stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Wat is het beste Genealogische programma?



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar nieuwe genealogische software om mijn database bij te houden. Natuurlijk zijn er verschillende 'gratis' opties als Aldfaer en Family Tree Builder (FTB) maar zijn deze wel zo goed? Wie heeft er een goed (hoeft niet gratis) alternatief?

 

Na 15 jaar trouwe dienst, moest ik afscheid nemen van mijn vertrouwde programma Cumberland Family Tree (CFT). Ik heb de mijlpaal van 100.000 personen bereikt en dit wordt niet ondersteund door CFT. Erg jammer, ik kon lezen en schrijven met dit programma. Jammer ook dat Ira Lund gestopt is met de ontwikkeling en verkoop van CFT.

 

CFT is gebruikersvriendelijk door de extra's:

- gecontrolleerd wordt op dubbele personen

- dubbele personen eenvoudig samengevoegd kunnen worden

- plaatsnamen uniek zijn / samengevoegd kunnen worden

- bronnen herhaald kunnen worden

- bronnen als gebeurtenissen bij publicaties onderdrukt (privacy) kunnen worden

- boeken samengesteld kunnen worden

 

Wanneer iemand een vergelijkbaar of beter programma heeft houd ik me van harte aanbevolen.

Rik de Lange - 13 jun 2011 - 09:24

.

Herman - 13 jun 2011 - 12:39

Volgens mij voldoet GensDataPro aan alle genoemde criteria, kijk voor meer info en eventueel het downloaden van een demoversie op de site van GensDataPro.

Service-updates voor het programma zijn gratis.

 

http://gensdatapro.ngv.nl/

Leo Terlouw - 13 jun 2011 - 13:00

Veruit het beste programma is Reunion. Snel, overzichtelijk en waarschuwt voor fouten. Zelfs is het mogelijk de jaartallen te schrijven volgens ISO 8601., maar dat wordt niet aanbevolen. Je stamboom is gemakkelijk te kopiëren en per e-mail te verzenden. Natuurlijk kan de ontvanger niets veranderen,maar wel zoeken. Plaats foto's van een echtpaar apart, maar ook als gezin. Het maken van ingekleurde en van foto.s voorziene nakomelingenstaten is uiterst eenvoudig en als jpg te verzenden. Ruil je PC in voor een Apple: dat is het wel waard.

Ruud Goedknegt - 16 sep 2011 - 23:37

Het beste programma is dat programma, waar je het beste mee kan werken. Dat programma wat voor u intuitief werkt. Wat intuitief is, daarover bestaan bijna evenzoveel meningen als dat er mensen zijn.

Het beste is, om diverse programma's uit te proberen. Wat een genealogisch programma op zijn minst moet kunnen, is communiceren met andere genealogen. Hiervoor gebruiken wij bestanden in het zogenaamde GEDCOM-formaat. Uw programma moet dit dus op zijn minst kunnen verwerken en aanmaken.

De beste mogelijkheid is dus:

Zoeken op http://www.versiontracker.com/ voor uw operating system naar de term 'GEDCOM'. Probeer zoveel mogelijk verschillende opties en bepaal voor uzelf wat het prettigste werkt en/of binnen uw budget past.

Ronald Hellenbrand - 17 sep 2011 - 04:01


Bedankt voor jullie adviezen.

Inmiddels ben ik aan de slag gegaan met TNG (The Next Generation of Genealogy Sitebuilding). Ik werk al geruime tijd met TNG, maar dan alleen voor de presentatie van mijn gegevens van mijn data op WWW.Mygenlog.EU.

TNG wordt worldwide gebruikt en kent meer dan duizend websites. Dit van origine Amerikaanse programma wordt online vertaald naar het Nederlands. De kracht van TNG is dat het webbased is, dus overal gebruikt kan worden, waar je maar bent. Je kunt ook instellen dat andere mensen tegelijkertijd aan jouw of een eigen stamboom werken. Noemen ze tegenwoordig "working in the Cloud". Heb ik overigens (nog) niet geactiveerd.

Alhoewel invoer erg wennen was na 15 jaar Cumberland, lukt dit inmiddels aardig na 1,000 personen

De voordelen van TNG:

  • Importeren / exporteren van Gedcom´s is nu verleden tijd (kan overigens wel en werkt goed)
  • Aanpassingen zijn direct zichtbaar op internet
  • Prachtige tool om dubbele personen te vinden en samen te voegen.
  • Gegevens kunnen naar eigen inzicht worden afgeschermd.
  • Plaatsen hoeven slachts 1x ingegeven te worden worden direct zichtbaar via googlemaps
  • Verschillende datum formats worden ondersteund (helaas nog wel alleen in Engels)
  • Een prachtige rapportgenerator waarbij standaard al de nodige rapporten worden meegeleverd, maar ook eenvoudig kunnen worden samengesteld.

De verbeterpunten van TNG:

  • Controle op dubbele invoer achteraf
  • Toevoegen van bronnen is bewerkelijk

Alhoewel elk programma zijn nukken kent, ben ik als veeleisende gebruiker tevreden. Ook worden regelmatig nieuwe versies met verbeteringen verspreid.

Rik de Lange - 17 sep 2011 - 07:13







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu