stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Graag uitleg startpunten opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/stamboom-roelof-dekker-en-aaltje-sok/

Goedemiddag, is er ergens een overzicht van de startpunten?
Welke startpunten zijn er allemaal en wat doen ze precies?
Groet, Aly

Aly Kuik - 16 nov 2023 - 13:57

Is er ergens een overzicht van de startpunten?

Een overzicht van de startpunten in jouw publicatie vind je op https://www.genealogieonline.nl/stamboom-roelof-dekker-en-aaltje-sok/ 
Een overzicht van alle startpunten in alle publicaties samen vind je chronologisch gesorteerd op https://www.genealogieonline.nl/startpunten.php  Nieuwste voorop. Zoeken is lastig, het overzicht is bedoeld om te bladeren. Als je je eigen startpunten binnen deze lijst wilt zien maak je 1 van je startpunten opnieuw aan, daarna moet je sowieso je publicatie vernieuwen, worden al je startpunten opnieuw aangemaakt en zo belanden je startpunten vanzelf weer bovenaan de lijst:-) Zou handig zijn deze startpunten doorzoekbaar te maken. 

Welke startpunten zijn er allemaal en wat doen ze precies?

Je bedoelt waarschijnlijk welk type startpunten zijn er zoal. In Startpuntenbeheer vind je bij het aanmaken van 'n startpunt 'n keuzelijstje met mogelijkheden. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum


Proband = de ik-figuur in je bestand, gewoon lijk de auteur, maar dat hoeft niet. Volgens mij krijg je automatisch alle voorouders als je deze optie kiest.
Oudst bekende voorouder in 1 tak = Alle nakomelingen van deze voorouder.
Auteur = De auteur van de publicatie, gewoonlijk ook de Proband, maar dat hoeft niet. Volgens mij krijg je automatisch alle voorouders als je deze optie kiest.
Vader en Moeder spreken voor zich denk ik. Volgens mij krijg je automatisch alle voorouders als je deze optie kiest.
Bekend Persoon en Favoriet = Stel even dat je Karel de Grote in je publicatie hebt of 'n persoon die voor jou belangrijk is maar niet in 'n andere categorie valt, bijv. een voorouder die niet de oudst bekende voorouder is. Volgens mij krijg je automatisch alle nakomelingen als je deze optie kiest.

Is het zo duidelijker?

Pauline Berens EBBI - 16 nov 2023 - 14:22 (laatst bijgewerkt 16 nov 2023 — 15:05 door auteur)


Dank je wel voor de uitleg Paulien. Het is nu duidelijker.
Fijne dag nog, groetjes Aly

Aly Kuik - 16 nov 2023 - 15:08







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu