stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Genealogie op de android.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.
Hallo, Wie heeft er ervaring met een genealogie app voor een android telefoon? Het liefst gratis. Ik hoef niet alles te kunnen wat ik met mn pc programma (aldfaer) kan. Ook wil ik niet dat het direct online te zien is. Ik ben zelf ook aan het rondkijken maar ben benieuwd naar jullie ervaringen. Groetjes Marjon

Marjon

Hallo Marjon,

Het hangt er een beetje van af wat je met die app wilt. Als je alleen je stamboom wilt bekijken, is ezGED leuk. Je moet daarvoor zelf een GEDCOM-bestand op je telefoon zetten, wat je dan met ezGED kan bekijken. Ideaal als je je Aldfaer-bestand als moederbestand ziet, waar je consequent wijzigingen doet.

Bij de betaalde apps heb ik geen toegevoegde waarde gezien, en ezGED werkt ook op oudere Android-versies. Ik heb een Samsung Galaxy Y waar het heel goed op draait.

hartelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede

Sinds kort heb ik de gratis versie van Family GTG op mijn telefoon geplaatst. Daarna het .ged bestand van mijn stamboom onder Downloads geplaatst.

Werk prima maar het heeft natuurlijk zijn beperkingen. bijvoorbeeld: je kunt slechts een persoon als referentie (stratpunt) opgeven. Ik heb mijzelf daarvoor gekozen en kan vandaaruit in ieder geval gemakkelijk de naaste familie snel bereiken.

Heb (nog) geen foto's toegevoegd omdat ik die op mijn telefoon niet belangrijk vind.

met vriendelijke groet,

Arnold Batavier

Arnold Batavier

Met de betaalde versie van FamilyGTG (€2,44) kun  je meerdere startpunten maken.

frank

Ik gebruik met veel succes de gratis app uit de google play store GEDexplorer. Zet je Gedcom bestand ergens op je tablet/telefoon en start dan GEDexplorer.  Deze vind je .ged - bestand.  De app geeft persoonlijke data en een voortreffelijke grafische kwartierstaat in tabel- en cirkelformaat. Maak dan een printscreen en verras een familielid. De app is van sundin.nu 

Rob Croes

Merkwaardig, ik zie op mijn telefoon in de Google Play store alleen maar een betaalde versie van Gedexplorer. Heb je voor mij een link naar de gratis versie?

Guido van Harten

GedTree op mijn telefoon gezet en na enige tijd (genoeg tijd voor een kopje koffie) zegt ie: "Open failed. Gedcom format error. on line. OK"

Toen maar eens Kinsmap geïnstalleerd. Hier een paar koppen koffie later zelfs een total freeze.

Daarna Ezged geïnstalleerd. Invalid gedcom file...

Misschien is mijn gedcom met 30.000 personen te groot of door een 'verkeerd' programma gegenereerd?

Inge

In Play store moet je zoeken op 'gedcom explorer'. De app vertoond de naam GEDexplorer. Het icoontje is een groene boom op een blauwe achtergrond met 7 vierkantjes als een kwartierstaat getekend in 3 generaties. De app is gratis. Ps ik heb een afbeelding van het icoontje maar lukt niet om het hier te plaatsen.

Rob Croes


Dit is de app: https://play.google.com/store/apps/details?id=nu.sundin.gedexplorer&hl=en-GB Die is NIET gratis. Misschien was hij ooit gratis, maar nu niet meer.

vdLezie
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!