stamboomforum

Forum logoGenealogische software » HAZA-DATA en HAZA-21


Profiel afbeelding

Ik gebruik al jaren HAZA-DATA (DOS), maar realiseer me dat het een stuk programmatuur is uit het vorige millennium. Inmiddels ben ik me aan het orienteren op een nieuw programma.

Ik vroeg me af of het mogelijk is HAZA21 aan te schaffen en of iemand ervaring heeft met het overzetten van gegevens van DATA naar 21. Of zijn er andere aanbevelingen?

f.j.a.m. van der helm

Informeer hiervoor bij één van de Haza groepen, overzetten van Hazadata naar Haza-21 is mogelijk.

http://www.hazagebruikers.nl/regionaal.php

Evert Smit

E.L.Smit

Dank Evert, maar de werkgroep is zo moeilijk te bereiken. Vroeg me af of er ook nog andere mogelijkheden zijn eventueel via een ander programma.

gr ronald

f.j.a.m. van der helm

Ten eerste, persoonlijk zou ik helemaal niets aanschaffen, maar eerst eens met Aldfaer, Brothers Keepers of een ander gratis programma wat experimenteren.

Als je gegevens naar een ander programma wilt overzetten, alle andere programma's doen dat via een zgn GEDCOM bestand. Gelukkig ligt de structuur daarvan al zo'n 15 tot 20 jaar vast.

Maar aan de Haza-kant schijnt er een complicatie te zijn: het gaat via het maken van een Afsplitsing. Dat klinkt in mijn oren alsof je alléén directe afstammelingen meekrijgt, en niet het voorgeslacht van partners. Maar hopelijk heb ik het fout, want anders zou je geen garantie hebben dat alles en iedereen wordt overgezet.

BertKoor

Ik gebruik HAZA 21 al ruim 7 jaar tot volle tevredenheid. Volgens mij kan je probleemloos je bestanden overzetten naar HAZA-21. Maar mail je vraag naar Mariane Teunis zij is de vraagbaak voor HAZA-21. haar en zij is altijd bereid om iedereen te helpen.

email is mjteunis@hetnet.nl 

J. van der Linden

@J. van der Linden,

Hartelijk dank. Inmiddels contact met Marianne met uitstekend advies. Inderdaad is het niet moeilijk om de gegevens van DATA naar Haza-21 over te zetten.

Dank

f.j.a.m. van der helm

Er zijn meerdere personen die ooit de overstap van het DOS HazaData naar een ander programma gemaakt hebben, zie bijvoorbeeld hier http://www.stamboomforum.nl/subfora/45/2/32480/0

Leo Terlouw

Ach Leo het is een kwestie wat je wilt en zoekt en daar zoek het passende programma bij. Ik beb Pro-gen, Gensdata, HAZA, Adfaer en Brothers Keeper gebruikt. Maar mijn nadruk ligt op goederen en niet zozeer op genealogie. Dus gebruik ik HAZA-21 en dat tot mijn volle tevredenheid. Het programma draait probleemloos onder Windows 8.1 dus ik begrijp al je bezwaren niet. De maker is HAZA is afhankelijk van de de makers van Windows of zij de juiste gevens geven. Dus als je even geduld had gehad, had je probleemloos HAZA kunnen gebruiken onder Windows 7 of Vista.

J. van der Linden

Hallo,

Vroeger stond Haza-21 op schijf C. Door computer porblemen werd er een schijf  (nieuwe c) bijgevoegd. De oude C werd D. Haza-21 staat nu op D en werkt niet meer.

 

Oplossing? 

Hoste Robert

Heb is niet zo moeilijk hoor. Heb je al bij de instelllingen je directerie gewijzigd?

J. van der Linden


Als je ook afbeedlingen ed heb moet je nog wel een andere handeling doen. Laat het mij weten als je met het wijzigen van je instellingen en nog niet uitgekomen bent

J. van der LindenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!