stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Stamboombestand & Veiligheidskopie weg!

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik heb Aldfaer op mijn USB geinstalleerd, vanuit daar ook steeds mijn stamboom geopend..Ging goed, tot net.

Gisteravond om 21.18uur voor het laatst een aanpassing gedaan aan de stamboom. Het logbestand staat er nog wel maar ik ben de veiligheidskopie en het originele bestand op de een of andere manier kwijt. Ik wou deze openen op een computer van het Regionaal Archief.

 

Iemand een idee of ik het nog kan terugkrijgen? of dat ik opniewu moet beginnen. Er is wel een map nog met allerlei bestanden van die stamboom, weet niet of ik daar iets mee kan.
 

dlinvz

Kies Bestand en dan Zoek Aldfaer-bestanden..., vink aan Verwisselbaar en klik dan Zoek.
Succes !

Willem Hak

Die kan ik dus niet aanvinken... 

dlinvz

Aldfaer downloaden van internet en op je harde schijf installeren en van daaruit nog eens proberen?

Vanuit Windows zoeken naar bestanden met de extensie aldf ? Of eventueel de extensie ged ?

Jan Clavaux

Al. Bestand is gewoon ineens helemaal foetsie. Heb niks verwijderd gister.

dlinvz

Heb je al in de prullenbak gekeken (geen grapje) ?

Jan Clavaux

Zou ik dan op de laptop moeten doen waar ik gister op gewerkt heb haha. Straks even doen.

dlinvz

Een andere optie is met een hex editor op de usb stick te kijken. Als een file gewist is dan wordt eigenlijk het eerste karakter van de naam veranderd in iets onleesbaar. M.b.v een disk doctor waarbij je rechtstreeks op de schijf kan kijken moet je dan een herkenbare naam vinden in de index en het eerste kararkter veranderen in een leesbaar karakter. Die index geeft ook aan waar de data van de file begint en bij elk stukje kan hij versnipperd zijn naar een andere lokatie enz. Soms zit er gewoon een fout in en is de end marker verdwenen. Ik kan je geen advies geven over welk programma, omdat ik al jaren geleden overgestapt ben op de Mac.

F. Reeders

Hij is vastgeslagen gister met uitzetten. Hij werkte niet meer, heeft het bestand dus ook niet goed opgeslagen schijnbaar. Neem aan dat het bestand dat voor die tijd gemaakt is niet ineens weg kan zijn dan toch?

dlinvz

Nee, eigenlijk niet, Als een bestand opnieuw wordt opgeslagen dan wordt een nieuwe file opgeslagen, de oude gewist en de nieuwe krijgt de oude naam. Als die index nu beschadigd is kun je niets meer vinden. Theoretisch bestaat de data er nog steeds, alleen de inhoudsopgave en het begin is zoek. Nu zijn er intelligente herstelprogramma's zijn die zo'n index kunnen repareren. Door moet je even voor gaan zoeken of bij IT expert navragen.

F. Reeders

Op de laptop waar u eergisteren op gewerkt heeft Aldfaer starten :

Kies Bestand en dan Zoek Aldfaer-bestanden...
Bij Wat zoeken aanvinken Stambomen en Veiligheidskopieën
Bij Waar zoeken aanvinken Vaste Schijven (en evt. Verwisselbaar)
Klik op Zoek
Door in het onderste scherm op Datum te klikken, kunt u op datum sorteren en dan de laatst bewaarde versie kiezen met Open stamboom

Willem Hak


Opgelucht! Ik heb mijn stamboom weer terug.

dlinvzPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!