stamboomforum

Forum logoHelpdesk » diakritische tekens opgelost



Profiel afbeelding

L.S.

Ik heb mijn publicatie ververst en afbeeldingen toegevoegd. Er is nu een lange lijst van 'ge-upload - niet gekoppeld'. Heel veel namen op deze lijst bevatten diakritische tekens. De afbeeldingen met deze diakritische tekens zijn in mijn aldfaerprogramma wel gekoppeld en via gedcom ge-updated naar mijn publicatie. Voorheen was dat geen probleem, hoewel de tekens niet werden overgenomen. Is het misschien nieuw dat deze afbeeldingen en de koppelingen niet meer in GO worden herkend? Ergo moet ik de diakritische tekens uit de namen van de afbeeldingen verwijderen?

Met vriendelijke groeten,

Jan van Hoek

Jan van Hoek - 29 dec 2022 - 18:37

Op de niet-aangeleverde lijst komen dezelfde afbeeldingen voor als op de lijst 'ge-upload niet gekoppeld' (met een diakritisch teken in de naam)!

Jan van Hoek - 30 dec 2022 - 12:20

Dag Jan, weet niet of de regels  gewijzigd zijn wat diakrieten betreft op GO, wel dat diakrieten in bestandsnamen en internet geen gelukkige combinatie zijn, dus sowieso beter om voortaan geen diakrieten in bestandsnamen te gebruiken. Om hoeveel te hernoemen bestanden gaat het? Ik vraag dit om in te schatten hoeveel tijd hernoemen kost. Vergeet niet in je stamboomprogramma correct te verwijzen naar de nieuwe naam. Met hernoemen bedoel ik de accenten weglaten, bijv. café.jpg wordt cafe.jpg en liever ook geen spaties, want dat worden op internet %20-codes en dat leest ook niet prettig. Dus, alleen a-z, A-Z en/of 0-9 in bestandsnamen gebruiken, koppelteken i.p.v. spatie.

Wachten op 'n reactie van de helpdesk (Yolanda en Bob) kan natuurlijk ook, vooral als je pakweg meer dan 500 afbeeldingen hebt en wel wat beters te doen:-)

Hebben meer mensen last van diakrieten in bestandsnamen van afbeeldingen?

Fijne jaarwisseling!

Pauline Berens EBBI - 31 dec 2022 - 14:31 (laatst bijgewerkt 1 jan 2023 — 10:21 door auteur)

Dag Pauline,

Bedankt voor je reactie en advies. Het aantal afbeeldingen is gelukkig beperkt en de diakrieten weglaten is denk ik de oplossing. 
Wat is bij het aanpassen heb ontdekt, dat GO het diakriet 'ö' in een aantal gevallen wel goed heeft weergegeven.

Ik hou de vraag nog even open, want misschien reageren nog anderen op je vraag of er meer mensen last van diakrieten hebben.

Fijne jaarwisseling en een gezond 2023.

Jan van Hoek - 31 dec 2022 - 15:01

Dag Jan, kan ook nog wezen dat je 'n andere, niet ondersteunde tekenset hebt gekozen per ongeluk bij het genereren van je GEDCOM, waardoor je opeens last kreeg van diakrieten omdat afbeeldingen niet meer getoond worden, terwijl het probleem dan ook in data (achternamen zoals Bölle) op persoonspagina's zichtbaar zou moeten zijn, al noem je dat niet. Ik vermeld dit omdat mensen zich niet massaal melden met hetzelfd probleem als jij. 

Jij ook 'n gezond 2023:-)

Pauline Berens EBBI - 31 dec 2022 - 15:47

Dag Pauline, sorry voor de vertraagde reactie. Even geen tijd voor genealogie. Ik heb bij het aanmaken van de GEDCOM niet (bewust) gekozen voor een tekenset. Daar moet ik de volgende keer maar eens op letten. Nogmaals bedankt voor je reactie. 

Jan van Hoek - 6 jan 2023 - 11:17


Is uw probleem opgelost / vraag beantwoord? 

Zo nee, kunt u ons dan laten weten wat er nog mis is?

Zo ja, wilt u dan onderaan uw bericht klikken op 'Markeren als opgelost'?

Yolanda Lippens - 13 jan 2023 - 14:23







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu