stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Brother's Keeper



Profiel afbeelding

Geachte lezer,

 

De laatste weken hebben wij (als Reunion HelpDesk) meerdere verzoeken gekregen van gebruikers van Brother's Keeper, die overwegen de overstap te maken naar Reunion op de Apple Macintosh.

 

Om deze toekomstige gebruikers zo goed mogelijk te informeren en voor onszelf om op de hoogte te zijn van eventuele 'pitfalls' bij het importeren van een Gedcom bestand, zouden wij het erg op prijs stellen als een van de gebruikers een Gedcom bestand zou kunnen sturen dat gemaakt is met Brothers's Keeper.

- Een email naar de Nederlandse site van Brother's Keeper levert tot heden geen reacties op.

- Een email naar John Steed (maker van Brother's Keeper): '... I do not have a sample gedcom that shows all the possibilities. (all fields and all tags etc) ... ask one of the BK users to make a Gedcom file of their data and test that. ..'

 

Bij voorbaat dank voor uw medewerking,

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk


F.J. van Bodegom - 13 okt 2010 - 17:41

Hier een zowel Brothers Keeper als Reunion gebruiker. Ik doe het meestal de andere kant op (van Reunion naar BK) maar wil het ook wel eens proberen van BK naar Reunion.

Ik kan in ieder geval al een probleem aanstippen: de links naar de multimedia gaan een probleem geven, niet zozeer in Reunion (die heeft daar een fraaie oplossing voor) als wel de bestanden zelf. Die zal men handmatig op een goede plaats op de Mac moeten zetten. 

Eise van Dijk - 20 dec 2010 - 18:29

Geachte heer van Dijk,

 

Binnen een paar weken waren er drie BK gebruikers met vragen. Of deze de overstap naar Reunion gemaakt hebben weet ik niet. Het is jammer dat een paar emails, gestuurd naar de Nederlandse site van BK niet zijn beantwoord. Uiteindelijk kreeg ik toch email met Gedcom  van dhr. John Steed met daarin ook multimedia. Daarbij is slechts één handmatige  actie nodig: plaatsen van de map met afbeeldingen van BK op de juiste locatie op de Mac, dit lijkt mij toch geen probleem.

 

F.J. van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 20 dec 2010 - 19:09


Ja, dat schreef ik al: de multimedia bestanden zal men handmatig op een goede plek op de Mac moeten zetten. Reunion (met evt een aanpassing in de locatie waar deze gevonden kunnen worden) regelt de rest.

Eise van Dijk - 20 dec 2010 - 21:06







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu