stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Toon Suggesties: 3x ontbreekt Kreis in het Emsland opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/plaatsnamen/toon.php?type=niet-eenduidig

Bij niet-eenduidige plaatsnamen valt op dat als Kreis toegevoegd zou worden aan de getoonde suggesties in Landkreis Emsland de plaats wel eenduidig zou zijn, bijv. Bockholt in Kreis Haren (Ems), Bokeloh in Kreis Meppen en Borken in Kreis Schapen en in Kreis Meppen. Deze plaatsen komen respectievelijk 229, 147 en 34x voor, dus wel de moeite om over te beginnen. Dus, kan Kreis toegevoegd worden bij plaatsen in Landkreis Emsland?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 27 jul 2022 - 22:56

Ik denk een relatie met https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/85091/0/#664114 en https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/85238/0/#664112 maar het toevoegen van Kreis moet toch aan "jouw kant" gebeuren?

Bob Coret - 6 sep 2022 - 16:28

Oké, dan ga ik overal in m'n publicatie Kreis en Landkreis toevoegen. Het wachten is op 't oplossen van 'n probleem met de functie "Wijzig 1 veld in alle geselecteerde personen" in Pro-Gen, waarover ik contact heb met de gebruikersgroep van Pro-Gen. Zodra dat probleem opgelost is meld ik me weer.

Pauline Berens EBBI - 7 sep 2022 - 09:40

Inmiddels werkt de functie "Wijzig 1 veld in alle geselecteerde personen" in Pro-Gen weer en heb ik in alle plaatsnamen "Haren (Ems)" vervangen door "Kreis Haren (Ems)", "Meppen" door "Kreis Meppen" en "Emsland" door "Landkreis Emsland". Vooralsnog geen succes, zowel bij niet-herkende als bij niet-eenduidige plaatsen, zie schermafdrukken. Wat te doen?  

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 8 sep 2022 - 16:48

Kreis weer verwijderd in "Kreis Haren (Ems)" en "Kreis Meppen". Dat verlaagt t aantal niet-gevonden plaatsnamen meteen van 473 naar 413. Kreis wordt bij die plaatsen op geonames.org ook niet gebruikt, dus t was al niet logisch om daar Kreis toe te voegen. Maar kennelijk is t soms bij andere Kreisen wel nodig Kreis expliciet te vermelden, wat dan weer niet consequent is. Het aantal personen betrokken bij niet-gevonden plaatsnamen is drastisch gedaald, te verwaarlozen aantallen bijna. Morgen verder.

Pauline Berens EBBI - 8 sep 2022 - 21:19 (laatst bijgewerkt 9 sep 2022 — 09:46 door auteur)


Zie nu dat er 'n misverstand ontstaan is tussen Bob Coret en mij, hij schreef 6 sep 2022 - 16:28:

"maar het toevoegen van Kreis moet toch aan "jouw kant" gebeuren?"

Dat heb ik gedaan, maar zie nu dat wat ik oorspronkelijk beweerde niet goed overgekomen is. Volgens de schermafdruk van 27 jul 2022 - 22:56 stond de regel >Bockholt, Haren (Ems), Emsland, Lower Saxony, Duitsland in mijn publicatie, die Bockholt is niet eenduidig, GO doet daaronder 7 suggesties in grijsgroen, waaronder >Bockholt, Landkreis Emsland, Nedersaksen, Duitsland. Ik bedoelde dat als GO aan deze suggestie Kreis Haren (Ems) zou toevoegen dat dan "mijn" Bockholt wel eenduidig zou zijn. Inmiddels wordt Bockholt in m'n publicatie geschreven als Bockholt, Haren (Ems), Landkreis Emsland, Lower Saxony, Duitsland en is 't uit de lijst van niet-eenduidige plaatsnamen verdwenen. Ik bedoelde dus niet het woord Kreis, maar de betreffende regionale aanduiding Haren (Ems) of Meppen.

Hoe het ook zij, de teller Niet Eenduidig Plaatsnamen staat vanochtend op 135 en Niet Gevonden Plaatsnamen op 413?! Werk aan de winkel dus bij niet gevonden plaatsnamen. E.e.a. betekent wel dat m'n oorspronkelijke probleem "Toon Suggesties: 3x ontbreekt Kreis in het Emsland" opgelost is.

Pauline Berens EBBI - 9 sep 2022 - 09:45De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu