stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Kwartierstaat HTML uitvoer.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik ben op zoek naar een geschikt programma om een kwartierstaat html te genereren. Op dit moment gebruik ik Aldfaer en ben er op zich erg tevreden mee. Echter in de kwartierstaat (tekst) uitvoer mis ik hyperlinks naar ouders en kind. 

OK, het laatste kan wel, maar op een minder fraaie manier. via een "(zie xx)" in plaats van een echte hyperlink op de naam. Hyperlinks naar de ouders heb ik nog helemaal niet kunnen vinden.

Welk programma kan wel wat ik wil?

Invoer uiteraard via Gedcom.

NC Nelisse

Misschien is webtrees iets voor u. Voorbeeldje van een soort van kwartierstaat: 

http://dev.webtrees.net/demo-stable/fanchart.php?rootid=i1&ged=demo

maar andere soorten diagrammen zijn ook mogelijk en u kunt vrijelijk tussen personen navigeren.

Er heeft iemand ook een module ontwikkeld voor webtrees die een parenteel aanmaakt, zie

http://www.stamboomknegt.nl/module.php?mod=fancy_treeview&mod_action=show&rootid=I447

NB: webtrees draait geheel online, en u heeft dus een eigen server of shared webhosting nodig. Dat kost tegenwoordig minder dan €2 per maand. Het kan met het pakket XAMPP ook op een desktop PC of zelfs op een USB stick draaien, maar dan kunt u helaas de html pagina's niet publiceren.

BertKoor


Ik gebruik zelf "The Complete Genealogy Reporter" van Nigel Bufton. Heel compleet met heel veel instelmogelijkheden. Eén van de voordelen is het genereren van complete reporten in PDF- (met of zonder hyperlinks), HTML- of Word-formaat. Dat laatste is m.i. niet geschikt. Het werkt met sjablonen/templates waarmee je je eigen gemaakte instellingen per situatie (volledig rapport / kwartierstaat / etc.) kunt bewaren.

De generator wordt ook meegeleverd met de Family Tree Builder van MyHeritage, maar de FTB-versie heeft enkele bugs, zoals er wel meer bugs in FTB zitten welke helaas niet worden opgelost. De separate versie van Nigel Bufton heeft deze problemen niet.

Opmerkingen m.b.t. kwartierstaten:

De personen worden in het rapport sequentieel genummerd, maar de kwartierstaatnummering (Ahnenstaat) kan daarnaast ook worden weergegeven.

De echtgenoot/echtgenote van de hoofdpersoon wordt ook opgenomen in het rapport, waardoor de sequentiele nummering en de kwartierstaatnummering direct uitelkaar gaan lopen.

Link naar de software en de prijzen: http://www.tcgr.bufton.org/

Je kunt het proberen, maar dan wordt er wel een watermerk verwerkt in je PDF.

Wim VosPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!