stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Waarom geen geneagram bij oudste generatie ? opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I2422.php

Om door mijn stamboom te navigeren maak ik bijna altijd gebruik van de blokjes in het geneagram. Als ik de oudste generatie van een lijn opzoek is daar echter het geneagram niet aanwezig.

Een voorbeeld: In mijn Scholl lijn is dit de op één na oudste generatie. Als ik van deze Anthonius naar zijn broer Martinus wil navigeren doe ik dat normaal door eerst op het blokje van de vader te klikken en daarna in het nieuwe geneagram op het blokje van zijn zoon Martinus.

Doordat in de oudste generatie het geneagram ontbreekt werkt dat dus hier niet en moet ik opeens op een andere manier navigeren.

Wat is de reden waarom er geen geneagram getoond wordt ?

Ik zou het fijn vinden als bij de oudste generatie ook het blokjes geneagram aanwezig is.

Gerrit Scholl - 20 feb 2023 - 18:51

Hallo Gerrit,

 

Ik weet niet waarom dat er is. Goede vraag eigenlijk, het zou handig zijn als dat er zou zijn.

 

gr. Jasper

Jasper den Otter - 20 feb 2023 - 21:51

Een definitie van geneagram gevonden op https://www.encyclo.nl/begrip/geneagram : een overzichtstabel waaruit de gemeenschappelijke afstamming van twee of meer personen blijkt. Kortom, is er geen ouder bekend van iemand dan ook geen geneagram. GO toont wel 'n geneagram indien 1 ouder bekend is, bijv. https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/I33776.php

Doorklikken naar broers/zussen kan altijd ook nog via de tekstlinks, zie bijv. https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/I33779.php

Ben het met jullie eens dat in alle gevallen, dus ook als ouders onbekend zijn 'n geneagram getoond kan worden, dan passen we voor GO de definitie gewoon aan, en noemen 'n diagram met 1 persoon of 1 persoon met partner en/of nakomelingen gewoon ook 'n geneagram, 'n GO-geneagram. Wel zo mooi en handig:-)

Pauline Berens EBBI - 21 feb 2023 - 13:28

Sorry Pauline, je slaat de plank mis. Ik ben het niet eens met je interpretatie van de gevonden definitie. In jouw voorbeeld zijn beide ouders bekend, verder kinderen  en ook nog een grootouder. Mijn vraag was juist waarom er geen geneagram getoond wordt nadat ik op die grootouder geklikt heb. Dat gebeurt niet, ook niet als er van die grootouder een partner bekend is. Probeer maar uit in je voorbeeld.

En dat van die tekstlinks was wat ik bedoelde met "op een andere manier navigeren".

Gerrit Scholl - 21 feb 2023 - 13:55

Welk voorbeeld dat ik gaf bedoel je?

Boven 'n geneagram op GO staat overigens: "Voorouders (en nakomelingen) van ", wat al suggereert dat het in 'n geneagram vooral om voorouders gaat. 

Pauline Berens EBBI - 21 feb 2023 - 14:32

Pauline, je voorbeeld was: "bijv. https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/I33776.php".

Dit is de persoonspagina en het geneagram van Hermannus Sanders, vergelijkbaar met mijn: de op één na oudste generatie.

Mijn vraag was (in jouw voorbeeld) waarom er geen geneagram verschijnt als ik op Adelheidis, de moeder van Hermannus klik.

> wat al suggereert dat het in 'n geneagram vooral om voorouders gaat. 

In de definitie die je citeerde staat: afstammelingen.

Van mij mag je i.p.v. geneagram ook blokjes diagram gebruiken. Een blokjes diagram bij de persoonspagina van Adelheidis zou toch handig zijn.

Gerrit Scholl - 21 feb 2023 - 14:57

Volgens mij heb ik je vraag wel goed begrepen Gerrit. Misschien heb je mij niet goed begrepen. Zijn je voorouders bekend, dan krijgt je webpagina 'n geneagram. Zoniet, dan niet. Zo is het geïmplementeerd op GO en jij stelt voor dat je van iedereen 'n blokjesdiagram wilt zien, prima, dat gaf ik 13:28 ook al aan:-) 

Pauline Berens EBBI - 21 feb 2023 - 16:02 (laatst bijgewerkt 21 feb 2023 — 16:17 door auteur)

Hier zakt mijn broek van af.

> Zo is het geïmplementeerd op GO

Dat weet ik, anders had ik de vraag niet gesteld.

Het is je weer gelukt om Yolanda en Bob flink wat extra leesvoer te bezorgen voor de schaarse tijd die ze aan de helpdesk kunnen besteden. Mijn eerste bijdrage was volkomen duidelijk, lijkt mij.

Gerrit Scholl - 21 feb 2023 - 18:28

Gerrit, stop a.j.b. met beledigende opmerkingen en verwijten. Ik ga me niet meer met jouw probleem bezighouden.

Pauline Berens EBBI - 22 feb 2023 - 07:56

Gezien en duidelijk, we reageren hierop in het volgend overleg half maart.

Yolanda Lippens - 22 feb 2023 - 11:55

Het "geneagram" was voorheen een "kwartierstaat", dus de voorouders werden in diagramvorm getoond van de persoon in kwestie. Zijn de ouders van een persoon niet bekend, dan wordt het diagram natuurlijk niet getoond. Echter, in de loop van de tijd is de kwartierstaat omgevormd tot wat u een "geneagram" noemt, dus naast voorouders ook de (partners en) kinderen. De logica om het diagram wel of niet te tonen is echter met deze uitbreiding niet aangepast. Tot zo ver de reden waarom de geneagrammen niet getoond worden bij de oudste generatie.

Ik ga de logica aanpassen, zodat er een geneagram wordt getoond als er voorouders of kinderen bekend zijn!

Bob Coret - 10 mar 2023 - 15:12

Hiervoor mijn hartelijke dank.

Gerrit Scholl - 10 mar 2023 - 15:45

Op de persoonspagina's wordt nu - als er een ouder of kind is - een geneagram getoond. Zie bijv. https://www.genealogieonline.nl/genealogie-scholl/I2422.php

Allen: deze wijziging wordt geleidelijk uitgerold over alle publicaties op Genealogie Online. Als u deze wijziging eerder in uw publicatie wilt zien, werk dan uw publicatie bij met een bijgewerkte GEDCOM. Nieuw toegevoegde publicatie zien al direct de geneagrammen "als er een ouder of kind is".

Bob Coret - 11 mar 2023 - 15:50


@Bob, nogmaals bedankt

Gerrit Scholl - 11 mar 2023 - 18:23







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu