stamboomforum

Forum logoGenealogische software » WieWasWie in GensDataPro te importeren?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Sinds WieWasWie via een betaald abonnement moet zijn deze gegevens niet meer via de WieWasWie knop automatisch in GensDataPro te importeren. Waarschijnlijk komt dat omdat de link die je moet copieeren nu een https is en niet meer een http.

marcel

@marcel,

WieWasWie was vanaf de live-gang al https. Ik denk eerder dat de inhoud van de pagina (de HTML) is gewijzigd waardoor GDP deze niet meer goed kan scrapen. Dit is het risico van scrapen. Maar omdat WWW geen API biedt is dat eigenlijk de enige mogelijkheid...

Heb je melding gedaan bij de GDP helpdesk?

mvg,
Bob Coret

Bob Coret

Het probleem met WieWaswie, waarbij alle ingelezen namen van de bron worden voorafgegaan door de url van de zoekopdracht naar de betreffende persoon, is opgelost.
Op de startpagina van de GensDataPro website http://gensdatapro.ngv.nl staat de link " !! Update inlezen van aktegegevens van WieWasWie (10-2-2016) ".
Hiermee wordt naar de 'Veelgestelde vragen' gegaan, waarvandaan de nieuwe SC-bestandjes, versie 2.6b, kunnen worden gedownload.

Mvg.
Jaap de Rooij
GensData Serviceteam

J.C.E.D. de Rooij


Probleem opgelost. Van de GensDataPro website een bestandje downloaden en installeren en alles werkt weer. De html bleek iets gewijzigd bij WieWasWie.

marcelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!