stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Overzicht plaatsnamen opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser)

Is het ook mogelijk om een totaal overzicht van een gekozen plaatsnaam te exporteren naar Excel van alle geboorte, doop, overlijden, begraven, trouw en ondertrouw waar de gekozen plaatsnaam voor komt. Hierin zou dan de naam van de persoon, gebeurtenis, datum en plaatsnaam moeten voorkomen, met een sorteerkeuze. 

René de Hek - 5 aug 2023 - 12:26

Dag René,

Dat klinkt meer als een functie die je in een persoonlijk stamprograama op een eigen computer hebt. Niet iets dat je snel bij online stamboom programma's zult vinden.

Michaël

Boers 2 - 5 aug 2023 - 12:51

Klopt helemaal Michaël,

Mijn fout. Haalde even iets door elkaar.

René

René de Hek - 5 aug 2023 - 15:29

De functie Over de Plaats komt in de buurt van wat je zoekt volgens mij

https://www.genealogieonline.nl/over-de-plaats/

Tik bijv. Zandberg, automatisch aanvullen staat aan, kies bijv.  Zandberg, Gemeente Borger-Odoorn

https://www.genealogieonline.nl/over-de-plaats/2744094

en je ziet de namen van mensen die iets met de palaats Zandberg hebben volgens GO, dus niet alleen binnen jouw publicatie. Je ziet ook links naar Archiefstukken uit Zandberg.

Komt dit in de richting van wat je zoekt? Waarom wil je iets in Excel?

In m'n stamboomprogramma Pro-Gen records geselecteerd waarin Zandberg voorkomt, vervolgens geexporteerd als ASCII-bestand, personen en relaties in aparte .txt-bestanden. Het bestand met personen ingelezen in Excel, komma als scheidingsteken, meteen valt op dat speciale tekens wegvallen, dus bijv. Rütenbrock wordt Rtenbrock, logisch vanwege ASCII. In Excel gesorteerd op Adres Plaats en dan ziet het er zo uit. Benieuwd of je hier verder mee komt.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens Wesuwe - 5 aug 2023 - 15:31


Dag Pauline,

Dank voor je reactie. Ik kan inderdaad een tekstbestand opslaan en deze in Excel openen met daarin de filters die ik wil gebruiken.

Mijn vraag had ik echter ten onrecht op dit forum gesteld.

mvg René

René de Hek - 5 aug 2023 - 16:01







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu