stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Plaatsing foto opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser)

Ik wil de foto die in de stamboom bij een persoon verschijnt vervangen. Kan dit of bepaalt het genealogieonline welke foto geplaatst wordt?

Herman Terhorst - 17 dec 2022 - 13:00

Dag Herman, bedoel je dat je je profielfoto op Genealogieonlin wilt vervangen of de foto op een persoonspagina? Je profielafbeelding vervangen gaat via je menu rechtsboven, optie Mijn Profiel, Profielafbeelding instellen, Bestand Kiezen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Een foto op een persoonpagina vervangen doe je in je stamboomprogramma, vervolgens opnieuw GEDCOM genereren, uploaden, de afbeelding apart uploaden.

Is hiermee je vraag afdoende beantwoord?

Pauline Berens EBBI - 17 dec 2022 - 13:31

Dank voor je antwoord. Het gaat om het fotootje dat een persoon uit mijn stamboom meekrijgt op zijn persoonsveld. Die foto wordt kennelijk door het programma gekozen uit de beschikbare afbeeldingen. Hoe kan ik er voor zorgen dat uit de beschikbare foto's een door MIJ gekozen foto in het persoonsveld verschijnt? 

Herman Terhorst - 17 dec 2022 - 14:34

1) Ik begrijp dat je aan 'n persoon in je stamboomprogramma meerdere foto's hebt gekoppeld. Je wilt zelf kunnen bepalen welke daarvan in je publicatie op GO als de belangrijkste getoond wordt. Klopt 't hoe ik je probleem samenvat? 

2) Kun je 'n link delen naar 'n persoonpagina waar dit probleem speelt?

3) Kun je 'n schermafdruk delen waaruit blijkt hoe de afbeeldingen in je stamboomprogramma gekoppeld zijn aan 'n bepaalde persoon? Het gaat me om de bestandsnamen van de afbeeldingen en eventuele mogelijkheden 'n prioriteit aan de geven.

4) Op https://www.stamboomforum.nl/index.php?action=vthread&forum=4&topic=84123&page=-1#8 staat "In het voorouder/nakomelingen overzicht wil je alleen "smoelen" van personen, niet bijv. een rouwkaart of akte. Genealogie Online "bekijkt" daarom elke afbeelding met behulp van een kunstmatige intelligentie (AI) model om te bepalen of het een foto is van een persoon, een rouwkaart, een bidprentje, ed. " Gaat het jou misshcien ook om pasfoto's in het voorouder/nakomelingen overzicht op 'n persoonpagina?

Pauline Berens EBBI - 18 dec 2022 - 09:35 (laatst bijgewerkt 18 dec 2022 — 10:07 door auteur)

Dag Pauline, 

Mijn vraag is nu beantwoord. Het is dus Genealogieonline die dmv AI bepaalt welke foto zichtbaar wordt. Het zou natuurlijk heel prettig zijn als ik wél zelf zou kunnen bepalen of ik een portret, een akte of een rouwadvertentie wil plaatsen. Genealogieonline ontneemt mij die mogelijkheid nu. Zou ik de eerste zijn die dit vreemd vindt ?
Bedankt voor je moeite en het meedenken !

Herman Terhorst - 18 dec 2022 - 14:07


Is uw probleem opgelost / vraag beantwoord? 

Zo nee, kunt u ons dan laten weten wat er nog mis is?

Zo ja, wilt u dan onderaan uw bericht klikken op 'Markeren als opgelost'?

Yolanda Lippens - 23 dec 2022 - 14:27







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu