stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Is My Heritage gevaarlijk?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Bas, blij dat we het eens zijn.

Een beetje begrip komt wel te pas in deze roerige wereld.

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Bas schrijft:

Echter op vrijwillige, niet commerciële basis.

Het delen bij MyHeritage is geheel vrijwillig. Als je wilt dat anderen je gegeven overnemen (direct of indirect) kun je dat gewoon uitzetten in je instellingen.
Je bent altijd baas over je eigen gegevens en eigen stamboom.

MyHeritage is natuurlijk wel commercieel, maar daar kies je zelf voor...

Fred Janssen

Dat je zelf eigenaar bent van je gegevens en dfat je het uit kunt zetten is niet waar! Ik had een stamboom op de site geplaatst en weer verwijderd!!! Tot mijn grote verbazing zijn de gegevens nog steeds op de site en worden zelfs smart matches naar mij gestuurd voor die stamboom. De gegevens worden gewoon nooit verwijderd en blijven op de site staan! Ik vind dat buitengewoon laakbaar. JE BENT DUS GEWOON NIET MEER DE EIGENAAR!

Ed Agter

@Ed Agter.
 Inderdaad, een bezopen situatie. Dronken

Voor de rest : Bij twijfel niet inhalen.!

Dus My Heritage en consorten mijden.

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Dan heb je het niet goed gedaan; ik heb heb het vorig jaar getest, de test-boom (die voor mij heel herkenbaar is) is echt weg.

Gaat overigens altijd via een call naar hun (gratis) servicedesk. Dat kun je nog steeds doen. Er staat je echt niets in de weg om die boom te verwijderen.

Fred Janssen

Geachte heer Jansen.
Realiserend dat mijn vraag wellicht polariserend is, wil ik mijn deel van deze discussie afsluiten met :

Waarom ik ontkom ik niet aan het idee, dat u persoonlijke interesse hebt bij My Heritage ?
Waarom een product dat discutabel is gebruiken, als er legio andere optie's zijn ?

Dit gezegd hebbende, groet ik ieder van u, met de wens dat u zoveel mogelijk voldoening heeft van uw Genealogie, op uw manier.
 

Hans van Weezel

Johannes Adrianus Pieter van Weezel

Pardon, dus omdat u het een slecht product vindt moet er iets mis met mij zijn? Wat een onzin. Ik ben gewoon betalend klant bij MyHeritage.

Ik vindt het een prettig product om mee te werken en wordt een beetje moe van de onzin die er over het product verspreid wordt.

Vandaar dat ik een tegengeluid laat horen en daarbij duidelijk maak hoe de vork wel in steel zit.

Fred Janssen

Ik ben deze week gebeld door myheritage, althans een aangetrouwd familielid van mij... En deze persoon heeft mijn eigen nummer doorgegeven. Ik heb gevraagd hoe zij aan het nummer van dat familielid kwamen, maar daar kwam een vaag antwoord uit dat dat destijds ingevuld stond bij de registratie, maar dat kan helemaal niet, want op het moment kende ik deze persoon niet en ik vul eigenlijk nooit telefoonnummers in. In de periode tussen de registratie en het belletje ben ik drie keer verhuisd, dus als ik al een nummer had ingevuld had t een oud nummer moet zijn. Nu heb ik eens zitten zoeken in mijn gegevens en er staat nergens een telefoonnummer genoteerd, wel staan er een aantal 'verhuizingen' genoteerd en de laatste is dus de woonplaats waar ook dat familielid woont. Ik vermoed dus dat ze in mijn gegevens buiten mijn profiel om hebben zitten zoeken en vervolgens via telefoongids namen hebben gezocht in die betreffende woonplaats.

Persoonlijk vind ik dat een beetje onbeschoft, via e-mail hadden ze mij nl. ook kunnen bereiken.

Justme!

@Bas: men vergeet dan wel even dat uit onderzoek is gebleken dat zo'n 10% van de geboren kinderen niet van de vader komen die is vastgelegd, maar van buitenechtelijke relaties afstammen.

Dit enorme percentage blijft een steeds maar terugkerend hardnekkig misverstand. Recent Duits onderzoek kwam op 0,94% onechte kinderen en een Zwitsers onderzoek op slechts 0,65%. Vlaams DNA-onderzoek onder duizend mannen toonde aan dat de afgelopen 400 jaar het percentage waarschijnlijk net iets onder de 1% zit. Een consistent beeld dus.

Over MyHeritage: De site gebruik ik nooit, ik gebruik alleen hun genealogieprogramma Family Tree Builder. Dat vraagt uiteraard steeds of ik met hun site wil synchroniseren en/of ik naar de meest recente versie wil updaten, maar dat weiger ik steeds. Ik lees op het Engelstalige forum van MH dat het lijkt of sinds een jaar de service heel hard achteruit is gegaan. Family Tree Builder 8 rammelt aan alle kanten, mensen zijn al hun notities, foto's kwijt, alle personen komen plots 3x in de boom voor; kortom een zootje en een groot gevaar voor je gegevens dus. Mensen delen de installatiefile van versie 7 die wèl foutloos werkt en de servicedesk van MH zwijgt in alle talen.

Ik vind Family Tree Builder het meest gebruiksvriendelijke genealogieprogramma en ik heb er vele uitgeprobeerd. De koers van MyHeritage lijkt echter exclusief richting online te gaan, net zoals Ancestry dat eerder al hun programma Family Tree Maker afstootte. Ik ben stappen aan het maken om over te stappen maar baal er stevig van dat de programma's onderling niet 100% compatibel zijn qua gedcom's.

Inge

Inge en Bas,  Het is een Amerikaanse site en zou het niet kunnen dat dat hoge percentage voortkomt uit onderzoek in de USA.? Daar ligt het waarschijnlijk veel hoger.

Ed Agter

@Bas MyHeritage Amerikaans? Echt niet, je hebt kennelijk echt geen idee waar je over praat...

Fred Janssen

Beste Ed, MyHeritage is een Israelisch bedrijf en ik denk dat die 10% onechte kinderen gewoon een mooi rond maar hardnekkig brood aap getal is.

Beste Fred, gebruik jij Family Tree Builder naar tevredenheid en welke versie?

Inge

Ok, het is van oorsprong Israelisch. De grootste data hoeveelheid zit in de USA en ik dacht dat die 10% daar vandaan komt. Lijkt me trouwens ook een uit de lucht gegrepen hoeveelheid.

Ed Agter

Elk stamboom programma of website heeft zijn nadelen. Maar het nadeel, dat je bij MyHeritage niet meer de eigenaar bent van de stamboomgegevens is betrekkelijk. Want je in het ogen van vele en ook de wetgever rust er geen copyright op stamboom informatie. Wat nu niet mag is met de gegevens en het werk van anderen welke rechten vrij zijn geld verdienen. Nu werk ik volledig online en er staat geen stamboomgegevens offline op mijn computer. En het voordeel is dat op het moment dat ik een fout maak, direct dit opgemerkt wordt en gecorrigeerd kan worden. Een typo is snel gemaakt. Het nadeel is dat de hele wereld die typo overneemt. Dus als het oorspronkelijk uitzoekwerk is dan moet je zeker met bewijzen komen en deze bewijzen bewaren. Ook dien je bij twijfel niet kopieren, maar een betrouwbare bron raadplegen. En ja, MyHeritage staat toe dat je zonder enig bewijs een stamboom op internet slingert, dus MyHeritage is niet gevaarlijk, maar wel onbetrouwbaar natuurlijk IMHO.  

Jeroen M.W. van Dijk


MyHeritage is zeker zeer commercieel en de verkoopmedewerkers zijn zeer agressief. Dus ze gebruiken technieken die regelmatig voor Nederlandse begrippen over de top zijn. Zij weten mijn telefoonnummer en ik heb ooit in het verleden de betaalde diensten van hun afgenomen. Net als elk bedrijf en dienst zit er positieve en negatieve kanten aan. Gratis bier bestaat niet.

Jeroen M.W. van DijkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!