stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Overstap aldfaer naar reunion

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo,

Ik gebruik momenteel Aldfaer om mijn genealogie gegevens in op te slaan. Binnenkort wil ik echter, om technische redenen, de overstap gaan maken naar een iMac/Macbook. Nu weet ik dat ik aldfaer kan blijven gebruiken op een mac (Windows emulator), maar eigenlijk wil ik van Windows af. Tevens heb ik, ondanks het vele goede werk dat de vrijwilligers aan aldfaer hebben besteed, twijfels aan de continuïteit van Aldfaer. Versie 4.2 is reeds vier jaar geleden uitgebracht, en het ziet er voorlopig niet naar uit dat er veel functionaliteit bij komt (bv interactie met tablets, smartphones).

Aangezien ik ook in het bezit ben van een iPad, wil ik bij voorkeur hier ook mijn genealogiegegevens kunnen bewerken (en dan niet op een web server). Na wat speurwerk lijkt me dat alleen Reunion dit kan. Klopt dit, of heb ik iets over het hoofd gezien? 

Zijn er mensen die ervaring hebben met de overgang van aldfaer naar reunion middels een gedcom? Moeten er veel aanpassingen in de gedcom gemaakt worden?

met vriendelijk groet,

Thom

Thom Bennink

Ik bruik al een paar jaar Reunion zowel op mijn iMac, als op iPhone en iPad, het kost even wat, maar dan heb je ook wat.

en voor zover ik weet geen probleem met gedcom. En je kan verder natuurlijk ook ff googelen naar genealogie programma voor iMac, er zijn er dacht ik nog wel een paar, maar denk dat Reunion het makkelijkste en fijnste werkt, maar ja zoveel gebruikers zoveel meningen natuurlijk, succes.

met vriendelijke groet,

Harrie

H.A. Hagedoorn

Geachte heer Bennink,

Zaterdag 20 april zijn wij aanwezig op de Klokhuisdag voor demonstratie en uitleg.

Wilt u een uitgebreide demonstratie (uiteraard geheel vrijblijvend) en u bent bereid richting Woerden te komen, dan bent u welkom.

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom

Sinds vorige week gebruik ik Reunion ook.
Op zich werkt het allemaal vrij aardig en heb tot nu toe nog geen haperingen of crashes gehad.

Daarnaast is het ook allemaal vrij duidelijk georganiseerd.

Ik vind het zelf ook altijd wel even prettig om de reviews van andere mensen goed door te lezen. In de app store vind je ze onderaan de pagina (https://itunes.apple.com/us/app/reunion-for-ipad/id387022376?mt=8)

Maar zoals H.A. Hagedoorn boven me al zegt, kost het wel even wat. Voor mij was dat het achteraf gezien niet waard denk ik.

Je moet voor jezelf maar even de afweging maken of het je dat waard is.

Pascal Voorthuizen

Geachte mevrouw Voorthuizen,

Met belangstelling uw reactie gelezen. Inderdaad is het verstandig een goede afweging te maken en vooral te kijken 'wat wil ik er mee' en wat voor onderzoek wil ik gaan doen. 

Gaat het om gewoon leuk overzicht maken van de familie al dan niet gekoppeld met afbeeldingen, dan zijn er diverse mogelijkheden (en is de aanschafprijs van Reunion hoog). 

Wilt u daarentegen op een gedegen wijze genealogisch onderzoek doen, de gevonden informatie vastleggen in goed gestructureerde bronvermeldingen (wat in feite de basis is van correct onderzoek) en later kunnen reproduceren, dan denk ik dat de Reunion voldoet aan al deze eisen.

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom


Informatie over Reunion 11 en ReunionTouch is aanwezig op de volgende pagina:

klik op deze pagina: https://www.stamboomforum.nl/subfora/45/2/8798/4

F.J. van BodegomPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!