stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Genealogie op de android.


Profiel afbeelding
Hallo, Wie heeft er ervaring met een genealogie app voor een android telefoon? Het liefst gratis. Ik hoef niet alles te kunnen wat ik met mn pc programma (aldfaer) kan. Ook wil ik niet dat het direct online te zien is. Ik ben zelf ook aan het rondkijken maar ben benieuwd naar jullie ervaringen. Groetjes Marjon

Marjon

Hallo Marjon,

Het hangt er een beetje van af wat je met die app wilt. Als je alleen je stamboom wilt bekijken, is ezGED leuk. Je moet daarvoor zelf een GEDCOM-bestand op je telefoon zetten, wat je dan met ezGED kan bekijken. Ideaal als je je Aldfaer-bestand als moederbestand ziet, waar je consequent wijzigingen doet.

Bij de betaalde apps heb ik geen toegevoegde waarde gezien, en ezGED werkt ook op oudere Android-versies. Ik heb een Samsung Galaxy Y waar het heel goed op draait.

hartelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede

Sinds kort heb ik de gratis versie van Family GTG op mijn telefoon geplaatst. Daarna het .ged bestand van mijn stamboom onder Downloads geplaatst.

Werk prima maar het heeft natuurlijk zijn beperkingen. bijvoorbeeld: je kunt slechts een persoon als referentie (stratpunt) opgeven. Ik heb mijzelf daarvoor gekozen en kan vandaaruit in ieder geval gemakkelijk de naaste familie snel bereiken.

Heb (nog) geen foto's toegevoegd omdat ik die op mijn telefoon niet belangrijk vind.

met vriendelijke groet,

Arnold Batavier

Arnold Batavier

Met de betaalde versie van FamilyGTG (€2,44) kun  je meerdere startpunten maken.

frank

Ik gebruik met veel succes de gratis app uit de google play store GEDexplorer. Zet je Gedcom bestand ergens op je tablet/telefoon en start dan GEDexplorer.  Deze vind je .ged - bestand.  De app geeft persoonlijke data en een voortreffelijke grafische kwartierstaat in tabel- en cirkelformaat. Maak dan een printscreen en verras een familielid. De app is van sundin.nu 

Rob Croes

Merkwaardig, ik zie op mijn telefoon in de Google Play store alleen maar een betaalde versie van Gedexplorer. Heb je voor mij een link naar de gratis versie?

Guido van Harten

GedTree op mijn telefoon gezet en na enige tijd (genoeg tijd voor een kopje koffie) zegt ie: "Open failed. Gedcom format error. on line. OK"

Toen maar eens Kinsmap geïnstalleerd. Hier een paar koppen koffie later zelfs een total freeze.

Daarna Ezged geïnstalleerd. Invalid gedcom file...

Misschien is mijn gedcom met 30.000 personen te groot of door een 'verkeerd' programma gegenereerd?

Inge

In Play store moet je zoeken op 'gedcom explorer'. De app vertoond de naam GEDexplorer. Het icoontje is een groene boom op een blauwe achtergrond met 7 vierkantjes als een kwartierstaat getekend in 3 generaties. De app is gratis. Ps ik heb een afbeelding van het icoontje maar lukt niet om het hier te plaatsen.

Rob Croes

Dit is de app: https://play.google.com/store/apps/details?id=nu.sundin.gedexplorer&hl=en-GB Die is NIET gratis. Misschien was hij ooit gratis, maar nu niet meer.

vdLezie

Op GEDexplorer worden de JPEG foto's niet getoond van de gedcom file uit Aldfaer. Verder voldoet het programma uitstekend. Oplossingen??

Uitgeschreven lid


Hallo. Ik gebruik al jaren GedStarPro. Is een fantastisch tool. Parentelen, kwartierstaten, familie status en veel meer. Bevat ook foto's. Het is gratis en Engelstalig. Maar..... 

De App accepteert alleen data uit The Master Genealogist and Legacy Family Tree. 

De bestandsfile uit genoemd programma gaat naar een heel klein conversie programmaatje op de PC. Alles gaat mee, bronnen, aantekeningen, grote notitie velden en natuurlijk foto's. De output daarvan komt op het (Android) apparaat.

Mijn bestand bestaat uit ruim 5000 personen en 1000 foto's. Het bestand dat uiteindelijk naar de App gaat is dan ca. 75 MB groot. Kan wel kleiner wanneer je de foto's in lagere resolutie converteert.

Ik kan er wel meer over vertellen maar kijk zelf op GedStarPro.com    Het Appje is niet (meer) in de playstore te vinden maar te downloaden van de site.

Oh ja, er is een z.g. widget aan gekoppeld die je elke dag meldt welke individuen op deze datum geboren, getrouwd en overleden zijn.

Omdat ik destijds op zoek was naar een goed genea programma kwam ik bij Legacy terecht. Daar ben ik ook erg tevreden mee. Heeft een actief forum waar veel info wordt uitgewisseld. Zo had ik dus twee vliegen in één klap.

Groet, Karel

Karel TamboerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu