stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Duplicaten samenvoegen opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/stamboom-meesters-hermans/I4600.php

Ik weet niet waar ik deze vraag moet zetten. Ik heb een beetje zitten rondklikken op deze website en ik kom regelmatig duplicaten tegen. Hoe kun je die verwijderen? Is dat uberhaupt mogelijk? Kunnen misschien alleen auteurs van stambomen dit doen?

Als voorbeeld: https://www.genealogieonline.nl/stamboom-meesters-hermans/I4600.php

en https://www.genealogieonline.nl/stamboom-martens/I88.php

(merk op met wie ze getrouwd zijn!)

Pieter Jan Luisterburg komt zelfs vier keer voor:

https://www.genealogieonline.nl/zoeken/index.php?publication=0&q=luisterburg&vn=Pieter+Jan&gv=>=&ta=15&pa=&pn=&ov=&ot=&oc=&search=

Het zou fijn zijn als hier iets aan gedaan kon worden.

Rob van Stee - 26 okt 2022 - 16:05

U verwijst naar verschillende publicaties. Er is dus geen sprake van duplicaten, maar van mogelijke overlap tussen publicaties.

Gerrit Scholl - 26 okt 2022 - 18:19 (laatst bijgewerkt 26 okt 2022 — 18:25 door auteur)

Laat ik het dan zo zeggen. Ik zou verwachten dat elke persoon hoogstens een keer in het systeem voorkomt. Als twee publicaties overlappen, zouden ze dan niet gekoppeld moeten worden?

Rob van Stee - 26 okt 2022 - 19:22

Ik ben geen gebruiker van Genealogieonline, maar ik moet er niet aan denken dat publicaties aan elkaar gekoppeld worden. Het aantal fouten in gepubliceerde genealogieën die hier door forumleden worden gevonden is enorm. Je kunt  niet (of beter NOOIT) blindvaren op andermans onderzoek. Ik denk dat koppeling zal leiden tot meer verwarring en misvattingen. Uiteraard kun je de verwante publicatie wel gebruiken om die resultaten als handreiking te zien voor verder (gerichter) onderzoek.

mvg-Ben

Ben Wegman - 26 okt 2022 - 19:47

Rob van Stee - gisteren - 19:22:

Ik zou verwachten dat elke persoon hoogstens een keer in het systeem voorkomt. Als twee publicaties overlappen, zouden ze dan niet gekoppeld moeten worden?

Genealogie Online is geen systeem. Het is een website waarop mensen hun genealogieën kunnen publiceren. Het staat de gebruikers vrij erop te zetten aan genealogische gegevens wat zij willen. Uw vraag is dus een beetje alsof je een bibliotheek vraagt: ‘U hebt boeken in uw collectie waar af en toe dezelfde dingen in staan, kunt u de overlappende informatie verwijderen?’ Dat kan dus niet, omdat GO geen database is maar een soort digitale boekenkast waar iedere gebruiker zijn eigen publicatie in kan zetten. 

Dat brengt ook met zich mee dat er in die publicaties fouten kunnen staan, waardoor dezelfde persoon in verschillende publicaties voor kan komen, maar met afwijkende gegevens, bijvoorbeeld de verkeerde huwelijkspartner. Wanneer u zoiets tegenkomt, kunt u contact opnemen met de auteur van die publicatie. Soms komt daar een zinvolle gedachtenwisseling uit voort en wijzigt de auteur de publicatie als die ervan overtuigd is dat de eigen gegevens inderdaad niet kloppen, maar er staan ook veel publicaties online waarvan de auteurs niet (meer) op berichten reageren.

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73 - 27 okt 2022 - 11:01

Beste Rob,
Als je een website zoekt, waar gegevens wél aan elkaar gekoppeld worden, waar fouten worden hersteld, en waar bronnen belangrijk zijn, ga dan naar wikitree.com.   
Je kan vast wel ergens aansluiten. 
Je kan ook makkelijk je verhalen en foto's kwijt, mocht je dat willen.
Het is daar inderdaad de bedoeling om één grote stamboom te maken. 
Erg leuk om te doen. 

https://www.wikitree.com/

rikk - 27 okt 2022 - 16:48


Hartelijk dank voor de reactie. Ik heb ondertussen begrepen dat dit meer een hobbysite is; ik zal in de toekomst niet meer klagen over duplicaten hier maar liever mijn tijd op wikitree of familysearch.org doorbrengen.

Nogmaals dank!

Rob van Stee - 28 okt 2022 - 09:06







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu