stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Het doorelkaar gooien van stambomen



Profiel afbeelding

Hallo, Ik ben 3 families aan het uitzoeken (2 van mij en 1 van mijn echtgenoot) en gebruik hiervoor my heritage family tree builder. Nu ben ik bang dat het programma van slag is, want hij gooit regelmatig de 3 families door elkaar. Mijn neven en nichten zijn vaan de partners van de overgrootouders van een andere familie. Ook wordt er gevraagt of ik het geslacht van mijn neven en hun echtgenotes wil veranderen. Ook ziet hij mijn opa niet als familie (is hij toch echt!) Ik heb de families al een keer cmpleet verwijdert en opnieuw ingevoerd maar het probleem blijft.  Wat doe ik fout en hoe kan ik dit oplossen? Het wordt nl erg lastig met bevestiging van andere zoekers!

Vast bedankt

Anneke de Ruyter

Anneke de Ruyter Wortel - 6 aug 2012 - 22:12

Heel merkwaardig, ik probeer verschillende sites zonder gedcom, nog niet zelf last van gehad. Bij andere sites kunnen dat soort problemen zich ook voor doen, maar zonder gedcom vind ik gemakkelijker. Op de nieuwe site wiewaswie.nl, dat heeft momenteel in deze probeerfase nog meer problemen. Ik ga het daarom vergelijken met wiewaswie.nl, en andere sites waar ik ook wat heb genoteerd zoals myheritage. Bij wiewaswie.nl, stamboom bouwen, dat geeft problemen in ieder geval wanneer men voorouders heeft die meerdere keren zijn getrouwd, dan worden al die andere relaties ook gekoppeld aan de kinderen terwijl de kinderen uiteraard niet meer dan twee eigen ouders hebben. Een idee daarvoor heb ik al bedacht, bijvoorbeeld, mijn grootouders, allebei gescheiden, grootvaders trouwden op latere leeftijd waarbij geen kinderen uit hun tweede huwelijk, lijkt gemakkelijk, alleen maar kinderen uit het eerste huwelijk van grootvaders met mijn grootmoeders, zowel vaders- als moederszijde hetzelfde verhaal, allemaal Nederlands in Nederland, dus taal en archieven in Nederland.

Op wiewaswie.nl, is misschien mogelijk de stiefmoeders los te koppelen van hun stiefkinderen (alsof het hun kinderen zijn) door nogmaals de grootvader afzonderlijk in te voeren en die te koppelen aan die tweede vrouw, klaar losgekoppeld, alsof het afzonderlijke pagina's zijn per gezin in een ordner, maakt dan ook niets meer uit of er wel of geen kinderen zijn. In feite zijn zulke computer programma's kennelijk gemaakt voor gezinsoverzichten zonder verdere relaties van ouders. Hetzelfde kan men bedenken voor kinderen die zijn geadopteerd, eerst biologische ouder(s) en dan afzonderlijke gezin met adoptieouders, pleegouders zonder adoptie is uiteraard niet hetzelfde. Een persoon kan op die manier meerdere gezinspagina's krijgen, ook denkbaar een afzonderlijke gezinspagina voor die persoon in de periode dat men geen enkele relatie heeft, het gaat wel ver zo, maar ja, als dat de nieuwste methode is, dat is niet gemakkelijk als men eigen opa zoveel keren dubbel moet invoeren en daarna al diezelfde opa's wil gaan koppelen aan hun eigen vader waarvan dan maar een bestaat, zo zijn al die opa's met meer dan een relatie terug gebracht tot een persoon met niet meer dan een ouderpaar, dan herhaalt zich dat probleem ook weer bij de generatie daarvoor indien overgrootouders ook meerdere relaties hebben gehad met wel of geen kinderen. Het lijkt misschien ingewikkeld, deze oplossing ga ik nu proberen op de site wiewaswie.nl, misschien komt het overeen met de computermethode myheritage?

Macy - 7 aug 2012 - 00:49

Met my heritage heb ik dit probleem niet. Kan zonder problemen meerdere relaties door voeren en ev. kinderen van eerdere re;aties blijven ook bij de juiste persoon. Het gaat my over dat kinderen (die nu leven) van mijn kant, gekoppelt wordxen met de overgrootouders van mijn mans kant. Ouders veranderen van plaats enz.

Anneke de Ruyter Wortel - 7 aug 2012 - 07:12


Inmiddels ook bij myheritage het e.e.a. uitgeprobeerd, dat is overigens zonder gedcom dus gewoon typen op het toetsenbord en alles gebeurde met normale resultaten; ook na bijwerken en wijzigen, verwijderen, weer opnieuw geen problemen. Ik had maar weinig gegevens op my heritage dus geen probleem zonder gedcom.

In het verleden heb ik weleens gemaild met de helpdesk van my heritage goede ervaring mee.

Macy - 15 aug 2012 - 10:54







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu