stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » The Next Generation of Sitebuilding



Profiel afbeelding

Graag wil ik de aandacht vragen voor dit programma, afgekort tot TNG, http://lythgoes.net/genealogy/software.php
U hoeft hiervoor niet vele tientallen bestanden met html-code te genereren en die vervolgens met FTP op uw host te plaatsen. Als voorbeeld: update van mijn site in html-code = 40.000 of meer pagina's.

Dat is werk voor een paar dagen en dan maar hopen dat alles goed overkomt. Ondoenlijk dus.
U kunt uw gegevens rechtstreeks op uw site inbrengen of via een gedcom-bestand uit uw lokale genealogie-programma. U kunt uw eigen site ontwerp gebruiken en volledig integreren in dit pakket.

Enige voorwaarde aan uw host is het beschikbaar zijn van PHP en MYSQL.

Er zijn reeds enige duizenden sites met dit programma gebouwd, waaronder die van ondergetekende http://www.robgomes.nl/tng

De informatie wordt bij aanvraag pas uit de database opgehaald en op uw scherm geprestenteerd. Hulp van de maker is per email zeer snel en afdoende.

Met vriendelijke groet

Rob Gomes

Brazil

Rob Gomes - 21 okt 2008 - 01:32

Was ook al tegen deze software aangelopen. Ziet er erg goed uit. Ben van plan om hier binnenkort ook mee te beginnen.

Nog een voorbeeld van een mooie site is www.kloosterman.be.

Jos Huigsloot - 25 okt 2008 - 11:10

Rob,

hoe zit het met updaten van de site..? Is zoals op Geneanet het uploaden van een gedcom file waarmee je je stamboom vervangt voldoende..?

Jos van Rijn - 6 jun 2009 - 10:43

Jos,

Dit is inderdaad mogelijk.
Je kunt een gedcom vanaf je computer invoeren of vanuit het programma zelf op je server, nadat je de gedcom eerst in de gedcom-map hebt gezet.
Met de nieuwste versie 7.1.0 gaat dit zelfs zeer snel.

Rob Gomes

Brazil

Rob Gomes - 6 jun 2009 - 10:58

Het is al een oud topic, maar hoe dan ook...

Ook ik ben al een aantal jaar een groot fan van TNG: solide software, goede support van de maker en een grote, actieve, community (voor support, mods etc.).

Vanaf het begin heb ik het makkelijk te onderhouden CMS Joomla gecombineerd met de software van TNG (zie mijn site http://www.decalonne.nl).

Op dit moment gebruik ik versie 8.1.3 van TNG en versie 1.5.25 van Joomla, omdat voor deze versie de "bridge" tussen Joomla en TNG nog goed werkt. Voor versie 9 van TNG en Joomla 1.6 is nog geen werkende bridge (die zorgt voor 1 inlog voor Joomla en TNG). Informatie over de bridge is te vinden op http://www.cmsgenealogy.com)

Dennis de Calonne - 16 mar 2012 - 11:08


Hallo Dennis,

Ik ken de koppeling van TNG en Joomla.

Ik heb een aparte link in mijn TNG naar Joomla.
Voordeel altijd laatste versie te gebruiken.

Nadeel je moet voor het Joomla deel apart inloggen; maar dat is wel goed in dit geval omdat er ook informatie op staat die niet voor een ieder is bestemd (aangeleverd door derden).

Groeten uit Brazil

Robert Gomes

Rob Gomes - 16 mar 2012 - 15:31







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu