stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Inconsistentie startpuntenProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/startpunten/

Na het bijwerken van mijn startpunten krijg ik onderstaande tekst via de mail toegestuurd. Er wordt gezegd dat ID niet meer klopt, naam en ID zijn nog steeds hetzelfde. Nieuwe gedcom gisteren, vandaag deze startpunten ingesteld. Via beheer werkt het gewoon. Dit lijkt mij geen juiste melding.

⚠️ Er is een inconsistentie geconstateerd in uw startpunten

In de door u gedefinieerde startpunten is geconstateerd dat er een mogelijke inconsistentie zit. Veelal komt dit doordat een persoon uit uw publicatie een andere ID heeft gekregen waardoor het startpunt niet meer klopt. In dit geval adviseer ik u om via publicatie beheer de startpunten te corrigeren (verwijderen en persoon opnieuw opzoeken een aanduiden als startpunt). Ook kan het zijn dat de naam 'slechts' is verbeterd, ook dan adviseer ik op het startpunt te corrigeren zodat deze waarschuwing niet meer wordt weergegeven.

Bij de volgende personen is een wijziging in de naam geconstateerd:

  • Persoon met ID I10214 had als naam Cornelis Nannings van Wijk en heeft nu naam Cornelis Nannings van Wijk
  • Persoon met ID I13333 had als naam Dirk Cornelisse van Wijk en heeft nu naam Dirk Cornelisse van Wijk

Reinoud van Wijk - 26 sep 2022 - 15:02

Dag Reinoud, toen ik probeerde het verschijnsel dat je beschrijft te reproduceren vielen me meer problemen met startpunten op. Er verschijnt niet altijd 'n knop Publicatie Bijwerken. In zo'n geval linkt 't nieuwe startpunt wel naar de webpagina van die persoon binnen m'n publicatie, maar ik verwachtte toch iets meer. Rol Favoriet en Moeder uitgeprobeerd. Pas toen ik rol Stamvader koos, ook al was het gekozen startpunt 'n vrouw, stammoeder ontbreekt in de lijst, verscheen wel 'n knop Publicatie Bijwerken. Hier 'n schermafdruk zonder de betreffende knop.Ik wacht nu op de bevestigingsmail over 't bijwerken van de publicatie.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 26 sep 2022 - 18:51

Startpunt: Afstammelingen van Talle (parenteel van 18 generaties) werkt prima, t deel vd bevestigingsmail over startpunten is idd overbodig en verwarrend. Talle is n nieuw startpunt, er is geen sprake van n verandering vd naam. Verder dan het verschijnsel reproduceren kom ik niet, behalve dan t benoemen vd problemen in mn vorige bericht.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 26 sep 2022 - 19:51

Bedankt voor de melding.  

Hier gaat inderdaad iets niet goed is de vergelijking van de naam in de nieuwste GEDCOM en de naam in het opgeslagen startpunt. Ik vermoed dat de wijze waarop de naam is gecodeerd (zog. character encoding) niet overeenkomt, en dan ziet "Cornelis Nannings van Wijk" er precies hetzelfde uit als "Cornelis Nannings van Wijk" voor ons, maar een computer ziet dan verschillen. Ik heb de inconsistentie waarschuwingen tijdelijk uitgezet, zodat ik er in kan duiken en probleem aan Genealogie Online-kant kan oplossen.

Bob Coret - 21 okt 2022 - 13:41


Nog mee bezig...

Yolanda Lippens - 3 nov 2022 - 13:33Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu