stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » online stamboom



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar een manier om mijn stamboom op internet te kunnen weergeven, beheren 

Niet alleen ik, maar ook andere, door mij geautoriseerde, gebruikers moeten gegevens kunnen wijzigen en suggesties voor aanvullingen kunnen geven. Verder moet er een mogelijkheid zijn om Gedcom-bestanden te kunnen inlezen en exporteren. 

Ik wil de bestanden graag op de eigen webserver hebben staan.

En tot slot: Schermen moet ook in het Nederlands kunnen worden weergegeven.

Ik heb al enige tijd "gespeeld" met TNG. Wie heeft er nog meer tips?

Marianne van Harten - 2 jan 2013 - 13:37

Hallo Guido,

ik maak sinds een jaar gebruik van http://www.familytreephp.com/ tot volle tevredenheid. Alles vereisten die jij opnoemd zijn hierin mogelijk. Ook de ondersteuning van de ontwikkelaar is uitstekend.

Succes!

Raymond.

RAkuijl - 2 jan 2013 - 21:15

Beste Raymond,

Hartelijk dank voor je reactie.

Dit pakket had ik vorig jaar al eens gekocht, maar toen had ik installatieproblemen (had te maken met mijn PHP-versie). Die problemen zijn nu voorbij, dus heb het opnieuw geprobeerd. Ik kwam nu veel verder en dacht de installatie afgerond te hebben, maar uiteindelijk kon ik geen Gedcom uploaden en kreeg ik een HTTP 500-error op mijn website http://genealogie.vanharten.net

Ik heb hierover ook een vraag gesteld op het forum van FamilyTreePHP.

Weet jij een oplossing?

Marianne van Harten - 3 jan 2013 - 21:41

Hoi Guido,

met de foutmeldingen ben ik niet echt bekend. Maar de beheerder (Gerrit Veldman) staat er om bekend dat hij vaak snel reageert met een oplossing.

Succes!

Raymond.

RAkuijl - 3 jan 2013 - 22:26

Guido, heb je al eens gekeken naar webtrees?

http://www.webtrees.net/

Dat pakket heeft alle functies die jij zoekt.

De website en het forum van webtrees is in het engels, maar het programma zelf, dat je draait op je eigen webserver kun je in allerlei talen instellen, waaronder Nederlands.

Ik gebruik het zelf al een aantal jaar naar volle tevredenheid. Ze hebben een heel actief forum, dus als je vragen hebt of ergens niet uitkomt wordt je altijd snel en netjes geholpen.

Succes.

Carmen - 19 jan 2013 - 02:04


Hier al enige jaren een zeer tevreden gebruiker van TNG voor mijn website (http://www.decalonne.nl). De genoemde alternatieven heb ik geprobeerd, maar ik vond dat ze het qua functionaliteit en support/community niet haalden bij TNG.

Dennis de Calonne - 11 feb 2013 - 18:01







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu