd. Gegevens en afbeeldingen van het gezin Boerland-Abeln zijn opgenomen in mijn publicatie "Familie Leijten-van Bussel" op GO.

Jan Leijten - 1 mar 2022 - 01:15


Bob Coret - 2 mar 2022 - 14:36De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu