stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Van familytreemaker (FTM) naar.......?



Profiel afbeelding
Ik ben al jarenlang gebruiker van family tree maker (FTM). Zelfs al van voor de windows versie. Ik werk nog steeds met plezier met versie 2006 FTM voor windows en heb ca. 2000 records ingevoerd. Jammergenoeg is FTM alleen in het Engels verkrijgbaar en zijn de rapporten dus ook in het Engels. Ik heb Aldfaer geprobeerd, maar kan er maar niet aan wennen. Zijn er forumleden met ervaring met een conversie van FTM naar een ander programma in het Nederlands? Ooit ook gelezen dat iemand FTM Nederlands gemaakt heeft. Hoe is dat?

Rene Bodoux - 13 mei 2013 - 22:53

Hallo,

Misschien kunt U helpen omdat U ook family tree maker gebruikt.

Ik maak een rapport en dat heet decendants report fron Aert enzovoort. Dan klik ik op save en sla het op.

Maar nu de vraag, waar is het opgeslagen, want het is in het Engels en dat wil ik op mijn website zetten.

Mvg.,

marcelvandekrol.

marcel van de krol - 3 jul 2013 - 18:48

Hallo Marcel,]

FTM 2006 slaat het op model volgens mij op in de FTW file. Feitelijk is het alleen een aantal commandoregels. Het feitelijke resultaat kan je uitvoeren naar RTF (Rich Text File) dat in Word gewoon is te lezen. Je kan volgens mij alleen text files exporteren en geen interactieve reports met verwijsbare links.

Welke versie gebruik je?

metgroet

rene

Rene Bodoux - 3 jul 2013 - 21:25

Het is gelukt. Ik kan niet via bestand en dan op export klikken maar ga in het document zelf rechts klikken en dan kan ik exporteren als pdf en dat is voldoende om het in mijn website te zetten.

Ik heb versie 2012 maar krijg wel steeds een foutmelding dat ik moet upgraden maar op hun site zie ik geen versie 2013, bovendien kost dat weer geld.

marcel van de krol - 4 jul 2013 - 22:43


Fijn dat het gelukt is. Probeer eens onder de Helptab en check for updates?  Bij versie 2006 en 2009 werkte dat goed.

Rene Bodoux - 4 jul 2013 - 22:47







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu