stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Family Tree Builder 8.0Profiel afbeelding

Vorige week is er een nieuwe versie uit van Family Tree Builder: 8.0 (vanaf maart ook voor de Apple Mac)

Heeft iemand al ervaring met deze versie? Is het een beetje bug-vrij en zijn er behalve snelheidsverbeteringen andere merkbare veranderingen? Bij de aankondigingen stond dat ze nog een undo- en redo-button gaan ontwikkelen die erg welkom zou zijn.

Eerlijk gezegd durf ik nog niet te updaten omdat er in het begin altijd van die vervelende kinderziektes in zitten.

Inge 2 - 10 feb 2016 - 18:12

Ik heb een Mac en poog eindeloos de versie Family Tree Builder 8.0 te downloaden en dat gaat ogenschijnlijk maar als ik hem dan na heel wat rompslomp, je moet namelijk je privicy download instellingen aanpassen, dan gaat hij open met de melding 7.2.

Aardig wat werk nog aan de winkel denk ik dan maar :(

Jos Mevensen - 31 mar 2016 - 17:11

Geachte heer Mevensen,

Family Tree Builder voor de Macintosh is géén 'native Mac programma', maar een Windows programma dat 'geport' wordt voor de Apple Macintosh middels (al dan niet gratis) emulatie programma zoals Wine, WinonMac, CrossOver etc. gen eschikt worden gemaakt voor werken met de Mac.

Juist deze emulatie geeft vooral bij grote bestanden problemen van tergende traagheid, crashes etc. Recent hebben wij een aantal overstappers met zeer grote bestanden (60.000 tot 100.000 personen) geholpen met overzetten van Family Tree Maker. Als u perse met Family Tree Maker wilt blijven werken, dan is het advies gebruik de native Windows versie met BootCamp op de Mac.

Ter uwer informatie: op zaterdag 16 april 2016 hoop ik een lezing te geven op de Apple Klokhuisdag in Vinkeveen over Reunion, een native Mac genealogie programma.

 

Frans van Bodegom

Reunion NL Helpdesk

F.J. van Bodegom - 31 mar 2016 - 19:06

Geachte heer van Bodegom,

Spijtig kan ik niet op uw lezing aanwezig zijn. De afstand tussen waar u deze geeft en waar ik woon in Vlaanderen is me te ver.

Graag verneem ik wel meer Reunion, een mij volledig onbekend programma. Is het compatible met My Heritage ? 

Ik ben ook nieuw op Mac en Bootkamp zit me nog helemaal niet in de vingers. Mocht u me daar enige tips bij kunnen geven graag.

Vriendelijke groeten,

Jos Mevensen

Jos Mevensen - 31 mar 2016 - 19:59

Geachte heer Mevensen,

Denk dat het verstandig is om de verdere discussie buiten het Forum te houden. U kunt direct contact met mij opnemen of via info@cq-software.com

Zelf ben ik Mac gebruiker 'van het eerste uur' (1983). Reunion for Macintosh bestaat als sinds 1988. U kunt een (Engelstalige) demo downloaden bij Leister.

Wij zien uw vragen met belangstelling tegemoet.

Frans van Bodegom (fjvanbodegom at online dot nl)

Reunion NL HelpDesk

F.J. van Bodegom - 31 mar 2016 - 20:10

Op verschillende fora is het kommer en kwel met de nieuwste versie van FTB, versie 8.

Tip: NIET upgraden vanaf versie 7 maar gewoon wachten totdat Myheritage de kinderziektes heeft verholpen in versie 8 en dat kan zomaar even duren.

Myheritage heeft daarbij de volgende functionaliteiten nog niet in FTB8 zitten maar werkt daar nog aan:

  • Consistency checker
  • Translation wizard
  • GEDCOM merge (in bestaande stamboom)
  • TODO tasks
  • “Save-as” button

Het samenvoegen van gedcoms bijvoorbeeld is volgens Myheritage erg complex waarbij hun algoritmes aangepast moeten worden. Breng het dan niet uit zou ik denken! Als je FTB8 gaat gebruiken ben je gewoon een labrat met je kostbare stamboom, want het programma is half af en voor je het weet ben je van alles en nog wat kwijt. Upgrade voorlopig niet. 

 

@ F.J. van Bodegom: Juist in FTB8 schijnt het probleem voor grotere stambomen (500.000 personen) te zijn aangepakt. Ik hoop dat dit ook voor de Apple Mac extensie geldt.

Inge 2 - 10 apr 2016 - 10:28


Sinds de update naar 8.0 ben ik ook diverse problemen tegen gekomen, t.w.:

- het opstarten van FTB is absoluut niet sneller geworden zoals word gezegd door MyHeritage.

- veel van mijn foto's zijn opeens niet meer gekoppeld of aan de verkeerde persoon gelinkt.

- de "save" knop is niet meer aanwezig. Het tussentijds saven kan nu alleen nog door FTB volledig af te sluiten. Het saven word dan automatisch gestart.

- er komt geen melding als er een eventuele update beschikbaar is. Door meerdere keren FTB opnieuw te installeren, heb ik nu build 8225 geinstalleerd. Dit is de laatst beschikbare build totnutoe (22-04-2016). Je moet nu geregeld checken voor de laatste download.

- ik heb nu plotseling meer dan 100.000 matches, terwijl ik daarvoor er minder dan 1000 had.

- ondanks dat MyHeritage mij al sinds begin 2013 toe hebben gezegd dat men ook een melding zou sturen als er matches zijn met o.a. online-begraafplaatsen.nl, werkt dit nog steeds niet terwijl dit wel door hen word gemeld als 1 van de voordelen om te werken met FTB en MyHeritage. Dit geld voor alle sites die gratis hun database beschikbaar stellen. Van de sites waarvoor betaald moet worden krijg ik wel geregeld een mailtje dat er matches gevonden zijn.

Ik heb over al deze zaken veelvuldig contact met de helpdesk gehad waar je wel antwoorden van krijgt maar die de problemen niet oplossen. Het komt er op neer, dat men met alles nog bezig is om het goed werkend te krijgen maar dat men weet wanneer het is opgelost!!

Gerrit Potman - 22 apr 2016 - 18:42Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu