stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » van vierdatabases naar ??n binnen aldfaer



Profiel afbeelding

G'Avond,

Vanaf 1999 werk ik al met aldfaer en heb eigenlijk de stambomen Schiks, Fransen, van den Bogaard en Hermens afzonderlijk van elkaar ingevoerd. Maar ze hebben wel allemaal een link met elkaar.

Nu ben ik bezig met de stambomen van De Vries, Oesterholt, van de Brink en van der Steeg. Wederom afzondelijke database maar wel familie van elkaar.

Net zoals in 1999 zit ik er over te denken om er één complete database van te maken. Mijn grootste zorg hierin is dat het een onoverzichtelijk geheel gaat worden (ik heb het ook nog niet aangedurft met mijn stambomen uit 1999). Ander punt is nu moet ik 8 losse database bij houden met voor sommige dezelfde informatie.

Heeft iemand hier ervaring mee of kan iemand me hierin adviseren?

En als ik ze alle vier bij elkaar stop (ook de oude databases) moet ik dan weer van voor af aan beginnen? en hoe bouw je dat ongeveer op (qua nummering) gaat het allemaal wel goed binnen aldfaer?

MvG.

Cisca

Cisca - 22 jul 2010 - 22:46

Gewoon doen Cisca. Het maakt het leven een stuk makkelijker als alles in 1 database zit.

Maak van alle bestaande databases een gedcom bestand (in Aldfaer onder Bestand zit 'exporteer GEDCOM') en plaats die bestanden bv op je bureaublad, zodat je ze makkelijk terugvindt.

Je begint met een nieuwe database (met een nieuwe naam dus,bv Alles) en voer 1 naam in bv Joep Meloen.

In die nieuwe database importeer je de verschillende GEDCOM bestanden. Zet wel het vinkje aan boven in het importmenu, anders maak je aparte bestanden aan en heb je alleen maar kopiën gecreëerd.

Ga daarna wel even door de database voor dubbele personen. Zit onder Stamboom en 'controleer gegevens'

De verschillende families hou je uit elkaar, door groepen te maken.

Succes

Jan

Jan Middelkoop - 22 jul 2010 - 23:25


Jan Middelkoop heeft je goed geadviseerd !

Tip:

Je kunt in je publicatie op GenealogieOnline bijvoorbeeld per familie een zogenoemd startpunt opgeven, dat kan de stamvader zijn of de laatst overledene ouder of grootouder. Daarmee kan eenvoudig naar de gewenste stamboom worden gestapt.

Tissot - 6 sep 2010 - 15:31







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu