stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » aldfaer



Profiel afbeelding

wie kan mij helpen met het inloggen mijn fam naam is teuben ik ben alles verloren op mijn computer ik was al tot 1700 ik weet niets meer geen wachtwoord,en ik een nieuw e-mail adres

groetje

warner teuben

teuben - 18 mar 2014 - 12:20

Waar wilt u inloggen?

Aldfaer is stand-alone op uw computer.

zonder back-up op (externe) schijf zult u het vermoedelijk kwijt zijn....

Sterkte!

Marian Kalb - 18 mar 2014 - 13:00

probeert u in te loggen op stamboomforum? Ik zie namelijk dat uw oude profiel niet meer bestaat.

http://www.stamboomforum.nl/profiel/50877

Als u op uw eigen computer dingen kwijt bent raad ik u aan om iemand in te schakelen die er meer verstand van heeft. Meestal zijn dingen niet echt weg namelijk.

Kim - 18 mar 2014 - 13:10

hoi ik heb nu de nieuwe versie er opgezet van aldfaer,maar ik kan me niet inloggen,plus op mijnoude computer had ik altijd een upd gemaakt,ik weet niet hoe ik moet inloggenbij aldfaer

warner

teuben - 18 mar 2014 - 13:22

Maar bij Aldfaer hoef je toch helemaal niet in te loggen? (in de zin van wachtwoord invoeren e.d.)

Bedoelt u misschien dat u het programma niet meer kunt opstarten? of dat u de snelkoppeling op uw bureaublad niet meer heeft?

U kunt ook de vraag stellen op het forum van Aldfaer

http://aldfaer.net/sitemap/index.php

Kim - 18 mar 2014 - 13:46

Hallo, u bent dezelfde Warner Teuben die ook in 2011 op dit forum actief was?

Zie voor één van de berichten: http://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/32622/0

U gaf toen aan te overwegen uw stamboom op Mundia te publiceren. Heeft u dat toen ook doorgezet? Of heeft u misschien toch op GenealogieOnline gepubliceerd?

Zelf gebruik ik Aldfaer niet, maar het lijkt me erg sterk dat u daarop moet inloggen.

Dus u heeft een nieuwe computer met daarop een verse installatie van Aldfaer.

Heeft u nog de beschikking over de oude computer?

Daarop moet u op zoek gaan naar een bestand met de extensie .aldf, die bevat uw stamboomgegevens.

Vraagt u svp iemand in de buurt die echt handig is met computers om assistentie hiervoor.

Ook snap ik nog niet precies hoezo het relevant is dat u een nieuw email adres heeft. Hier op het stamboomforum en genealogieOnline wordt het email adres wel gebruikt om in te loggen. Maar als u nooit een stamboom op GenealogieOnline hebt gepubliceerd, dan heeft u ook niets aan uw oude profiel onder uw oude email adres. Maar misschien is uw publicatie enige tijd ontheemd geraakt, en is deze toch verwijderd. Zie ook de volgende FAQ artikelen over ontheemding:

http://www.genealogieonline.nl/help/item.php/234

http://www.genealogieonline.nl/help/item.php/235

U kunt via de ServiceDesk navragen bij Bob Coret of er nog wat is, maar het lijkt me sterk.

BertKoor - 18 mar 2014 - 13:48


Aldfaer is een stamboomprogramma zonder inlogscherm. Waar u ook probeert in te loggen, het is niet Aldfaer. De huidige versie van Aldfaer is nog steeds versie 4.2. Er is dus sinds ca. 2009 nog steeds geen nieuwere versie beschikbaar.

Als u bijvoorbeeld een document aanmaakt met Word en dit opslaat, kunt u dit later weer openen met Word. Op een zelfde wijze werkt ook Aldfaer. Een aldfaer-stamboom-bestand wordt aangemaakt en opgeslagen. Een verschil is echter dat Word het laatst opgeslagen document niet laadt, wanneer het programma opnieuw wordt opgestart; Aldfaer doet dat wel.

Wanneer u Aldfaer op een nieuwe computer installeert staat uw stamboom niet op die nieuwe computer, netzomin als al uw brieven en correspondentie die u hebt aangemaakt  met Microsoft Word niet op die nieuwe computer staan. Die bestanden dient u dus allemaal handmatig over te zetten naar uw nieuwe computer. Hebt u Aldfaer opnieuw geïnstalleerd op een computer waar dit al eerder op heeft gestaan en waarbij geen stamboom-bestand is verwijderd dan kunt u dit openen door in Aldfaer naar Bestand en vervolgens naar Openen te gaan. Op dezelfde manier als in Word kunt u hier naar de juiste map en bestand navigeren en vervolgens het bestand openen.

K.J. van Veen - 18 mar 2014 - 14:02







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu