stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Zet molens, molenaars en personeel op de kaart opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/tellingen.php

Op de statistiekenpagina per publicatie stel ik voor 'n Google Map met de ruimtelijke spreiding van molens die voorkomen in de betreffende publicatie. Dat zou ik 'n fantastische verrijking van onze publicaties vinden! Elke molen linkt door naar 'n overzicht met info over de molen en de mensen in de publicatie die er gewerkt hebben. Molens en personeel worden geïdentificeerd door het Ten Bruggencatenummer in het veld Beroep. De plaats waar de molen staat is bekend, want die staat al in de tooltip. Hoewel, Klazinaveen moet zijn Klazienaveen, ook volgens Geonames.org. Ik heb de typo zojuist doorgegeven aan allemolens.nl, misschien wordt het dan automatisch ook correct getoond op GO over 'n poosje.

Daarnaast zijn er ook mensen die werkten op 'n molen zonder dat de molen bekend is of als het een buitenlandse molen betreft. Die mensen stel ik voor met 'n marker op de kaart te zetten op basis van hun woonplaats, in de tooltip naam (geboortejaar-jaar overlijden) en beroep plus 'n link naar hun persoonspagina. Meteen een goede reden om woonplaats (eenduidig) in te vullen. 

Uiteindelijk kunnen er dus 2 soorten markers op de kaart staan; 1 soort stelt 'n molen met personeel voor en de andere 'n personeelslid, bijv. molenaar, eventueel met anderen in dezelfde plaats. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 19 mei 2022 - 13:39 (laatst bijgewerkt 10 okt 2022 — 13:38 door auteur)

We gaan er naar kijken.

Yolanda Lippens - 21 mei 2022 - 17:25

Op zich een leuk idee, meer doen met de molenaars en molens.

Een eerste uitdaging die ik zie is dat ik geen breedte/lengtegraad gegevens heb van de molens.

Bij het op de kaart zetten van personeel kom je altijd op de vraag: geboorteplaats, woonplaats, werkplaats, huwelijksplaats, overlijdensplaats, ..., welke plaats gebruiken?

Bob Coret - 8 jun 2022 - 17:20

Met 'n webservice zou je via het Ten Bruggencatenummer de plaatsnaam op kunnen halen bij Allemolens.nl. Die website haalt ook data op van GO onder de kop "In genealogische publicaties wordt als molenaar van deze molen genoemd:" Zie

https://zoeken.allemolens.nl/tenbruggencatenummer/00585+a

Ten Bruggencate-nr.: 00585 A
plaats: Ter Borg

Ter Borg kan gevonden worden door Geonames.org, zie

http://www.geonames.org/search.html?q=Ter+Borg&country=NL

Er zullen ook plaatsnamen op Allemolens.nl staan die niet herkend worden door Geonames.org, graag 'n melding in het beheerscherm van de gebruiker om contact op te nemen met Allemolens.nl en 'n plaatsnaam voor te stellen die herkend wordt door Geonames.org.

Bij de keuze tussen verschillende plaatsen per personeelslid zou ik kiezen voor werkplaats, omdat die overeenkomt minstens voor 'n bepaalde periode met de plaats van de molen. Bij gebrek aan werkplaats woonplaats. Bij gebrek aan woonplaats 'n melding in het beheerscherm van de gebruiker om werk- en/of woonplaats toe te voegen. Het kan zijn dat hetzelfde personeelslid na elkaar of gelijktijdig werkte bij verschillende molens. Zou fijn zijn als hier op kaart rekening mee gehouden wordt.

Pauline Berens EBBI - 8 jun 2022 - 17:53

> Met 'n webservice zou je via het Ten Bruggencatenummer de plaatsnaam op kunnen halen bij Allemolens.nl.

Ik weet niet of zij zo'n webservice bieden. Ik ga contact met allemolens.nl opnemen om te vragen of ik de locaties van molens obv het Ten Bruggencatenummer kan krijgen.

> Die website haalt ook data op van GO onder de kop "In genealogische publicaties wordt als molenaar van deze molen genoemd:" 

Niet helemaal. Zij roepen een stukje Genealogie Online code aan (door mij aangeleverd) die als resultaat een lijstje met publicaties toont.

<script type="text/javascript" src="https://widgets.coret.org/molenaars/widget.js.php?tenbruggencatenummer=00585+A"> </script>

Bob Coret - 11 jul 2022 - 15:59

Bij publicaties waar molenaars (gekoppeld aan een molen via het  Ten-Bruggencatenummer) in voorkomen staat op de startpagina nu de volgende knop: 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Via deze knop worden de molens uit de publicatie op de kaart getoond

Voorbeeld (via https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/molen.molenaars.php): 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bob Coret - 6 sep 2022 - 15:32

Fantastisch, heel blij mee, bedankt, wat 'n mooie uitbreiding op de functionaliteit op GO!

Nog 1 verbeterpuntje; ook molenaarsknechten staan nu als molenaar op de kaart, het betreft 't onderscheid tussen ondernemer/eigenaar en invalkrachten/ knechten/werknemers. In andere sectoren is/was dat ook 'n relevant onderscheid. Bij Jan Berend Muller staat zelfs "molenaarsknecht bij Geerdink", Geerdink was dus de molenaar/eigenaar, al zit die (nog) niet in m'n publicatie zie ik. Voorstel: wijzig op de kaart "Molenaar" in "Molenaar en -knecht(en)" of "Molenaar en personeel" ofzo.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 6 sep 2022 - 18:02 (laatst bijgewerkt 7 sep 2022 — 09:54 door auteur)

Eens. Aangepast.

Bob Coret - 9 okt 2022 - 14:04

Wat heb je dan precies gedaan? Nadat ik m'n publicatie heb geupdated zie ik nog steeds 1 kop Molenaars, met daaronder zowel personeel als ondernemer/eigenaren door elkaar. Bijv Jozef Fenslage Beroep: molenaarsknecht Ten Bruggencatenummer 02738 en Jan Willem Jeurissen Beroep: molenaar Ten Bruggencatenummer 02738.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 9 okt 2022 - 17:15


Mmm, ik had alleen de tekst in de inleiding gewijzigd. Ik heb nu ook de labels in de popup aangepast:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bob Coret - 3 nov 2022 - 16:56De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu