stamboomforum

Forum logoHelpdesk » terug naar namenlijst opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser)

Als ik in de zoekopdracht een naam invul krijg ik een totaaloverzicht van personen. Ik zoek er een uit, maar dat blijkt niet de juiste persoon. Hoe kan ik terug naar het totaaloverzicht of moet ik altijd weer een nieuwe zoekopdracht voor die betreffende naam geven.. 

Op de tablet via de terugtoets makkelijk te doen, maar hoe op de PC ?

Piet Muijen - 13 dec 2022 - 16:21

Dag Piet, op 'n laptop/pc kun je met knop pijltje-naar-links op de adresbalk van de browser terug naar het zoekresultaat. Schermafdruk 1: zoekresultaat, schermafdruk 2: op 'n persoonspagina zie je knop pijltje-naar-links op de adresbalk, met tooltip "Klik om terug te gaan en houd ingedrukt om de geschiedenis te zien". Een algemene knop, betekent altijd terug naar de vorige webpagina.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Laat even weten of je nog hulp nodig hebt.

Pauline Berens EBBI - 13 dec 2022 - 16:58

Je zou je keuze kunnen openen in in een nieuwe tab en indien gewenst weer terug naar het totaaloverzicht.

Hans Blondeel Timmerman - 13 dec 2022 - 17:44

Ik had een snelkoppeling op het buroblad geplaatst. Hierdoor is de zoekregel van de browser niet meer zichtbaar en kan ik de zoekregel dus niet bewerken. Met het pijltje teruggaan is er dus niet bij.

Moet dus zonder snelkoppeling werken of heeft  er iemand een oplossing om niet iedere keer een zoekopdracht te moeten maken.

Piet Muijen - 13 dec 2022 - 19:08

Kennelijk opent de snelkoppeling in volledige scherm modus. 

Een alternatief voor de knop pijltje-naar-links op de adresbalk is om gebruik te maken van je toetsenbord. Met de toets-combinatie Alt + pijltje naar links ga je ook een pagina terug. En andersom met Alt + pijltje naar rechts ga je een pagina vooruit.

Carmen - 14 dec 2022 - 07:24

Als de snelkoppeling met het zoekresultaat in volledig scherm modus opent kunt je met funtietoets F11 uit die volledig scherm modus en zie je de adresbalk weer. Als je snelkoppelingen maakt lijkt het me handiger om eenmalig van 'n zoekresultaat 'n snelkoppeling te maken zodanig dat je niet in volledig scherm modus belandt als je de snelkoppeling opent. In de schermafdruk zie je het effect van het slepen van het slotje op de adresbalk terwijl je het zoekresultaat ziet, naar het Bureaublad: snelkoppeling naar zoekresultaten Muyen in Amsterdam. Het browservenster heb ik 'n beejte verkleind, zodat je tegelijkertijd browser en Bureaublad ziet en dus gemakkelijk kunt slepen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 14 dec 2022 - 11:02


Allemaal hartelijk bedankt voor de reacties.

Alttoets en pijltje naar links heeft mijn voorkeur gekregen,

Piet Muijen - 14 dec 2022 - 11:35







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu