stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Dubbele stamboom in Aldfaer

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dag,

Ik heb tijd geleden een keer 2 stambomen samen gevoegd in Aldfaer.

Sinds die tijd wordt ik gek van de dubbele personen en wat ik ook doe ik krijg dat er niet uit.

Het is alsof er naast mijn gewone stamboom een soort schaduw-versie meeloopt, en de ene keer werk ik in stamboom 1 en de ander in 2 waardoor het steeds chaotischer wordt.

1 voor 1 verwijderen lukt zelfs niet eens....wie weet raad?

Of weet iemand eventueel een andere programma waarin ik mijn GedCom kan laden en dat dit programma dit kan helpen oplossen?
Ik hoor graag, tx

Ina Stomp

Ik denk dat het beter is dit soort vragen te stellen op http://aldfaerforum.nl/forum/helpdesk.html

Zelf heb ik ooit de vergissing te maken om 2 stambomen met Aldfaer samen te voegen, daarna is het veel werk om alles weer goed te krijgen.

Bij Bonus rapporten - Uitzoeken - Dubbelen is een mogelijkheid om mogelijk dubbele gegevens te zoeken.

Zelf heb ik de gegevens die ik wilde verwijderen eerst een code meegegeven om zeker te weten dat ik echt de overbodige gegevens had geselecteerd.

groeten,

Jan

Jan Zuurbier

Ina,

Via de Personenlijst kun je altijd personen verwijderen. Je kunt hierbij eventueel gebruik maken van het veld "Code" waarin je bijvoorbeeld de tekst "WEG" zet bij alle personen die je terloops tegenkomt. In de Personenlijst kun je het veld "Code" tonen en hierop sorteren, zodat je in één klap deze personen kunt selecteren en verwijderen.

In het genoemde AldfaerForum is overigens ook aangegeven hoe je een bestand kunt opschonen (een onnodige persoon met zijn gehele voorgeslacht):

http://www.aldfaerforum.nl/forum/helpdesk/1696-persoon-enalle-voorouders-verwijderen-uit-stamboom.html#10105

 

mvg,

Carel

Carel Plantagie


Nog een tip voor je: in de personenlijst (tabblad 'tonen') kan je sorteren op naam, voornaam, geboortedatum enz.

De lijst vermeldt dan meteen de dubbele namen in die categorie. Op geboortedatum gezocht krijg je direct inzicht in de dubbel vermelde personen, die je eenvoudig naar eigen inzciht kunt wegfilteren (tweelingen in de gaten houden natuurlijk).Ook kan je deze lijst opslaan en printen, zodat je met de pen kunt gaan aanstrepen wat er teveel in staat.

En: als je niet met een uitgeprinte lijst werkt, altijd verstandig om vooraf even een backup te maken (of gedcom) zodat je kostbare gegevens niet totaal verloren gaan, als je ergens een foutje maakt.

Succes,

Ben

Ben OldenburgPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!