stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Welk software programma



Profiel afbeelding

verwijdert

Herman P. - 31 okt 2010 - 10:02

Herman,

Van die stemmen neem ik van je aan want ik ben pas forumlid sinds 2009.

Jouw software pakket vind ik inderdaad prehistorisch maar als jij er tevreden over bent moet je het natuurlijk blijven gebruiken. Zoveel mensen zoveel smaken. En het is voor die tijd natuurlijk een mooi stukje programmeerwerk. Ik ben zelf beroepsmatig programmeur (al sinds het dBase 3 tijdperk onder MS-DOS) dus ik weet waar ik over praat. Maar als een nieuwe hobbyist om advies vraagt is het wel verstandig hem ook de software van deze tijd te laten testen. Want we werken heden ten dage nu eenmaal veel grafisch en als je FTBuilder (gratis) of FTMaker (niet gratis) eens zou proberen zul je zien dat je al snel het gevoel hebt met een echte stamboom bezig te zijn die je in 1 oogopslag overziet.

Groet, Folkert

Folkert Geurink - 31 okt 2010 - 10:32

verwijdert

Herman P. - 31 okt 2010 - 11:57

Hallo allemaal, ik vroeg advies en begrijp dat dit altijd gekleurd word door persoonlijke wensen. Maar om het leesbaar en voor mij als nieuweling leuk te houden zou ik graag alleen maar inhoudelijke ervaringen horen. Anders haak ik af en zoek elders wel verder.

MVG

Hans

hans - 31 okt 2010 - 17:56


Sorry Hans dat de discussie een beetje afdwaalde, mea culpa.

Mijn ervaringen zijn dus met de gratis Family Tree Builder van MyHeritage en die gebruik ik al ruim een jaar intensief. http://www.myheritage.nl/family-tree-builder

Kortgezegd:

Pluspunten: Nederlandstalig, Mooi grafisch ontwerp, Makkelijk in gebruik (intuïtief), Stabiel en snel, Vrijwel bugvrij (2 bugs:zie minpunten)

Minpunten: Publiceren (optioneel) op MyHeritage.com niet gratis boven 250 personen en privacy volgens US wetgeving. Te omzeilen door een GEDCOM te exporteren en gratis ergens anders te publiceren b.v. op www.genealogieonline.nl. (die combinatie werkt perfect, zie mijn kwartierstaat

http://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-folkert-geurink/

Kan niet overweg met huwelijk van bloedverwanten = "inteelt", je moet dan sommige voorouder lijntjes

een stukje dubbel in je boom zetten.

Bij GEDCOM export 2 bugs/probleempjes, kinderen staan niet op volgorde van geboortejaar en foto verwijzingen komen er niet goed (dubbel) in. Beiden te omzeilen door 2 programmaatjes, één freeware en één door mij geschreven (ook freeware dus, bij mij te krijgen ;-)

Dat was het dus ...

Groet, Folkert

Folkert Geurink - 31 okt 2010 - 18:57







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu