stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Storende blokjes in tekst publicatie opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/groningse-doopsgezinden/

Iemand maakte mij er op attent, dat er vierkante blokjes voorkomen in de tekst van mijn website. Blijkbaar worden enkele en dubbele aanhalingstekens niet goed verwerkt door de server van Genealogie Online. Ter illustratie de volgende link:

https://www.genealogieonline.nl/groningse-doopsgezinden/I66935.php

Alleen op deze pagina komen al acht blokjes voor. Kan dit worden opgelost?

Met vriendelijke groet,

Klaas Pera

Klaas Pera - 18 feb 2022 - 09:24

Ik zie geen blokjes, wel aanhalingstekens

L. Loef - 18 feb 2022 - 09:35

Vlak voordat ik dit bericht plaatste, waren de blokjes nog zichtbaar. Ik zie nu ook, dat de aanhalingstekens weer wel in de tekst staan. Er was blijkbaar sprake van een tijdelijke storing, die nu verholpen is. 

Klaas 

Klaas Pera - 18 feb 2022 - 09:41

Hallo Klaas, ik zie allebei; aanhalingstekens en blokjes, in Chrome en Edge.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Welke tekenset gebruik je? Kun je in je stamboomprogramma ook UTF-8 kiezen? Zoja, wil je 'ns proberen 'n GEDCOM te genereren met tekenset UTF-8 en uploaden, om te zien of daarmee het probleem opgelost is?

Pauline Berens EBBI - 18 feb 2022 - 14:33

Hallo Pauline,

Het lijkt nu wel een spookstoring te worden, terwijl wij vanochtend dachten, dat het probleem al was opgelost.Van technische ingrepen als tekensets en UTF-8 heb ik totaal geen verstand. Wel weet ik, dat de server ook blokjes produceert bij speciale tekens. Dat treedt vooral op, als je een reactieformulier binnenkrijgt naar aanleiding van je website, waarin speciale tekens (bijv. é) staan.

Met vriendelijke groet,

Klaas

Klaas Pera - 18 feb 2022 - 14:54

Hallo Klaas, kun je a.j.b. de eerste 10 regels van je meest recente GEDCOM delen? Gewoon dubbelklikken in Verkenner op je GEDCOM-bestand, dan opent ie in Kladblok waarschijnlijk, dan de eerste 10 regels kopiëren en plakken in 'n berichtveld zoals deze op Stamboomforum. Dan kan ik zien welke tekenset je gebruikt en welk stamboomprogramma, zodat ik beter mee kan denken over wat je kunt doen om het probleem op te lossen.

Pauline Berens EBBI - 18 feb 2022 - 15:53 (laatst bijgewerkt 18 feb 2022 — 15:56 door auteur)

Is uw probleem opgelost / vraag beantwoord?

Wilt u dan onderaan uw bericht klikken op 'Markeren als opgelost'?

Yolanda Lippens - 6 mei 2022 - 13:31


Hallo Yolanda,

Voor de zekerheid heb ik even wat steekproeven genomen op mijn website. De aanhalingstekens verschijnen niet meer als blokjes. Ik zal zo meteen aangeven, dat het probleem is opgelost.

Met vriendelijke groet,

Klaas Pera

Klaas Pera - 6 mei 2022 - 15:25De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu