stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Stamboom verdwenen opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser)

Nadat ik gisteren een Plus abonnement had geactiveerd heb ik in eerste instantie getracht enkele startpunten toe te voegen.

Dat ging niet geheel naar mijn zin. In een aantal gevallen werd slechts een voornaam getoond (alleen wanneer ik de gekozen persoon wat aanpaste (door bv. het laatste haakje van de periode te verwijderen) ging het oogenschijnlijk beter.

Later bleek echter dat mijn gehele stamboom niet meer bestond. Niet als ik was ingelogt en ook niet als passant.

Heb ik wat mis gedaan !?

Arnold Batavier

Arnold Batavier - 15 aug 2022 - 11:21

Kennelijk is er ergens iets mis gegaan. Op 

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-batavier/

zie ik "Pagina niet gevonden". Wil je 'ns proberen je GEDCOM opnieuw te uploaden? Of heb je dat al geprobeerd?

Pauline Berens EBBI - 15 aug 2022 - 13:49

Hallo Pauline,

Ik heb nog geen verdere actie ondernomen omdat ik alleen maar een nieuwe stamboom kan plaatsen. Ik ben bang dat ik dan ook de oorspronkelijke introductie pagina kwijt raak.

Zelf vermoed ik dat het mis ging nadat ik enkele startpunten had toegevoegd; er werd toen (meen ik) een mededeling gegeven dat de stamboom opnieuw bewaard zou worden; ik ontving later ook een e-mail dat deze was bijgewerkt.

Arnold Batavier - 15 aug 2022 - 14:04 (laatst bijgewerkt 15 aug 2022 — 14:09 door auteur)

Dag Arnold,

Kopieer voor alle zekerheid je introductietekst naar bijv. Word, zodat je het eventueel terug kunt kopiëren mocht 't alsnog verdwijnen. Dan ga je je laatste GEDCOM opnieuw uploaden en wachten totdat je 'n bevestigingsmail krijgt waarin staat dat je publicatie gereed is.

Wat bedoel je precies met "In een aantal gevallen werd slechts een voornaam getoond (alleen wanneer ik de gekozen persoon wat aanpaste (door bv. het laatste haakje van de periode te verwijderen) ging het oogenschijnlijk beter."

Heb je 't over het volgende scherm, waarin je 'n haakje verwijderd in de keuzelijst op de gewenste persoon te kiezen? Ik probeer eerst te achterhalen of je startpunten maakt volgens de standaardprocedure, vandaar deze vraag.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 15 aug 2022 - 14:37

Hallo Pauline,

Die introductieteks is voor mij niet meer zichtbaar omdat mijn stamboom "niet meer bestaat" althans wanneer ik Stamboom Batavier zoek, "bestaat die niet meer" ook niet wanneer in inlog.

Wat betreft die startpunten: Het was mij opgevallen dat het selecteren van een persoon (zoals jij ook aangaf) niet geheel lukte omdat bij vrijwel alle door mij gekozen personen slechts de voornaam werd weergegeven. Dan stond daar slechts "Gerhardus", nou daar kon ik dus niets mee. Het viel mij op dat wanneer ik bijvoorbeeld het laatste haakje (van de leefperiode) weg nam, die naam wel compleet werd getoond (echter wel zonder dat achterliggende haakje. Toen ik wilde proberen of dat misschien ook functioneerde ging het naar mijn mening mis. De "wijzigingen" (de startpunten) werden opgeslagen, maar vervolgens bleek alles verdwenen.

Arnold Batavier - 15 aug 2022 - 15:54

Willem H. - 15 aug 2022 - 16:13

Bedankt Willem, nu kan Arnold tenminste z'n introductietekst kopiëren.

Arnold, wil je proberen je GEDCOM opnieuw te uploaden, opnieuw 'n startpunt te definieren, waarbij je bij elke stap 'n schermafdruk maakt? Dan zien we beter waar 't fout gaat, als 't probleem tenminste reproduceerbaar is.

Pauline Berens EBBI - 15 aug 2022 - 16:30

Heel fijn van Willem dat die eerste pagina nog aanwezig was; ik heb direct een kopie daarvan veilig gesteld !

Wanneer ik inlog en vervolgens naar "Publicatie Beheren" ga, dan is er geen mogelijkheid (meer) om de publicatie te verversen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Overigens: wanneer ik na inloggen ga naar "Mijn Publicaties" dan volgt de mededeling "Pagina niet gevonden". terwijl de benaming "Stamboom Batavier" wel wordt vermeld.

Is het de bedoeling om een tweede stamboom te realiseren !? De benaming "Stamboom Batavier" ontstaat dan twee maal, gaat dat dan wel goed?

Arnold Batavier - 15 aug 2022 - 19:49

Vooral zelf proberen Arnold😉

Pauline Berens EBBI - 15 aug 2022 - 22:44

Alweer een aantal dagen geleden toch maar een nieuwe stamboom aangemaakt (wel met dezelfde naam, dus: "Stamboom Batavier".

Daarbij wordt weergegeven: Dit kan enkele uren duren.

Maar na dagen wachten nog geen enkel bericht ontvangen. Lukt dat niet, kan dat niet of moet dat op andere wijze ??? Wat is of was de oorzaak van het verdwijnen van mijn stamboom ??

Graag een berichtje.

Arnold Batavier - 19 aug 2022 - 17:31

Vervelend Arnold, dan toch maar wachten op Bob Coret, die is tot september op vakantie begreep ik.

Pauline Berens EBBI - 19 aug 2022 - 17:48

Hallo Pauline,

Rob heeft het inmiddels opgelost en ik heb een nieuwe Upload geplaatst.

Blijft het punt van de startpunten:
- Wanneer ik aanvang met het toevoegen van een startpunt dan moet ik zoeken in een lijst die is opgemaakt met voornamen. In dit geval: Arnoldus (Nol) Batavier (1898 - 1998).

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Zie onderaan dit lijstje.

Het resultaat is echter dat alleen die voornaam wordt weergegeven zie hieronder:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

En daar heeft natuurlijk niemand wat aan. Wanneer ik meerdere startpunten zou toevoegen van bijvoorbeeld meerdere familietakken (zoals van zwagers enz.) dan kan je uit die voornamen niet opmaken welke familietak het betreft.

Het zou eigenlijk zo moeten zijn dat de familienaam als eerste wordt aangegeven en dan de roepnaam of misschien nog beter: een zelf in te voeren naam (tak van de familie) waaraan je een persoon kan koppelen.

Arnold Batavier - 30 aug 2022 - 20:45

Dag Arnold, laat ik proberen je probleem te reproduceren, d.w.z. ik maak 'n startpunt aan en laat de publicatie verversen, ik wacht momenteel op 'n bevestiging dat dat verversen gebeurd is. Je ziet alleen 'n voornaam als startpunt, waar je voor- en achternaam verwacht. 

1) Wil je 'ns proberen 'n extra startpunt te definiëren en je publicatie laten verversen? 

2) Kies je wel 'n persoon in het keuzelijstje? Dat blijkt niet helemaal uit je schermafdrukken.

3) Heb je wel je publicatie laten verversen? Je startpunt lijkt op de schermafdruk niet aanklikbaar namelijk.

4) Wie is Rob?

Pauline Berens EBBI - 31 aug 2022 - 09:33


Hallo Pauline,

Ik ben aangevangen mijn publicatie op te schonen: oude startpunt verwijderd en vervolgens te verversen met een nieuwe Gedcom
Aansluitend een nieuw startpunt aangemaakt, en ja, aangeklikt vanuit de namenlijst die beginnen met ARNOLDUS

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Aansluitend (bij "Starpunten beheren") het Overzicht saartpunten ook de optie "Instellingen" ingevuld. Ik kom dan terecht bij "Publicatie titel" en daar staat vermeld: "De standaard titel voor de publicatie bij dit startpunt is "Kwartierstaat Arnoldus". (vetgedrukt)". Maar dat is vervolgens nergens meer te zien evenals het door mij handmatig ingevoerde "alternatieve titel" alwaar ik Familie Batavier had ingevoerd.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Want na ontvangst van het bericht dat de stamboom was bijgewerkt kon ik zien dat het geheel was zoals voorheen:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Dus alleen de verwijzing naar Arnoldus met de toevoeging: Kwartierstaat van 14 generaties.

 

Oh ja, neem mij niet kwalijk: met Rob bedoelde in Bob Coret.

Aansluitend heb ik wederom een startpunt toegevoegd en gewacht op een bericht; Dit is wanneer ik als gast de website bezoek: 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

We zien nu twee startpunten; de eerste zonder familienaam, de tweede met. Overigens had ik bij de tweede ook een alternatieve tekst ingevoerd enwel: Familie IJzer.
Waar die alternatieve toevoegingen voor dient of waar die zichtbaar worden is mij een raadsel!
Ook waarvoor het Thema alsmede het tekstveld "Voorwoord" dient. het lijkt mij dat dit daar niet thuis hoort maar elders, wellicht bij het item Boekje maken!?

Arnold Batavier - 7 sep 2022 - 10:32De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu