stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Dubbele personen verwijderen uit Family Tree Builder



Profiel afbeelding

Ik gebruik Family Tree Builder 7.0 (FTB) als programma voor het vastleggen van mijn gegevens. Doordat ik via MyHeritage matches heb samengevoegd, zit ik opgescheept met ca. 500 dubbele personen in mijn database van ca. 4600 personen.

Weet iemand een methode hoe ik deze dubbelingen op een gemakkelijke en snelle manier kan verwijderen?

Via FTB kan ik ze alleen maar op een omslachtige manier verwijderen.

Gerrit Potman - 17 mar 2014 - 21:36

Onder het tabblad "extra" zit "zoeken naar dubbele personen".

Inge 2 - 27 mar 2014 - 23:46

Bedankt Inge. Ik wist dit al. Je krijgt dan een lijst met dubbele personen en in procenten aangegeven wat de gelijkenis is. Maar hoe kan ik nou snel vanuit deze lijst ( in mijn geval ca. 500 personen) de dubbels verwijderen? Voor zover ik het begrijp, moet je nu per dubbele persoon kijken wie je van die dubbels wilt verwijderen. Kan dit niet op een eenvoudiger en snellere manier?

Gerrit Potman - 28 mar 2014 - 11:19

Ik zou het ook niet anders weten dan inderdaad één voor één beoordelen of het inderdaad een dubbele persoon is of niet. Ik zou het eigenlijk ook best risicovol vinden om dat aan het programma over te laten, want zeker in zo'n uitgebreide stamboom zijn er meer hondjes die Fikkie heten. :-) Je bent er denk ik een paar uur aan kwijt. Zelf ben ik ook al tegen zoiets aangelopen in het verder prima werkende FTB. Dat je niet meerdere personen tegelijk kunt selecteren en dan bewerken/verwijderen.

Inge 2 - 28 mar 2014 - 11:49


Bedankt Inge. Ik ben het met je eens, dat je inderdaad een risico loopt om het aan FTB over te laten. Er zit dus niets anders op dan er een aantal uren voor te gaan zitten. ik heb trouwens nu in FTB de optie aangezet, die bij het opvoeren van nieuwe personen aangeeft, dat die persoon mogelijk al in de database voorkomt. Je moet dan een bewuste keus maken tussen deze persoon en eventueel nieuw op te voeren. Ik had deze optie eerder moeten instellen!!

Gerrit Potman - 28 mar 2014 - 12:52







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu