stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Administratie van aanknopingspunten verdwenen? opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/aanknopingspunten/lijst.php?q=&filter=255&rela=0&periode=0&startpunt=0&inpublicatie=0&publicatie=16136&sort=0

Beste medewerker van Genealogie Online,

In mijn stamboom ( https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kamphuis-colijn-van-de-waal-de-ridder/ ) op Genealogie Online werk ik steeds de nieuw gevonden aanknopingspunten met andere publicaties bij (dus aanvinken van 'klopt' / 'niet dezelfde personen' / 'zelfde persoon maar sommige gegevens komen niet overeen').

Tot mijn verbazing (en frustratie) bleek enkele weken geleden deze administratie geheel verdwenen en zie ik vermeld dat ik nog niet een van de aanknopingspunten bekeken zou hebben. Ik hoop dat u hier een oplossing voor heeft. Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Colijn

Marja-2 - 27 mei 2022 - 16:06

Mevrouw Colijn,

Ik zie dat er bij uw publicatie inderdaad geen aanknopingspunten zijn voor 1 april 2022, terwijl uw publicatie al sinds 15 juni 2020 op Genealogie Online staat. De enige drie redenen die er voor zorgen dat aanknopingspunten worden verwijderd zijn:

  1. een publicatie wordt verwijderd 
  2. als Genealogie Online merkt dat de naam van een persoon in een aanknopingspunt heel erg is gewijzigd, dit kan gebeuren als personen in uw publicatie andere identificatienummers hebben gekregen (wat normaliter niet gebeurd)
  3. als u een toegangspoort instelt waardoor gegevens alleen "op uitnodiging" zijn te bekijken.

De eerste 2 opties zijn bij uw publicatie niet van toepassing. Heeft u in maart van dit jaar bij uw publicatie een toegangspoort ingesteld?

Bob Coret - 8 jun 2022 - 14:48

Beste Bob Coret,

Dank voor je reactie. Ik heb geen toegangspoort ingesteld.

Met vriendelijke groet,

Yvonne Colijn

Marja-2 - 9 jun 2022 - 20:16

Dus opgelost?

Everardus Rollema - 13 jun 2022 - 20:47

Het probleem is nog niet opgelost. Ik bevestig alleen dat optie 3 geen verklaring biedt.

Verder denkend heb ik bij nader inzien een vraag over bovenstaande optie 2. Ik vraag me af of de volgende situatie onder optie 2 valt: ik heb op GO twee publicaties staan, hier even voor het gemak de ‘grote’ en de ‘kleine’ genoemd. Deze publicaties bevatten voor het overgrote deel verschillende personen en namen. Het is wel eens gebeurd dat ik per ongeluk de gedcom van de ‘kleine’ publicatie had geladen daar waar het de gedcom van de ‘grote’ had moeten zijn. Daarna heb ik dit meteen hersteld. Kan het dan wellicht gebeuren dat doordat de namen voor het overgrote deel verschillend zijn, de aanknopingspunten en de administratie van de ‘grote’ publicatie verdwenen zijn?

Marja-2 - 14 jun 2022 - 21:27

Beste Marja, 

Als gedcom1 wordt overschreven door gedcom2 worden ook de ID's overschreven en vervallen de aanknopingspunten (logisch). Als je dit hebt hersteld begin je dus eigenlijk opnieuw...

Dit gebeurt niet als je gedcom1 met gedcom1 ververst, maar als je een publicatie verwijdert, worden ook de aanknopingspunten verwijderd (zoals te zien is het waarschuwingsscherm). 

Yolanda Lippens - 24 jun 2022 - 15:00


Dank voor je toelichting. Wat je beschrijft is dus helaas gebeurd. Jammer!

Marja-2 - 30 jun 2022 - 22:01De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu