stamboomforum

Forum logoHelpdesk » openbare personen op niet zichtbaar zetten opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser)

Beste forumleden,

Is het mogelijk om personen die wel openbaar zijn (omdat ze overleden zijn) toch op niet zichtbaar te zetten. Sommige mensen in mijn stamboom zijn vrij recent overleden. En dan voel ik me toch ongemakkelijk/bezwaard dat ze wel openbaar zijn.

mvg Jonas

Jonas van Diepen - 10 mar 2022 - 20:19

Hallo Jonas, ik zou de datum  van overlijden van die mensen leeg laten, zodat GO deze mensen niet publiceert, omdat ze in leven lijken. De datum van overlijden verplaats je naar n veld dat je niet exporteert naar GEDCOM. Exporteer je standaard alle velden bewaar dan de datums van overlijden van de betreffende mensen buiten je stamboomprogramma.

Is daarmee je probleem opgelost?

Pauline Berens EBBI - 10 mar 2022 - 22:46 (laatst bijgewerkt 10 mar 2022 — 23:03 door auteur)

Ja ik denk het wel. Jammer dat er niet een wat makkelijkere oplossing is.

Jonas van Diepen - 10 mar 2022 - 23:21

Er is zeker wel een andere mogelijkheid, maar het hangt misschien af van welk stamboomprogramma je gebruikt. B.v. in GensDataPro - dat ik gebruik -  zit bij iedere persoon een vinkje voor "Afschermen". Als je dat aanvinkt komt er bij die persoon in de Gedcom een "1 _HID Y" statement bij. Ook is er een vinkje voor het tegenovergestelde, n.l. "Toestemming voor publicatie". Dat voegt bij die persoon een "1 _UNHID Y" toe.

_HID en _UNHID zijn user defined Gedcom tags die in de Gedcom header toegelicht worden als volgt:


2 CONT user-defined tags:
2 CONT Tag _UNHID: if Y then a person has given permission to be published.
2 CONT Tag _HID: if Y then a person must not be published.
 

Beide worden door GenealogieOnline gerespecteerd. Ik heb even twee voorbeelden gemaakt in mijn stamboom, zie https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I3500.php 

Als je naar de figuur van de kinderen van Sevrien Beernink gaat zie je dat zijn oudste dochter (links, Jenneken) "Afgeschermd" is. Als het goed is staat daar dus "niet openbaar". De tweede dochter Willemina heb ik een vinkje "Toestemming ..." gegeven. Als je op haar klikt zie je dat GOnline ondanks dat ze reeds lang overleden is een speciale tekst toevoegt - "De auteur van deze stamboom heeft toestemming ...". Dit is het gevolg van de "_UNHID Y" tag.

Gerrit Scholl - 11 mar 2022 - 22:33 (laatst bijgewerkt 11 mar 2022 — 22:34 door auteur)


Ik gebruik Geneologie online zelf niet, maar ik verwacht dat de standaard Gedcom tag RESN (restriction notice) herkend word. Bijvoorbeeld door onderstaand toetevoegen aan de persoon:

1 RESN confidential 

of eventueel

1 RESN privacy

FransW - 12 mar 2022 - 11:11De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu