stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Is My Heritage gevaarlijk?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

De keuze voor een bepaald softwareprogamma blijft natuurlijk een persoonlijke.

Belangrijk is welke criteria u zelf aanlegt:

- omvang van het bestand

- uitwisselbaarheid (gedcom)

- pubilcatie

- (eigen) website maken

- gebruiksvriendelijkheid

- functionlaitieit etc.

Persoonlijk heb ik zeer goede ervaringen met GensdataPro.

Zeker nu Bob Coret en bas Wiltschut het mogelijk hebben gemaakt om zeer eenvoudig vanuit het programma je stamboom direct en met foto's te genereren van je eigen pagina op www.genealogieonline.nl.

Zie mijn voorbeeld http://www.genealogieonline.nl/stamboom-hinnen/

Het is maar een tip.

Bert Hinnen

Hinnen

@Gerry: Als u het stamboomprogramma van MyHeritage (genaamd Family Tree Builder) bedoeld, dat kunt u gewoon gratis en in het Nederlands downloaden op: http://www.myheritage.nl/family-tree-builder

Mocht de taal toch per ongeluk op het Engels staan dan kunt u rechtsboven in bovengenoemde link de taal wijzigen. In het programma Family Tree Builder zelf is de taal afhankelijk vanaf wat u bij het installeren als taal kiest.

Wat betreft het betalen voor iets opzoeken. Dat hangt er helemaal vanaf hoe u iets opzoekt. Als u op de website MyHeritage.com op het tabblad Onderzoek klikt dan komt u op een pagina waarmee u via SuperSearch documenten op familiesites kan vinden. Erg leuk allemaal, maar daar moet u dan inderdaad voor betalen.

Het is echter een stuk eenvoudiger om vanuit Family Tree Builder aan deze informatie te komen. U maakt in Family Tree Builder een stamboom aan en voert zoveel mogelijk in wat u van een persoon weet. Vervolgens klikt u bovenin op Matches. Dan ziet u alle Smart Matches (=overeenkomsten) die het programma met familiesites op MyHeritage.com heeft kunnen vinden. Wanneer u op een naam klikt staat er tevens een percentage in de kolom Kwaliteit waaraan u kunt zien in hoeverre desbetreffende persoon in uw stamboom overeenkomt met die van desbetreffende familiesite.

Als u dan nogmaals op de naam van de persoon klikt ziet u in het bovenste deel van het scherm uw stamboom en in het onderste deel de stamboom waar een overeenkomst mee gevonden is. Dit maakt het erg makkelijk om stambomen te vergelijken en eventueel dingen aan te passen. Naast de tekst "Andere stamboom:" staat een link waarmee u op de familiesite van de overeenkomstige persoon komt. Daar kunt u gratis en voor niets een lidmaatschap aanvragen (bij de beheerder uiteraard). Als u een goede reden heeft voor het lidmaatschap zal de beheerder u toelaten en kunt u, wederom gratis, de familiesite bezoeken.

In het vervolg kunt u dan meteen naar MyHeritage.com gaan en linksboven alle familiesites zien waartoe u bent toegelaten. En dat allemaal gratis!

W.A. van der Mersch

.

Herman

Family Tree uilder (het lokaal te gebruiken programa) en de website zijn in (bijna) perfect Nederlands te gebruiken. zonder extra softeware te installeren oid, het is "gewoon" een instelling.

Fred

Fred Janssen

Wanneer er zoveel verschillende meningen bestaan over een programma, en er zoveel andere programma's bestaan, moet je zo'n programma beter niet gebruiken.

Er is al rotzooi genoeg op dit gebied en er bestaan gelukkig ook goede programma's.
Het verbaasd mij telkens weer waarom mensen hun bestand on-line willen zetten. Het is dan toch on-line en niet meer uitsluitend in jouw bezit. 

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Dit is wel een erg kortzichtig antwoord. De software is niet slecht, maar juist erg veelzijdig. Sommigen kunnen daar niet goed mee overweg. Onbegrip moet niet verward worden met slecht zijn.

Voordeel van een grote organisatie er achter is dat er vaak (niet altijd) betere software geleverd wordt. Zo mag ik b.v. Aldfaer niet onder C:\Program Files installeren omdat er anders van alles fout kan gaan. Sorry hoor, maar da's gewoon broddel werk van de programmeur.

Ook leest Aldfaer lang niet alle GEDCOM data in; vooral info over bronnen wordt overgeslagen, terwijl die toch zo belangrijk is.

En My Heritage levert ook aanvullende diensten zoals toegang tot nationale (helaas nog niet zo veel) en internationale bronnen waardoor zeker een beginnende genealoog erg geholpen kan zijn. Dat houdt de hobby jong!

En natuurlijk is bestand het wel mijn bezit, maar door het on-line te publiceren kunnen anderen er ook hun voordeel mee doen. Dat heeft me al een paar goede contacten en missende puzzelstukjes opgeleverd.

En als ik het weg wil hebben dan is dat ook geen probleem (een enkele incidentje daar gelaten - dat ook weer opgelost is). Boze opzet kan ik hier neit bespeuren.

Fred Janssen

.

Herman

Fred Janssen : "Dit is wel een erg kortzichtig antwoord."

Ook u hebt recht op uw ruimzichtige mening. Sommigen noemen dit ongenuanceerd.Gelukkig is het niet mijn probleem en kom ik heel goed terecht binnen mijn kortzichtigheid.Veel succes gewenst en u zult in uw opstelling wel blij zijn dat My Heritage/Geni nu ook Aldfaer heeft gekocht,zodat er nog meer informatie op straat komt te liggen zonder wetenschappelijke onderbouw, kritiekloos gestolen van Jan en alleman en te koop aangeboden door dit monopolie.

Ik beschouw dit niet als een discussie maar een vermelding.

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Ongenuanceerd? Wellicht, maar is jouw opmerking dat ook niet?

Jij schreef op 16-01-2013:

"Wanneer er zoveel verschillende meningen bestaan over een programma, en er zoveel andere programma's bestaan, moet je zo'n programma beter niet gebruiken" .

Terug naar vandaag;

Alleen al de opmerking dat "My Heritage/Geni nu ook Aldfaer heeft gekocht" geeft aan dat je niet begrijpt wat er aan de hand is. Ze hebben Aldfaer niet gekocht, Aldfaer is helemaal niet te koop. Er wordt samen gewerkt.

Zie de Aldfaer website voor uitleg over die samenwerking.

Fred

Fred Janssen

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Is MyHeritage gevaarlijk? Een virus of een enge ziekte? Spionage? Welnee, het gaat hier enkel over kennis delen of kennis niet delen. Volgens mij zijn er twee overwegingen te maken:

  1. Het is al een oude wijsheid dat kennis een van de zeldzame zaken is die bij delen niet minder wordt maar juist méér.
  2. Inmiddels zijn we bovendien toch allemaal wel oud en wijs genoeg om te weten dat je op het Internet nóóit iets moet publiceren dat je geheim wilt houden.

Gebaseerd hierop kan iedereen zijn of haar eigen keuze maken. Maar houd er mee op om MyHeritage gevaarlijk te noemen en in een kwaad daglicht te stellen op basis van vage onderbuik-gevoelens.

Jan Verkade

@Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Tja, dat artikel staat ook al vol met onzorgvuldigheden, De belangrijkste passage uit de voorwaarden ontbreekt:

Inhoud die op familiesites gepubliceerd wordt is eigendom van de persoon die de inhoud heeft gecreëerd, wordt gecontroleerd door de Webmaster van de familiesite waarop hij ingezonden is, en wordt door ons gehost volgens de voorwaarden van deze Overeenkomst.

En daarmee is duidelijk dat je gewoon zelf eigenaar blijft van degegevens die je zelf plaatst. Niets aan de hand dus.

Fred

Fred Janssen

Iedereen heeft een eigen mening en maakt zijn/haar stamboom met een andere reden. De één wil gewoon zoveel mogelijk te weten komen en de ander vind wetenschappelijke onderbouwing belangrijker. Als relatief jonge hobbyist/genealoog merk ik vaak dat onbegrip over software en internet mensen tegenhoudt online informatie te zoeken, een stamboom te maken en te op internet te publiceren. Daar is op zich niets mis mee, er zijn meer dan genoeg andere bronnen en mogelijkheden om als genealoog je passie uit te oefenen.

W.A. van der Mersch

Helemaal mee eens, iedereen moet z'n eigen keuze maken.

Wat mij zo stoort is dat er uitsluitend eenzijdig en (veelal) foutief geroepen wordt over (in dit geval) My Heritage. Voorlichting geven is prima, maar dan wel eerlijk en volledig.

Fred

Fred Janssen


 ?

Johannes Adrianus Pieter van WeezelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!