stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Veel niet werkende links in publicatie opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/henglias/I60469.php

In mijn publicatie Henglias zijn plotseling heel veel niet werkende links. Een nieuwe upload heeft daaraan niets verbeterd. Zie bijvoorbeeld ook:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ruim 88.000 personen en geen naam beginnend met B?

Ook links naar personen werken vaak niet, bijvoorbeeld: https://www.genealogieonline.nl/henglias/I60469.php  

Jan Verkade - 8 apr 2023 - 08:46

Het ziet er idd redelijk bizar uit. De B levert mij wel namen op, maar niet meer dan ongeveer 1500 (wat gezien de omvang van je dataset veel te weinig is). 

Bij de M kreeg ik vervolgens zero resultaten terug; twee minuten later leverde de M een paar honderd namen op (maar ook hier veel te weinig). 

Het lijkt erop dat er in GO iets niet helemaal jofel loopt. Klopt het trouwens dat er bijna 11000 personen op 'niet openbaar' staan? 

Wouter Kok - 8 apr 2023 - 10:29

Lijkt nu weer goed. Zou mij niet verbazen als dit ook te maken heeft met het probleem waarnaar Bob nog steeds op zoek is. Het lijkt wel of deze publicatie na verversen, stukje bij beetje online komt, i.p.v. alle pagina's tegelijk.

Gerrit Scholl - 9 apr 2023 - 12:36

Heel vervelend weer, maar dit kan inderdaad nuttige informatie bieden.

Ligt nog steeds bovenaan de stapel.

Yolanda Lippens - 10 apr 2023 - 16:19

Dit probleem heeft in ieder geval (ook) te maken met de getuigen (door, huwelijk en overlijden) die niet getoond worden na het importeren van een gedcom-bestand vanuit Aldfaer. In theorie zouden de getuigen in de publicatie moeten staan, in de praktijk zijn ze afwezig. Dit heeft overigens niets te maken met het 'niet openbaar'-probleem dat elders in het helpdeskforum besproken is/wordt; in het blokje 'niet openbaar' staan bij mij maar 4 personen. Het probleem is dat deze categorie relaties nergens zichtbaar is (niet in het blok 'openbaar', niet in de index en niet bij snelzoeken).

Zodra een persoon in het Aldfaer-gedcom-bestand geen verbinding heeft als bloed- of aanverwant, verdwijnt deze in de importroutine naar GO.

Wouter Kok - 13 apr 2023 - 10:55

De familienamen met een B in Henglias geeft weer 1561 namen weer.

 

Een publicatie bestaat voor een deel uit gegenereerde pagina's (op disk) en een deel records (in de database).

Tijdens het verwerken van de GEDCOM worden de pagina's in een aparte subdirectory gemaakt en als die klaar wordt deze sub-directory verwisseld met de "huidige" subdirectory met publicatie. Deze switch gaat erg snel. 

Voor de database records is er een andere aanpak gekozen: tijdens verwerking worden records (bijv. de familienamen) verwijderd en (vanuit de GEDCOM) weer toegevoegd. Als je tijdens deze verwerking op de site komt, met name op een pagina waar de database wordt bevraagd, dan kan het dus zijn dat je bijv. een lege familienamen lijst ziet. Echter, hoe groter de publicatie hoe langer de verwerkingstijd en hoe langer potentieel het database deel van de publicatie "in beweging" is wat potentieel een "verstoord beeld" geeft op sommige pagina's.

 Als een auteur een e-mail krijgt dat de publicatie is bijgewerkt moeten beide (gezien de programmacode) klaar zijn. Als de auteur nog een wijziging heeft doorgevoerd, dan kan het zijn de publicatie ondertussen weer wordt bijgewerkt en mogelijk bijv. een lege familienamenlijst ziet.

Ik moet een andere aanpak voor de database zoeken, zodat ook daar de "switch-tijd" tussen oud en nieuw minimaal wordt.

Bob Coret - 19 apr 2023 - 15:29

De door u geschetste situatie was hier volgens mij niet aan de orde:

  1. Ik heb de site niet bekeken tijdens de verwerking, maar pas nádat ik bericht ontvangen had.
    (Bovendien wacht ik mij er wel voor om wijzigingen up te loaden terwijl de voorgaande nog verwerkt moeten worden.)
  2. Het geschetste probleem bleef bestaan, ook na een tweede upload later die dag (zie ook mijn oorspronkelijke melding) en verdween pas na nogmaals een nieuwe upload de volgende dag.

Jan Verkade - 20 apr 2023 - 08:23

Jan,

Eén van de maatregelen die ik heb genomen is dat er - voordat de mail naar de auteur wordt gestuurd - wordt gecontroleerd of de startpagina van de publicatie bestaat als je 'm via de webbrowser opvraagt. Als de pagina niet bestaat krijg ik een mailtje. Ik heb dit soort mailtjes in de afgelopen maand niet ontvangen. Hoe zijn de ervaringen met het publicatie bijwerken de afgelopen tijd?

Bob Coret - 29 mei 2023 - 17:02


Ná de gemelde problemen heb ik geen nieuwe moeilijkheden meer ervaren.
Mochten die zich weer voordoen, dan meld ik mij direct!

Jan Verkade - 30 mei 2023 - 16:04







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu