stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Notities in Gedcom



Profiel afbeelding
In Aldfaer heb ik een notitie in het geboorte-tablad, maar ik heb geen geboorteplaats of datum opgegeven. Nu blijkt dat deze notitie niet aanwezig is op genealogieonline of geneanet. Is de aanwezigheid van een plaats of een datum verplicht voor een GEDCOM-bestand om er een notitie in kwijt te kunnen?

K.J. van Veen - 27 apr 2012 - 10:59

Kunt u het adres geven van de persoon in uw publicatie op Genealogie Online waar de notitie ontbreekt?

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 28 apr 2012 - 13:43

De link op Genealogie Online

De link op Geneanet.

Aangezien ik hetzelfde bestand bij beiden heb geüpload neem ik aan dat de notitie niet in de GEDCOM terecht is gekomen. Daarom vraag ik mij af of bij een notitie hetzij bij geboorte, huwelijk of overlijden er minimaal een geschatte datum of plaats verplicht is. En of dit volgens de GEDCOM-standaard verplicht is, of dat Aldfaer hier een eigen interpretatie hanteert. (Hierbij moet ik nog opmerken dat het niet ligt aan vinkje te weinig bij de exportmogelijkheden van Aldfaer.)

De opmerking die er had moeten staan gaf aan wat de vermoedelijke voornamen van zijn ouders zijn, dat hij niet in Sliedrecht lijkt te zijn geboren en wat de mogelijke leeftijd bij overlijden was.

met vriendelijke groet,

K.J. van Veen

K.J. van Veen - 28 apr 2012 - 14:58

Het klopt dat Aldfaer dan de Notitie niet in de Gedcom opneemt. Bij het aangeven van een extra veld (zoals een datum, plaats of bron) wordt de notitie wél meegenomen.

Het lijkt me een onvolkomenheid in Aldfaer en het aangeven van een bron lijkt hiervoor in dit geval het meest eenvoudige lapmiddel.

mvg

Carel

Carel Plantagie - 2 mei 2012 - 18:59

Ik heb het GEDCOM bestand nog even handmatig bekeken en daar geen notities in aangetroffen.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 2 mei 2012 - 22:36


Bedankt voor de reacties. Dat het opgeven van een bron ook helpt is handig om te weten, al zal ik er waarschijnlijk een algemene notitie van maken.

mvg,

K.J. van Veen

K.J. van Veen - 7 mei 2012 - 18:36







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu