stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Naam ontbreekt in lijst WOII-slachtoffers opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/wo2slachtoffers/bewerk.php?indi=I59082

In de lijst met mogelijke WOII-slachtoffers staan 'n paar niet-aanklikbare items met geboortejaar zonder naam. Die mensen komen vanzelf ter beoordeling voorbij nadat ik bij Evert Knol op de knop Opslaan en Verder klik. Evert Knol blijft op de lijst staan omdat de link naar de Oorlogsgravenstichting niet werkt, dat probleem is elders aangekaart, zie https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/85681/0

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hieronder nog 'n voorbeeld van de beoordeling of iemand 'n WOII-slachtoffer is. De naam wordt vanzelf duidelijk zogauw ik op de link (1917-????) klik. https://www.genealogieonline.nl/ofb-barger-compascuum/I59082.php

Kan de naam altijd getoond worden a.j.b.? 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Vreemd is ook dat datum van overlijden al minstens sinds 25 maart 2023 bekend is, zie 
https://www.genealogieonline.nl/ofb-barger-compascuum/I59082.php , maar jaar van overlijden wordt niet getoond in de link (1917-????). Wordt de lijst met mogelijke WOII-slachtoffers wel na elke GEDCOM-upload bijgewerkt?

Oeps, 2 van de 3 mensen waarvan de naam niet getoond wordt die ik als WOII-slachtoffer heb gemarkeerd blijken weliswaar 'n kamp overleefd te hebben, maar zijn niet omgekomen tijdens WOII. Dat laatste is 'n vereiste volgens de definitie van WOII-slachtoffer op GO. Dus moet die markering ongedaan gemaakt kunnen worden. Dat kan alvast niet in de lijst bevestigde WOII-slachtoffers, zie schermafdruk, omdat (1917-????) niet aanklikbaar is. Kan dit a.j.b. verholpen worden? Corrigeren via 'n omweg mislukt, d.w.z. 'n bevestigd slachtoffer aanklikken, knop Bewerken, knop Opslaan en Ga Verder aanklikken en dan wordt  telkens Evert Knol getoond, waarvan de link naar de Oorlogsgravenstichting niet werkt.

Wel 'n erg nauwe definitie van WOII-slachtoffer trouwens, mensen die 'n kamp overleefden worden op GO niet als WOII-slachtoffer gezien?!

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Inmiddels ziet de lijst WOII-slachtoffers er als volgt uit in m'n publicatie, met 3 aanklikbare links zonder naam en zonder jaar van overlijden. Er zijn geen onbevestigde suggesties meer sinds ik Evert Knol heb gemarkeerd als WOII-slachtoffer, ook al werkt de link naar de Oorlogsgravenstichting niet.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Op elk van de persoonspagina's achter die 3 links zonder naam staat "Hij komt voor op documenten bij Arolsen Archives", wat op zich klopt, al maakt je dat dus nog geen WOII-slachtoffer volgens GO.

Pauline Berens BC - 26 aug 2023 - 11:42 (laatst bijgewerkt 26 aug 2023 — 15:00 door auteur)

Gezien!

Yolanda Lippens - 27 aug 2023 - 09:51

Ik probeer te achterhalen waarom er in de lijst "lege" namen kunnen voorkomen (lees: ik snap niet hoe dat kan gebeuren). 

Voor nu heb ik deze matches verwijderd en het proces gestart om opnieuw WO2slachtoffers te vinden.

Bob Coret - 15 sep 2023 - 14:23


Inmiddels zijn de niet-aanklikbare items met geboortejaar zonder naam in de lijst met mogelijke WOII-slachtoffers verdwenen. Probleem opgelost dus, voor nu.

Pauline Berens EBBI - 16 sep 2023 - 11:52







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu