stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » PhpGedView

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo allemaal,

Ik gebruik nu PhpGedView maar ik merk dat bezoekers dit te ingewikkeld vinden.

Weet iemand misschien wat anders?

alvast bedankt!

M.v.g.

Remko Willemsen

Remko Willemsen

Genealogie Online ...

Misschien niet het antwoord wat je zoekt, maar als je je gegevens hier op de site neerzet, krijg je snelle navigatie, en elke maand een mailtje met mogelijke overeenkomsten met andere gegevens. Op je homepage zet je dan gewoon een verwijzing.

Enno Borgsteede

Ik heb PhpGedView op mijn webserver gezet. Grappig dat ik (als programmeur en ervaren gebruiker) zelf wat moeite had met de navigatie, maar dat mijn eigen moeder (een kluns met computers) het al snel onder de knie had. :) Als PHP-programmeur kan ik (en ga ik) de interface wat onder handen nemen om een en ander duidelijker te maken (vooral allerlei overbodige zaken verbergen), maar ik heb veel programma's vergeleken en blij met mijn keuze.

Jerry

Jerry van Kooten

Dat is zeker grappig, Hou je ons op de hoogte qua ontwikkelingen? (als je die wilt delen dan.)

Groet,

Remko

Remko Willemsen

Hallo,

Ik gebruik ook phpgedview, ik vind het zeer fijn werken, en de makers komen telkens met updates.

Ik vind het fijn dat iets actief ontwikkeld wordt en dat er telkens updates komen.

Wat ik wel jammer vind, is dat als ik met family tree maker 2009 exporteer naar gedcom en daarna importeer, phpgedview de kinderen niet automatisch op volgorde zet van geboorte.

Maar in januari komt er weer een update ben benieuwd.

Mvg

Ronald

Ronald Stroomberg

Ook hier een die-hard phpgedview gebruiker, eerst op een windows server, inmiddels op een linux server.

Zeer uitgebreid, unieke zaken als pdf rapportage, selectief gedcoms exporteren (handig voor onderzoekers die alleen hun eigen takje willen hebben) maar voor iemand die voor het eerst op zo'n site komt wellicht wat te uitgebreid.

Het meest gebruikte veld [zoeken] zit in de standaard template een beetje weggemoffeld in de hoek, maar biedt wel de snelste manier om een naam te zoeken.

Inderdaad een zeer regelmatig geupdate versie te downloaden, installeren en upgraden is een beetje knifterig, met het opnieuw importeren van gedcom bestanden ed, en helaas zijn van de laatste versie (gebruik nu 4.17) de vertalingen niet geheel compleet, waardoor er in een nederlandse omgeving op de voordeur nog steeds engelse kreten te lezen zijn.

Ik heb vele alternatieven bekeken en ondanks de knifterigheid van setup (denk aan een punbb forum en andere menu opties die ik niet gebruik maar niet simpel kan uitzetten zonder in de scripts te rommelen) een van de betere online genealogie pakketten.

Ook een die netjes de regels van privacywetgeving in zich heeft die gegevens van levende personen verstopt achter een lidmaatschap, waardoor google ze niet kan oppakken.

Dit laatste heb ik bij andere sites nog niet zo vaak gezien (er is bij een grote site die ook mijn stamboom in zich heeft, draaiende op aldfaer, die mijn gegevens gewoon open en bloot toont).

Ron Hartendorp

Een van de grote nadelen van PhpGedView is in mijn ogen inderdaad dat het zo ingewikkeld is voor niet-ervaren bezoekers. De zoekfunctie is het allerbelangrijkst, maar die zit inderdaad weggemoffeld in een hoekje en verder zit elke pagina vol met overbodig opties, zodat je gemakkelijk door de bomen het bos niet meer ziet. En dat wordt nog verergerd doordat het design ook nog eens heel onrustig is met bijvoorbeeld veel te veel kaders.

Bij mijn eigen programma Family Tree PHP heb ik het daarom heel anders willen doen. Op elke pagina is de zoekfunctie heel prominent aanwezig en verder heb ik geprobeerd alles zo overzichtelijk mogelijk te houden met zo min mogelijk overbodige opties. Voor de toekomst staan er nog genoeg nieuwe mogelijkheden gepland, maar dan wel zo dat ze pas getoond worden als ze ook gebruikt worden. Bovendien heb ik geprobeerd in elk opmaaksjabloon zo veel mogelijk rust en ruimte te creëren.

Helaas is Family Tree PHP nog niet als volledig stamboomprogramma te gebruiken, maar daar wordt aan gewerkt. Een goed privacyfilter is uiteraard al wel beschikbaar. Bovendien wordt het bezoekers heel gemakkelijk gemaakt om te reageren. Op mijn eigen website wordt daar dan ook veel gebruik van gemaakt. Ik kan het zelf nauwelijks bijhouden...

Gerrit Veldman

@Ron,

Wat is knifterig? Ik ken dit hele woord niet.....

groet, Frank

Frank van de Velde

Vergeef me het bloemrijke woord knifterig Frank... ik bedoel hiermee dat je redelijk thuis moet zijn op het gebied van webservers, FTP en sleutelen in php bestanden.

De online installer is voor de gemiddelde genealogiegebruiker (die niet per definitie online script en php expert is) soms te weinig intuitief... het werkt wel maar kan in mijn ogen makkelijker.

De makers van PHPGedView gaan klaarblijkelijk iets te makkelijk uit van het feit dat iedereen die online skills heeft, en zelfs ik (programmeur van online applicaties in perl en php) zit af en toe met de billen bij elkaar geknepen als ik een upgrade naar een nieuwe versie moet doen.

Verder zit er in het admin deel een flink aantal functies niet of te ver weggestopt.

Feit is dat er behalve de standaard template zeker nog vijf andere templates in de full versie zitten, alleen ben ik nog steeds niet achter een online keuze voor de default template voor gasten.

Voor geregistreerde leden lijkt die keuze er wel te zijn.

Dit is overigens in het geheel geen klaagzang over dit script, want het werkt nog steeds geheel zoals ik het wil gebruiken, en ik kijk wel door de vele toeters en bellen in elk scherm heen.

Ik kan me echter voorstellen dat de nogal volgestopte schermen en de soms wat weinig sprekende omschrijvingen van functies minder ervaren gebruikers het bos injagen op zoek naar iets simpelers.

Ron Hartendorp


Hoe installeer je PhpGedView in het nederlands?

PaulaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!