stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Stamboom de Luxe 1.5 van TLC-Domus

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo lezers, ik heb programma Stamboom de Luxe 1.5 van TLC-Domus, hetgeen nog op een oude Laptop loopt. Ik zou graag willen converteren naar een nieuwe versie of naar een nieuw programma.

Wie heeft hier ervaring mee, en wie kan adviseren over een nieuw programma?

Alvast bedankt voor de moeite

Willem O. Kikstra

Hallo Willem,

Stamboom de Luxe is al een oud programma, ik denk uit 1997. TLC staat voor The Learning Company en het programma is destijds vertaald uit het Duits (orgineel van de firma Data Becker). Omdat er veel fouten in versie 1.5 zaten, kwam er later een verbeterde versie (3.0). Daarna is men gestopt, dus een nieuwere versie is er niet. In Duitsland zijn ze nu ook gestopt met dit programma.

Als je je gegevens naar een ander stamboomprogramma wilt overzetten, moet je eerst een GEDCOM bestand maken. Dit schijn je in Stamboom de Luxe als volgt te doen (van www.michel-halin.be):

Programma openen

Bovenaan staat een diskette met voetjes, daarop klikken

gewenst te exporteren bestand aanklikken

bestand exporteren

in bestandsnaam staat *ged, hiervoor moet je iets zetten (bv. uw naam.ged)

bestand opslaan als GEDCOM-bestanden

OK

Als stamboomprogramma is Aldfaer aan te raden, ook omdat het gratis is. Ik gebruik zelf drie betaalde stamboomprogramma's: Pro-Gen, Haza21 en Gens Data Pro. Pro Gen is het makkelijkst in gebruik. Voor Gens Data en zeker voor Haza21 moet je meer moeite doen, maar dan heb je ook wat. Het hangt helemaal af van jouw wensen. Wil je wel of geen bronvermelding? Dat soort dingen.

Succes!

Bas Lems

Hallo Bas, bedankt voor deze informatie,

heb je nog een advies over welk programma nu goed/populair is om naar over te stappen??

Willem O. Kikstra

Hallo Willem,

Ik zou allereerst Aldfaer eens proberen, het is gratis. Je kunt er mee stoppen als het niet bevalt. Maar geef het wel een kans, je moet altijd aan iets nieuws wennen, dat kost een tijdje.

Je kunt het programma hier bekijken en downloaden: www.aldfaer.nl

Er is ook een forum waar je gebruikers om hulp kunt vragen en je kunt ook hier op het Stamboomforum altijd terecht met problemen.

Succes

Bas Lems


Hallo Bas, wederom bedankt, ik ga kijken en proberen 

Willem O. KikstraPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!