stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » I-Mac en Aldfaer

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Is er iemand die Aldfaer op een Mac  gebruikt? Ik heb hem er wel op staan maar het hapert nog een beetje hier en daar.

J.W.de Groot

Geachte heer de Groot,

Het is onbegrijpelijk dat (met alle mogelijke toeters en bellen en heel vaak met nadelige neven effecten) geprobeerd wordt om een Windows programma op een Mac te laten draaien.

Graag wil ik u uitnodigen om eens te kijken naar 'Reunion for Macintosh'; een demo kunt u downloaden bij de fabrikant Leister. Bekijk de diverse video uitleg ( http://www.leisterpro.com/doc/video/videoplayer.php) en laat u verrassen door de mogelijkheden.

Dit programma bestaat als sinds 1988  en is sinds 1992 geheel nederlandstalig (inclusief handboek).

Zijn er vragen, laat het ons weten.

Frans van Bodegom

Reunion NL HelpDesk

F.J. van Bodegom

Ik heb geen Mac, maar kan u wel verwijzen naar het Aldfaerforum:

http://www.aldfaerforum.nl/forum/faqs/694-aldfaer-op-de-mac.html

 

mvg

Carel

Carel Plantagie

Ik vraag me af wat is nu het beste niet al te dure Mac genealogy programma. Ik hoor dat Aldfaer niet al te gebruiksvriendelijk is en het loopt ook niet op OSX 10.11. Reunion is niet al te duur, maar als je steeds een update moet kopen of je zit vast op een abonnement zoals op de Geni site, dan pas ik daar ook voor. Ik heb MacFamilyTree geprobeerd, maar ik vond het te mager. Ook kon ik geen jaartallen invoeren en bij het exporteren naar gedcom was ik de suffix kwijt waar ik mijn jaartallen in gezet had.

Een tweede is dat mijn familie Windows gebruikt. Dus het zou mooi zijn als ik de data file voor beide systemen te gebruiken is. Gramps open source leek me interessant totdat ik een berg andere programma's er voor moest installeren en dat was zelfs voor mij, een niet-leek, niet te doen.

Ik wil ook de mogelijkheid hebben digitale pasfoto's te linken. Online is handig, maar ik wil ze niet toegankelijk hebben voor iedereen. Een andere optie is een foto-album lokaal op te slaan.

F. Reeders

Geachte heer Reeders,

Het 'beste' tav een genealogie programma is uiteraard een subjectief. De één zweert bij A, de ander bij B. Het beste is om zelf te proberen en te kijken wat het beste past bij uw wensen en … laat u goed en vrijblijvend voorlichten voordat u tot aanschaf van een programma overgaat.

Ter voorkoming van verwarring: de onderhoudsupdates van Reunion (en dus ook van de NL taalmodule) zijn gratis. Is er sprake van een upgrade (dus van versie 10 naar 11), dan moet daarvoor betaald worden; voor geregistreerde gebruikers geldt een speciale upgrade prijs).

Gramps (for Mac) is een programma met (vind ik) een moeizame leercurve en is een zgn 'geport' programma. Tevens vraag ik mij af of uitwisseling van een databestand tussen het Mac en Windows platform mogelijk is,, ik waag dit ernstig te betwijfelen.

Koppelingen maken met foto's is een kwestie van 'drag-and-drop'.

Indien u belangstelling heeft en bereid bent om richting Woerden te komen dan bent u (uiteraard geheel vrijblijvend) welkom voor uitgebreide demonstratie en uitleg specifiek op uw vragen toegerust.

Op 7 november 2015 ben ik aanwezig op de HCC!genealogiedag in Amersfoort

Zijn er vragen, laat het ons weten.

Frans van Bodegom

Reunion NL HelpDesk

F.J. van Bodegom

Dat wordt een beetje lastig vanuit Indonesië, waar ik woon... ik moet het hebben van Youtube gebruikers voor demo's en gebruiker reviews van forumlezers. En als bij het uitwisselen via exporteren naar gedcom of een ander universeel formaat niets verloren gaat dan is het geen enkel probleem tussen systemen.

En ik heb net even op een vergelijk site gekeken en Reunion is dan het duurste programma dat erbij zit. Dat gaat hen dus niet worden!

F. Reeders


Graag wil ik u uitnodigen te kijken naar de video demonstraties van Leister om een indruk te krijgen van Reunion 11. Tevens wil ik u uit de droom helpen dat 'met gedcom niets verloren gaat'.

Gedcom is destijds opgezet door de LDS kerk met als doel: importeren van data van diverse programma's naar de LDS. De laatste geratificeerde gedcom (vs 5.5) dateert dan 1996. 

Later is de functie van uitwisseling tussen programma's gekomen. De gedcom specificaties zijn zodanig dat daar door verschillende programmeurs verschillende uitleg kan worden gegeven en met name 'eigen gedcom tags' en de 'dieper geneste data' (sublevel tags) kunnen een bron van problemen geven waarbij niet alle gegevens 'een-op-een' worden overgenomen.

U kunt een (engelstalige) demo downloaden bij Leister en deze uitproberen.

Zijn er vragen, laat het ons weten

Frans van Bodegom

Reunion NL HelpDesk

F.J. van Bodegom
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!