stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Is My Heritage gevaarlijk?



Profiel afbeelding

Dit is wel een erg kortzichtig antwoord. De software is niet slecht, maar juist erg veelzijdig. Sommigen kunnen daar niet goed mee overweg. Onbegrip moet niet verward worden met slecht zijn.

Voordeel van een grote organisatie er achter is dat er vaak (niet altijd) betere software geleverd wordt. Zo mag ik b.v. Aldfaer niet onder C:\Program Files installeren omdat er anders van alles fout kan gaan. Sorry hoor, maar da's gewoon broddel werk van de programmeur.

Ook leest Aldfaer lang niet alle GEDCOM data in; vooral info over bronnen wordt overgeslagen, terwijl die toch zo belangrijk is.

En My Heritage levert ook aanvullende diensten zoals toegang tot nationale (helaas nog niet zo veel) en internationale bronnen waardoor zeker een beginnende genealoog erg geholpen kan zijn. Dat houdt de hobby jong!

En natuurlijk is bestand het wel mijn bezit, maar door het on-line te publiceren kunnen anderen er ook hun voordeel mee doen. Dat heeft me al een paar goede contacten en missende puzzelstukjes opgeleverd.

En als ik het weg wil hebben dan is dat ook geen probleem (een enkele incidentje daar gelaten - dat ook weer opgelost is). Boze opzet kan ik hier neit bespeuren.

Fred Janssen - 17 jan 2013 - 00:00

.

Herman - 17 jan 2013 - 13:08

Fred Janssen : "Dit is wel een erg kortzichtig antwoord."

Ook u hebt recht op uw ruimzichtige mening. Sommigen noemen dit ongenuanceerd.Gelukkig is het niet mijn probleem en kom ik heel goed terecht binnen mijn kortzichtigheid.Veel succes gewenst en u zult in uw opstelling wel blij zijn dat My Heritage/Geni nu ook Aldfaer heeft gekocht,zodat er nog meer informatie op straat komt te liggen zonder wetenschappelijke onderbouw, kritiekloos gestolen van Jan en alleman en te koop aangeboden door dit monopolie.

Ik beschouw dit niet als een discussie maar een vermelding.

Johannes Adrianus Pieter van Weezel - 21 mei 2015 - 14:29

Ongenuanceerd? Wellicht, maar is jouw opmerking dat ook niet?

Jij schreef op 16-01-2013:

"Wanneer er zoveel verschillende meningen bestaan over een programma, en er zoveel andere programma's bestaan, moet je zo'n programma beter niet gebruiken" .

Terug naar vandaag;

Alleen al de opmerking dat "My Heritage/Geni nu ook Aldfaer heeft gekocht" geeft aan dat je niet begrijpt wat er aan de hand is. Ze hebben Aldfaer niet gekocht, Aldfaer is helemaal niet te koop. Er wordt samen gewerkt.

Zie de Aldfaer website voor uitleg over die samenwerking.

Fred

Fred Janssen - 21 mei 2015 - 14:53

Johannes Adrianus Pieter van Weezel - 21 mei 2015 - 15:17

Is MyHeritage gevaarlijk? Een virus of een enge ziekte? Spionage? Welnee, het gaat hier enkel over kennis delen of kennis niet delen. Volgens mij zijn er twee overwegingen te maken:

  1. Het is al een oude wijsheid dat kennis een van de zeldzame zaken is die bij delen niet minder wordt maar juist méér.
  2. Inmiddels zijn we bovendien toch allemaal wel oud en wijs genoeg om te weten dat je op het Internet nóóit iets moet publiceren dat je geheim wilt houden.

Gebaseerd hierop kan iedereen zijn of haar eigen keuze maken. Maar houd er mee op om MyHeritage gevaarlijk te noemen en in een kwaad daglicht te stellen op basis van vage onderbuik-gevoelens.

Jan Verkade - 22 mei 2015 - 12:12

@Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Tja, dat artikel staat ook al vol met onzorgvuldigheden, De belangrijkste passage uit de voorwaarden ontbreekt:

Inhoud die op familiesites gepubliceerd wordt is eigendom van de persoon die de inhoud heeft gecreëerd, wordt gecontroleerd door de Webmaster van de familiesite waarop hij ingezonden is, en wordt door ons gehost volgens de voorwaarden van deze Overeenkomst.

En daarmee is duidelijk dat je gewoon zelf eigenaar blijft van degegevens die je zelf plaatst. Niets aan de hand dus.

Fred

Fred Janssen - 22 mei 2015 - 12:30

Iedereen heeft een eigen mening en maakt zijn/haar stamboom met een andere reden. De één wil gewoon zoveel mogelijk te weten komen en de ander vind wetenschappelijke onderbouwing belangrijker. Als relatief jonge hobbyist/genealoog merk ik vaak dat onbegrip over software en internet mensen tegenhoudt online informatie te zoeken, een stamboom te maken en te op internet te publiceren. Daar is op zich niets mis mee, er zijn meer dan genoeg andere bronnen en mogelijkheden om als genealoog je passie uit te oefenen.

W.A. van der Mersch - 22 mei 2015 - 12:52

Helemaal mee eens, iedereen moet z'n eigen keuze maken.

Wat mij zo stoort is dat er uitsluitend eenzijdig en (veelal) foutief geroepen wordt over (in dit geval) My Heritage. Voorlichting geven is prima, maar dan wel eerlijk en volledig.

Fred

Fred Janssen - 22 mei 2015 - 13:10

 ?

Beste leden,

 

In het programma Myheritage ondekte ik oude foto's van familieleden. Deze had ik graag van het net gehaald, toch vroeg het programma 108€ te storten voor 1 jaar.

Is dit een te betrouwen programma 108 € is toch niet niks of zijn er andere mogelijkheden?

 

mvg

Stijn

stijn lelièvre - 4 jun 2015 - 18:57

Beste Stijn,

In het programma Family Tree Builder van MyHeritage zitten standaard geen foto's. Als u via het programma van die "groene bolletjes" ziet dan betekent dat, dat er een Smart Match, oftewel overeenkomst, met een stamboom van iemand anders is. Ik denk dat de foto's die u ziet in iemand anders zijn stamboom staan, die dan ook op internet geplaatst is.

Als je op die manier de foto's gevonden hebt dan kan je ook contact opnemen met de eigenaar van de foto's met de vraag of hij/zij ze kan opsturen. €108 storten is totaal niet nodig!!!!

Misschien kan je wat beter uitleggen wanneer (waar klik je op?) en op wat voor manier ernaar gevraagd wordt. Er zijn namelijk 9 van de 10 keer altijd mogelijkheden om de melding weg te klikken, niets te betalen en alsnog de informatie (of foto's in dit geval) te krijgen. MyHeritage is geen programma, maar wel een website. Dus als het op de website www.myheritage.com is het weer een ander verhaal. 

W.A. van der Mersch - 4 jun 2015 - 19:18

Beste,

 

Alvast bedankt voor je reactie. De 108€ heb ik gelukkig niet betaalt :-)

Ik heb alwel contact gevonden met een persoon, nu de andere nog vinden. Hoe weet ik niet de gevondene was echt een gelukstreffer denk.

Ik zal even vertellen hoe ik de foto's heb gevonden. Ik had in google mijn familienaam ingetypt met daarbij de stad waar mijn familieleden woonde rond de jaren 1900. Via deze weg kwam ik bij Myheritage uit. De foto's herkende ik meteen uit oude gezinsfoto's.

Dus ik wou deze aanklikken en toen kwam ik uit bij die betaling.

Denk jij een weg te kennen daar we de betaling kunnen omzeilen?

 

mvg

 

Stijn Lelièvre

stijn lelièvre - 6 jun 2015 - 08:17

Ik heb 5 jaar deel genomen aan Myheritage maar om het te verlengen moest ik ongeveer € 500 neer tellen, ik kan mij niet voorstellen dat ik dat de vorige keer heb betaald.
Het is mij veel te duur geworden ik noem het geld uit de zak klopperij. 

Groeten Cor

Cornelis Haasjes - 21 okt 2015 - 09:36

Dat kan ook niet kloppen Cor.

Ik betaalde een paar weken terug 60 Euro (korting tarief, minder dan 2500 personen).

Fred

Fred Janssen - 21 okt 2015 - 09:55

Het is zeer onsportief om Aldfaer broddelwerk te noemen, veel mensen werken hier op vrijwillige basis aan mee.

Ik werk al 20 jaar met dit prachtige en gratis programma en heb diep respect voor de mensen die Aldfaer gratis draaiend houden.

Er is anno nu 2016 een samenwerking met My Heritage

Uitgeschreven lid - 6 okt 2016 - 17:52

Heb een jaar lang een abbo genomen op MyHeritage en kreeg een jaar lang matches. Al die mails met matches heb ik appart bewaard om ze een keer op een regenachtige middag in mijn stamboom programma GDP in te voeren. Nu het jaar voorbij is en ik niet heb betaald zijn alle mails als ik er op klik grijs en doorzichtig met de mededeling dat ik moet betalen. Lijkt mij sterk dat ik ze met FTB wel zou kunnen zien.

marcel van de krol - 20 okt 2016 - 12:43

Ik heb ook een genealogie op My Heritage gemaakt met pakweg 30 mensen er in. Ik las dat je ook een gedcom kon downloaden en dat heb ik gedaan van mijn volledige genealogie van ruim 41.000 mensen. Door een fout werd dat een tweede genealogie van mij. Toen kreeg ik plotseling het bericht dat dat niet kon zonder een jaarlijkse bijdrage. Dat wilde ik niet en heb de gegevens van mij gewist maar wat schetst mijn verbazing dat de door mij gewiste gegevens nog steeds worken gebruikt voor andere genealogiën. Je kunt wel wissen maar ze blijven blijkbaar wel gewoon op de computer staan. Dat vind ik buitengewoon vervelend.

Ed Agter - 20 okt 2016 - 16:29

@Ed Agter 

Zie je wel. Al die betaalsides zijn boeven.

Jij "mag" gratis aanleveren, maar als je iets terug wilt, zelfs al zijn het je eigen gegevens betaal je penning 16.....

Johannes Adrianus Pieter van Weezel - 20 okt 2016 - 17:35


@Joop van Katwijk 

Aldfaer is mooi maar tenslotte te mooi om waar te zijn, dus hebben ze hun ziel en zaligheid verkwanseld aan My Heritage.

Naar mijn mening was het beter geweest om van het programma  software met betaalde aankoop te maken, maar ja, wie ben ik .

Johannes Adrianus Pieter van Weezel - 20 okt 2016 - 17:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu