stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » welk programma?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik ben kort geleden begonnen met het verzamelen van mijn stamboom. Tot nu toe gebruike ik daar de gratis versie van myheritage family tree builder. Echter bestaat mijn stamboom inmiddels uit bijna 200 personen en bij 250 moet je per jaar best wel veel betalen om gebruik te kunnen maken van hun programma.

Dus ben op zoek naar een programma die goedkoper is maar waarbij wel een webpagina is waar andere familieleden ook eventueel dingen kunnen bijvoegen. De andere opties zoals smartmatch hoeven voor mij niet. Hiermee jatten andere alleen maar je familiefoto's. De foto's van mijn opa en moeder is inmiddels al bij meerder stambomen gezien alleen jammer genoeg kloppen de gegevens erbij niet.

Programma mag in het engels zijn.

alvast bedankt voor de hulp

Emmy

Hallo Emmy,

Family Tree Builder is ook gratis bij meer dan 250 personen, alleen het plaatsen van meer dan 250 personen op de site van myheritage kost geld. Je zou FTB dus gewoon kunnen blijven gebruiken en je gegevens via GEDCOM export en import op een site kunnen zetten. Er zijn verschillende nederlandse sites waar je dit (gratis) kunt doen.

Andere programma's die ik heb gezien bieden niet de mooie sites als MyHeritage of online stambomen en vaak ontbreekt daar ook de mogelijkheid voor familieleden om iets toe te voegen.

Mocht je een eigen website hebben, een pakket dat ik zelf erg goed vind werken om online een stamboom bij te houden waar je ook anderen toegang toe kunt geven is TNG (The Next Generation of Genealogy Sitebuilding). Maar dat is alleen een optie als je zelf een website hebt.

Erwin Donker

Ik gebruik al jaren Aldfaer en dat bevalt prima.Ja schuddend

Marjolijn van Hilten

Ik gebruik tot nu toe ook altijd Aldfaer, maar loop nu tegen de beperking aan m.b.t. het registreren van bronnen.

Daarbij is Emmy (als ik het goed begrepen heb) op zoek naar een pakket waarmee ze de gegevens makkelijk online kan zetten en waar anderen dit kunnen aanvullen. Aldfaer kan alleen statische webpagina's maken die er (naar mijn smaak) nogal saai uit zien.

Erwin Donker

Als ik mijn gedcom zie, wat ik met bronnen allemaal verwerkt in/met Aldfaer heb gemaakt. is alles lekker duidelijk. Zit aan dik 7000 personen dus.........

Marjolijn van Hilten

Het enige dat Aldfaer met bronnen doet is de mogelijkheid om een regel vrije tekst in te voeren bij een gebeurtenis. Je kunt wel met notities en documenten gaan werken, maar die zijn allemaal gekoppeld aan een persoon en niet aan een bron. Een bron zou een op zich staand gegeven moeten zijn, die gekoppeld kan worden aan een of meerdere personen (of plaatsen, gebouwen, etc.).

Zo lang je niet veel eisen aan de bronregistratie stelt is dat geen probleem en ik heb ook al jaren naar volle tevredenheid met Aldfaer gewerkt. Nu ik echter steeds meer met notariele akten bezig ben en ik daarvan zowel de scan als de transcriptie in de software wil opnemen merk ik dat Aldfaer gewoon te weinig mogelijkheden heeft op dit vlak. Sommige akten moet ik aan meerdere personen kunnen koppelen en ik voel er weinig voor om dan steeds bij iedere persoon dezelfde "notitie" op te nemen.

Erwin Donker

http://www.stamboomgids.nl/software/nederlandstalig/2

http://www.hazadata.com/

http://www.hazagebruikers.nl/regionaal.php  (voor ondersteuning)

Invoeren van  meerdere bronnen mogelijk.

Evert Smit

E.L.Smit

Ik gebruik webtrees, dat is in principe gratis. Je hebt wel webhosting op een server nodig, kost ongeveer 20 euro per jaar. Da's 3 maanden MyHeritage, dus tel uit je winst. Maar je kunt helemaal zelf beheren wie wat kan wijzigen en wie wat kan aanpassen.

BertKoor

Ik gebruik ook webtrees en ben er zeer tevreden over. Je hebt alles helemaal zelf in de hand en je kunt met meerdere mensen samenwerken aan je stamboom. Foto's kun je voorzien van een watermerk voor bezoekers bijvoorbeeld zodat alleen leden de foto's zonder watermerk kunnen bekijken.

webtrees vindt privacy heel belangrijk en je kunt dan ook de privacy helemaal naar eigen wensen instellen en je bent vrij om te bepalen wie welke informatie mag inzien.

Erwin Donker merkt hierboven op dat het in Aldfaer niet mogelijk is om dezelfde notitie bij meerdere personen op te nemen. Ook dit kan in webtrees. webtrees maakt gebruik van 'gedeelde notitities'. Die maak je één keer en kun je vervolgens aan meerdere personen koppelen.

Zo zijn er nog veel meer handigheidjes en voordelen, maar je moet het zelf ervaren. Probeer de demo eens. Je kunt inloggen met verschillende gebruikersrollen om opties uit te proberen.

Carmen

Iedereen bedankt voor de adviezen.

Ga de programma's zeker proberen.

Emmy

Hallo allemaal,

 

Ik gebruik ook Webtrees en dit is geheel gratis en de hosting waar ik Webtrees laat lopen is ook gratis ..

Je kan via Cpanel je programa uitzoeken in dit geval dus Webtrees maar je moet wel de Subdomijn kiezen anders moet wel betalen.

http://hostinger.nl  daar meld jejou aan en via subdomijn heb ik gekozen voor hol.es ik dacht hol .. voor holland.

Je maak jou website naam aan bvb (mijnfamilie) met wacht woord korte beschrijving van je website en klaar is kees.

Er komt een mailtje binnen met alles wat je moet bewaren dus niet weg gooien, heb je vragen je kan altijd een vraag stellen bij deze mensen van Hostinger.

Wat ik vergeten ben je krijgt geen reclame op uw wegsite tezien wat ook mooi is natuurlijk! Er is ook een forum voor om onder elkaar vragen te stellen of je website te laten zien.

Dit is mijn homepage waar mijn stamboom op draait. en geheel gratis!

http://genealogie-sipkedejonge.hol.es/

Gr, Sipke de Jonge

Sipke de Jonge


Je kunt ook een dot tk domein gratis registreren en die doorlinken/koppelen aan de site bij hostinger.

Dan wordt de wesite bijvoorbeel

www.mijnfamilienaam.tk of andere gewenste naam (wel dus checken daar bij tk of ide naam vrij is, dat zie je meteen).

Zo een naam is vaak gemakkelijker mondeling door te geven en er zitten geen rare tekens in.

Maak eerst een account aan bij dot tk

http://www.dot.tk/

Na 1 jaar moet je wel even inloggen om je domein naam (gratis) te verlengen. Doe je dat niet... dan wordt de naam tijdelijk in de verkoop gedaan en koopt niemand hem ... dan kun je hem na die ruime maand zelf weer vrij registreren. Dat is mij in ca 10 jaar 1x overkomen, na een maand was deze nog steeds vrij.

Omdat het alleen een doorverwijzing is naar de echte site, kun je altijd rechtstreeks naar je echte site en doen wat je wilt doen. Alleen ben je tijdelijk jouw makkelijke link kwijt.  De kans dat je een zeer populaire naam hebt die opgeeist wordt is erg klein... anders was dat allang gebeurd...

Andre Roelofs
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!