stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Overzicht Aanknopingspunten niet goed? opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/aanknopingspunten/lijst.php?q=&filter=241&rela=0&periode=202212&startpunt=0&inpublicatie=0&publicatie=6850&sort=1

In het overzicht met Aanknopingspunten van december 2022 staan opeens wel heel veel punten die ik nog niet heb bekeken: 1044 terwijl ik in november helemaal bij was op 2 personen na.
Dit zou kunnen betekenen dat ik heel veel nieuwe personen heb toegevoegd (valt wel mee), of dat veel collega-genealogen veel mogelijk dezelfde personen hebben toegevoegd.

Maar bij nader inzien staan er heel veel 'hits' waarbij aan mijn zijde onterecht veel 'nullen' staan (0 ouders, 0 kinderen, 0 bronvermeldingen) en aan de andere zijde wel ouders, kinderen etc.
Bij een check op ~20 van deze hits klopte dit in geen van de gevallen, aan mijn zijde dus wel ouders, wel kinderen, wel bronvermeldingen.

Ik kan dus haast niet anders dan concluderen dat er in de aanknopingspunten van december 2022 iets moet zijn misgegaan. Kan de beheerder hier eens naar kijken? Hebben meer mensen hier last van?

Peter de Jong - 3 jan 2023 - 15:56 (laatst bijgewerkt 3 jan 2023 — 15:56 door auteur)

Dag Peter, ik kan je probleem niet reproduceren, d.w.z. in de aanknopingspunten tussen mijn en andere publicaties worden in mijn publicaties wel ouders, kinderen, relaties en bronvermeldingen vermeld.

Als je via de mail naar aanknopingspunten gaat zie je bij Kwalificatie "Alleen voor ingelogde auteur". Wil je 'ns proberen naar aanknopingspunten te gaan via je beheerscherm op GO? Bij Kwalificatie zie je dan Zowel bekeken als niet bekeken. Zie je dan wel ouders, kinderen, relaties en bronvermeldingen in de aanknopingspunten? En als je bij Maand "alle maanden" kiest? Bij welke combinatie van keuzes zie je wel ouders, kinderen, relaties en bronvermeldingen?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Wachten op 2-wekelijks Helpdesk-overleg van Bob Coret en Yolanda Lippens kan natuurlijk ook, laatste keer was 23-12-2022.

Pauline Berens Wesuwe - 4 jan 2023 - 09:36

Ik ben nu vanuit het beheerscherm naar aanknopingspunten gegaan. Dan klik ik op 'Nog niet bekeken (door u)', vervolgens neem ik meteen maar de 1e hit (er zijn er nog veel meer zoals deze) en die ziet er zo uit:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Dit aanknopingspunt is gevonden op 31 december 2022. Ik meen dat ik mijn publicatie ververst heb op 30 december, maar het gaat niet over nieuwe data want mij Aldfaer mutatiedatum bij Jan Bijlsma is 26-2-2020:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Maar er wordt dus de suggestie gewekt dat ik geen ouders, kinderen, relaties en bronvermeldingen heb bij Jan Bijlsma en dat deze Jan bij het vergeleken Parenteel Here Taedes dat allemaal wel heeft.

Mijn Jan ziet er in Aldfaer zo uit, zoals je ziet met 2 ouders, 0 kinderen en een paar bronvermeldingen:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Als ik nu het Vergelijkingsvenster open zie ik dit:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Merk op dat hier bij mijn kant al sprake is van Bron 1.

Even verderop worden ook de ouders en relatie getoond:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Hieruit trok ik mijn conclusie dat de vermelding '0 ouders, 0 kinderen, 0 relaties, 0 bronvermeldingen' niet juist is (behalve dan voor de kinderen).

 

Hopelijk heb ik hiermee goed duidelijk gemaakt wat ik bedoel.

 

Groet,

Peter

Peter de Jong - 4 jan 2023 - 19:48

Bedankt voor de toelichting. Hert is me inmiddels wel duidelijk dat ouders, kinderen, relaties en bronvermeldingen wel meegekomen zijn in je GEDCOM. En als je naar 'n andere maand dan december 2022 gaat, zie je dan ook geen ouders, kinderen, relaties en bronvermeldingen?

Pauline Berens EBBI - 5 jan 2023 - 11:17

Ik kan je vraag alleen beantwoorden als ik bovenin 'Zowel bekeken, als nog niet bekeken' selecteer (want ik was al vrijwel bij met Aanknopingspunten).
Dan zie ik aan mijn kant wel ouders, kinderen etc. bv. bij https://www.genealogieonline.nl/mijn/aanknopingspunten/lijst.php?q=&filter=255&rela=0&periode=202210&startpunt=0&inpublicatie=0&publicatie=6850&sort=0 

Peter de Jong - 5 jan 2023 - 16:28

Wauw, zelfs 1 met 'n afbeelding! "2 ouders, 10 kinderen, 2 relaties, 1 afbeelding, 8 bronvermeldingen"

Je link toont Kwalificatie: Ingelogde Auteur en Maand: Oktober 2022. Er lijkt verder niemand hetzelfde probleem te hebben momenteel. Genoeg onderzocht, nu is het wachten wat mij betreft op Bob Coret.

Pauline Berens EBBI - 5 jan 2023 - 16:48

Peter,

De '(0 ouders, 0 kinderen, 0 bronvermeldingen)' zijn inderdaad veelal incorrect. Gelukkig worden deze waarden bijgewerkt elke keer als een publicatie wordt bijgewerkt en dus opnieuw gegenereerd. Ik heb de publicatie opnieuw gegeneerd en nu zijn de incorrect '(0 ouders, 0 kinderen, 0 bronvermeldingen)' verdwenen.

Om welke reden het aantal aanknopingspunten relatief hoog is kan ik geen verklaring geven. Op dit moment zijn het er 1024, dus alweer 20 minder. Dit valt te verklaren door het feit dat auteurs hun publicatie (en daarmee de aanknopingspunten) ook kunnen verwijderen. Aan de andere kant worden er ook maandelijks nieuwe stambomen gepubliceerd en dat zijn al snel 500 duizend nieuwe personen, waar mogelijkerwijs aanknopingspunten mee zijn.

Bob Coret - 13 jan 2023 - 16:27


Dankjewel @Bob Coret, alles ziet er weer uit zoals verwacht (dus geen foutieve 0 ouders, 0 kinderen, 0 bronvermeldingen en zo).

Ik begrijp dat de oorzaak van deze foutieve meldingen niet bekend is, maar dat het Overzicht Aanknopingspunten wordt bijgewerkt na verversing van de publicatie. Dat wist ik niet, ik dacht dat dit alleen bij het begin van de maand plaatsvond. Mocht ik het weer tegenkomen ververs ik eerst mijn publicatie even.

Peter de Jong - 17 jan 2023 - 11:56







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu